2009-03-28

Μήνυμα από φίλο

By Γραφείο Τύπου

Από φίλο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στάλθηκε το ακόλουθο μήνυμα:

" Παρατηρώντας την πορεία του κυρίου Λεβέντη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ως σήμερα, έχω καταλήξει σε μερικά συμπεράσματα. Ο κύριος Λεβέντης είναι αγωνιστής, ηθικός, πραγματικός άνθρωπος δηλαδή έχει πάνω του ανθρωπιά και ευαισθησίες, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των χοντρόπετσων Ελλήνων πολιτικών σίγουρα δεν διαθέτει και πραγματικά αγαπάει με πάθος την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις επί καθημερινής βάσης. Αγωνίζεται για τον Ελληνικό λαό και την δύσμοιρη Ελλάδα για την οποία όπως φαίνεται, μάλλον ούτε καν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν πολύ-νοιάζονται (αφού βάζουν το ατομικό συμφέρον και τα μικροσυμφέροντα τους πάνω από κάθε τι άλλο και βέβαια σίγουρα πάνω από τα συμφέροντα της χώρας). Είναι ένας αυθεντικός και φιλότιμος άνθρωπος. Καμία ταλαιπωρία, κανένα χτύπημα δεν τον κατέβαλε ως τώρα. Έχει υποστεί τα πάνδεινα, μέχρι και απίστευτες βιαιοπραγίες (μπροστά μάλιστα στα μάτια της αστυνομίας που δεν αντέδρασε), αλλά πάντα έμεινε όρθιος.

Πάντα υπερασπιζόταν με πάθος αυτό που θεωρούσε ηθικό και δίκαιο, χωρίς ποτέ να υπολογίζει συνέπειες όπως την φίμωση, την απομόνωση και τον πολιτικό στραγγαλισμό που η Ένωση Κεντρώων και ο ίδιος προσωπικά υφίσταται (δηλαδή αποκλεισμός από κάθε ελεγχόμενη από την διαπλοκή εφημερίδα μεγάλης αναγνωσιμότητας και αποκλεισμός από τους τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης τηλεθέασης που ανήκουν σε διαπλεκομένους), και την λοιδορία δηλαδή την κοροϊδία που οι πολιτικοί του αντίπαλοι είχαν κάθε συμφέρον να επιστρατεύσουν και -φυσικά – χρησιμοποίησαν στο έπακρο, προσπαθώντας να τον παρουσιάσουν ως φαιδρό, «ρομαντικό» και ανάξιο της προσοχής μας. Δεν μου προκαλεί έκπληξη το μένος τους.

 Σε μία χώρα με σάπιο πολιτικό και διοικητικό σύστημα, ένας πολιτικός όπως ο κύριος Λεβέντης χαλάει την πιάτσα. Φωνάζει ο κύριος Λεβέντης εναντίον του αδίκου, εναντίον κάθε μορφής αδικίας και παραφροσύνης και βέβαια με τις συνεχείς φωνές του, δικαίως θεωρούν ότι μπορεί να γίνει και κανένα θαύμα και να ξυπνήσουν κάποιων ανθρώπων οι συνειδήσεις.

Πράγμα που βεβαίως με τίποτα δεν τους συμφέρει να συμβεί. Πλήρως λοιπόν κατανοητά είναι όλα αυτά που γίνονται εναντίον του και εναντίον του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων.

Ποια ήταν η αντίδραση του ανώριμου Ελληνικού λαού σε όλα αυτά, σ’ αυτά που εντέχνως του σερβίρουν οι διαπλεκόμενοι;

Πως ακριβώς προβληματίστηκε, πως μετάφρασε το φαινόμενο Λεβέντη ο Ελληνικός λαός; Σε μερικούς, φάνηκαν απλά και μόνο, αστείες και διασκεδαστικές οι φωνές του κυρίου Λεβέντη και ο αυθορμητισμός του. Κάποιοι άλλοι που βεβαίως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υποστηρίζουν είτε με την ψήφο τους είτε με την σιωπή και τη ανοχή τους, κόμματα, των οποίων οι πολιτικοί εμπλέκονται σε μειοδοσίες, αποστασίες, οικονομικά εγκλήματα, λαδώματα, λοβιτούρες, υπεξαιρέσεις και παρανομίες κάθε είδους, υποτίθεται ότι δεν αρέσκονται στο στυλ του κυρίου Λεβέντη. Περιέργως δε, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συμπολιτών μας, συνεχίζει να κρίνει βάση κάποιων στιγμιότυπων από τηλεοπτικές εκπομπές του 1993, χωρίς καν να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη τότε στον κύριο Λεβέντη.

Αν γνώριζαν και είχαν αναλύσει τα γεγονότα, θα είχαν πολύ διαφορετική γνώμη και δεν θα έκριναν την 20ετή πολιτική πορεία ενός ανθρώπου από μία ομιλία μερικών λεπτών της ώρας. ‘Όπως και να ‘χει, ας ξεκολλήσουμε επιτέλους από το 1993, γιατί τώρα πλέον ζούμε στο 2009!!

Ο κύριος Λεβέντης φώναζε ή φωνάζει γατί αισθάνεται ότι τον πνίγει το δίκαιο, το δίκαιο της Ελλάδας και γιατί βλέπει έναν λαό βαθιά νυχτωμένο και κοιμώμενο, μη σκεπτόμενο, χωρίς σθένος, που πολύ σπάνια αντιδρά με σωστό και παραγωγικό τρόπο και που την ημέρα των εκλογών ενεργεί με εγκληματικό τρόπο. Ένα λαό που ζει στη ψευδαίσθηση ότι αν κάποιο γεγονός δεν τον αγγίζει άμεσα, τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί και να χαλάει τη ζαχαρένια του.

Ένα λαό που στρουθοκαμηλίζει, που, ακόμα και όταν έχει αρχίσει να καίγεται η γούνα του, προσπαθεί να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι ουσιαστικά δεν τρέχει τίποτα. Ένα λαό που αντί να γίνει τιμωρός με την ψήφο του, ακόμα και τώρα, παρακαλάει κόμματα και τοπικούς άρχοντες να του κάνουν μικρορουσφέτια και χάρες.

Και εντάξει, ας υποθέσουμε ότι κάποιος σας έκανε κάποτε ένα ρουσφέτι. Mέχρι πότε θα πρέπει δηλαδή να τον ψηφίζετε; Για πάντα; Εφ όρου ζωής; Και μέχρι πότε θα πρέπει να ψηφίζετε κάποιο κόμμα από συνήθεια, επειδή το ψήφιζε κάποτε ο πατέρας σας ή ο παππούς σας; Θέμα συνήθειας είναι η ψήφος δηλαδή; Ναρκωτικό είναι;

Άρα από τη μία, σίγουρα οι συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν ότι είναι από φαιδρά και γελοία ως απαράδεκτα αυτά που κάνουν και αυτού του είδους το σκεπτικό, αλλά από την άλλη, αυτοί οι ίδιοι, είτε εν μέρει, είτε εξ ολοκλήρου αποδέχονται την προπαγάνδα ενάντια στον κύριο Λεβέντη, ή θεωρούν ότι κόμματα που αξίζουν της ψήφου τους, είναι τα κόμματα που κάνουν ρουσφέτια, ατιμίες και παρανομίες, τα κόμματα που έχουν από πίσω τους τα μεγάλα συμφέροντα και το σπρώξιμο των ιδιοκτητών τηλεοπτικών καναλιών και εκδοτών εφημερίδων και που συνεπώς μπορούν να προβάλλονται και να ακούγονται καθημερινά.

Κόμματα που εναλλασσόμενα στην εξουσία επιδίδονται σε «ευγενή ανταγωνισμό» για το ποιος θα κλέψει περισσότερο από τον άλλον, ποιος θα λαδωθεί περισσότερο, ποιος θα τα αρπάξει περισσότερο, ποιος θα καταπατήσει περισσότερους νόμους του κράτους, ποιος θα κάνει περισσότερα βολέματα σε ημετέρους, επιβαρύνοντας βεβαίως ακόμα περισσότερο τα δημόσια ταμεία, το δημόσιο έλλειμμα, βάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τις καταθέσεις, τις συντάξεις και τα εφάπαξ, τα δικαιώματα των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, καταθετών. Μην εντυπωσιάζεστε λοιπόν από τη συνεχή παρουσία πολιτικών μαϊντανών στην τηλεόραση, τις γιγαντοαφίσες, τον χαρτοπόλεμο και τις διαφημίσεις των κομμάτων κατά τις προεκλογικές (και μη) περιόδους.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Μόνο τυχαία δεν γίνονται. Πρώτα απ’ όλα, είναι προαποφασισμένο από τους διαπλεκομένους ποιος θα βγει να μιλήσει σε μια εκπομπή και μέχρι που θα φτάσει με αυτά που θα πει. Αν πει πράγματα που δεν αρέσουν στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών και εκδότες εφημερίδων, από την επόμενη κι΄ όλας μέρας θα τύχει της ίδιας μεταχείρισης που ανέκαθεν έχει ο κύριος Λεβέντης, δηλαδή θα αποκλειστεί και δεν θα κληθεί ξανά να μιλήσει.

Από την άλλη, διαφημίσεις κομμάτων και πολιτικών, γιγαντοαφίσες, χαρτοπόλεμοι θέλουν πάρα πολλά χρήματα και γερές πλάτες και σπρώξιμο. Άρα ένα κόμμα όπως η Ένωση Κεντρώων που δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ, ούτε καν τις νόμιμες -αλλά στην ουσία ανήθικες- ετήσιες δημόσιες χρηματοδοτήσεις των εντός Βουλής κομμάτων, είναι καταδικασμένο σχεδόν ποτέ να μην ακούγετε η φωνή του.

Πως μπορεί να ακουστούν οι φωνές των εκτός Βουλής κομμάτων όπως η Ένωση Κεντρώων, όταν κάθε χρόνο τα εντός Βουλής κόμματα παίρνουν από τα κρατικά ταμεία τα ακόλουθα:

ΛΑΟΣ : 3.000.000 €
Συνασπισμός : 5.500.000 €
ΚΚΕ : 6.000.000 €
ΠΑΣΟΚ : 23.000.000 €
ΝΔ : 27.000.000 €

 Οι υπόλοιποι αποκλείονται και οδηγούνται σε μαρασμό. Πως μπορεί να ακουστεί μια δημοκρατική φωνή και να μην στραγγαλιστεί ένα κόμμα και κατ’ επέκταση το πολίτευμα της δημοκρατίας στην Ελλάδα συνολικά;

Για εσάς λοιπόν που ενδιαφέρεστε πραγματικά, θα σας πω τον τρόπο: Ό μοναδικός τρόπος να γίνει αυτό, είναι η πραγματική στήριξη του Ελληνικού λαού, του κοινού. Και όταν λέω πραγματική, εννοώ στήριξη σε πρακτικό επίπεδο. Όλοι εσείς που παρακολουθείτε τις εκπομπές του κυρίου Λεβέντη και έχετε καταλάβει ότι ξεχωρίζει σαν πολιτικός για την τιμιότητά, την ηθικότητα, την αυθεντικότητα του, την πραγματική και αποδεδειγμένη του αγάπη για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα, για το πρόγραμμά του και τις προοδευτικές και δημοκρατικές του ιδέες, θα πρέπει να βοηθήσετε έμπρακτα.

Πολλοί από εσάς θεωρούν ότι με το να πείτε στον κύριο Λεβέντη «κάναμε λάθος που ψηφίζαμε τα κόμματα που κατάστρεψαν και καταστρέφουν την Ελλάδα, τώρα θα σάς ψηφίσουμε, άρα, προχωράτε εσείς κύριε Λεβέντη και μην σας νοιάζει τίποτα», το πρόβλημα λύθηκε, κάνατε το καθήκον σας και το θέμα έκλεισε.

Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε το καθήκον σας κάνατε, ούτε το θέμα έκλεισε. Αυτή η νοοτροπία και η συμπεριφορά δείχνει ότι τίποτα δεν διδαχτήκατε από τα λάθη σας. Η κατρακύλα της χώρας είναι τέτοια που πλέον πρέπει να υπάρξει προσφορά, δραστηριότητα και κινητικότητα εκ μέρους σας, για να βοηθηθεί η Ένωση Κεντρώων, το κόμμα που πραγματικά θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα και εσάς τους ίδιους κατά προέκταση. Δεν αρκεί μόνο να μας λέτε τα αυτονόητα και αυτά πού ήδη αναφέρονται εκτενώς στις εκπομπές του Πολιτικού Μαραθωνίου. Όλοι πλέον γνωρίζουν για τα άλλα κόμματα, για το τι έκαναν και κάνουν και όλοι έχουν πεισθεί για το τι θα συνεχίσουν να κάνουν αυτά τα κόμματα.

Αν λοιπόν νομίζετε ότι ο κύριος Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων μπορεί να σας βοηθήσει και να βοηθήσει την Ελλάδα, τότε στηρίξτε έμπρακτα την Ένωση Κεντρώων και την Ελλάδα.-Το να δίνετε συγχαρητήρια η να στέλνετε ευχές, ουσιαστικά δεν βοηθάει σε τίποτα.

Πρώτα απ’ όλα, γνωστοποιήστε σε φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και συγγενείς την δυνατότητα παρακολούθησης της εκπομπής Πολιτικός Μαραθώνιος (11:30 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής) από: το κανάλι Έξτρα 3 για τους εντός Ελλάδας, γι αυτούς που ζουν σε Ευρωπαϊκές χώρες το κανάλι Έξτρα 3 μέσω του δορυφόρου Hotbird και παγκοσμίως μέσω του Internet, αφού υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των εκπομπών από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Αντιδιαπλοκή ( www.antidiaploki.gr ).

Προτρέψετε τους πάντες να παρακολουθούν τις εκπομπές και εξηγείστε τους με τον ποιο καθαρό και ξάστερο τρόπο ότι οι εκπομπές του κυρίου Λεβέντη έχουν μεστό και ώριμο πολιτικό λόγο αφού και ο ίδιος ο κύριος Λεβέντης που συνεχώς εξελίσσετε σαν πολιτικός και άνθρωπος, σαφώς και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την στρεβλή εικόνα που κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν, αλλά και οι προσκεκλημένοι του σε αυτές τις εκπομπές, έχουν αξιόλογη συνεισφορά και παρουσία και πολλά διαφωτιστικά πράγματα να πουν, που φυσικά δεν πρόκειται με τίποτα να ακούσετε σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, (αφού κανένας άλλος δεν διαθέτει το απαιτούμενο θάρρος και το σθένος).

Μιλήστε λοιπόν στον διπλανό σας. Μην σκέφτεστε σιωπηλά και μόνο για το εαυτό σας. Σκεφτείτε μεγαλοφώνως, προτρέψτε τους πάντες να παρακολουθήσουν τις εκπομπές με όποιο τρόπο μπορούν. Και αν κάποιος δεν έχει ίντερνετ ή δορυφορική τηλεόραση στο σπίτι του και έχετε εσείς, ας δουν την εκπομπή ή κάποιες από τις εκπομπές στο δικό σας σπίτι. Δεν είναι τόσο μεγάλη θυσία αυτό, κάντε το λοιπόν. Ας δείτε και με παρέα την εκπομπή.

Το αν θα καταφέρει η ή Ένωση Κεντρώων να μπει στην Βουλή δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από τις προσπάθειες του κυρίου Λεβέντη (δηλαδή από τις προσπάθειες ενός και μόνο ανθρώπου). Μην τα περιμένετε όλα απ’ αυτόν, θα ήταν παράλογο, θα ήταν και εγκληματικό να αφήνετε πάνω του όλη την προσπάθεια, γιατί τα όρια ενός ανθρώπου δεν είναι απεριόριστα και η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μόνο το δικό του κόμμα, είναι το κόμμα όλων μας.

Εξ’ άλλου, όπως γνωρίζετε, ή Ένωση Κεντρώων και αποκλείεται καθημερινά από τα ΜΜΕ και –φυσικά- δεν διαθέτει τα μέσα για πολίτικο αγώνα με ίσους όρους με τα άλλα κόμματα. Επιπλέον, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, ή Ένωση Κεντρώων δεν θα αποδεχτεί καν την κρατική χρηματοδότηση που τα εντός Βουλής κόμματα λαμβάνουν, ακόμα και αν κάποτε της προσφερόταν κάποια κρατική επιχορήγηση.

Η μόνη λοιπόν δύναμη της Ένωσης Κεντρώων είναι ο κόσμος που θέλει να αγωνιστεί μαζί της, για μια καλύτερη Ελλάδα. Αν αυτός ο κόσμος, αυτός ο λαός δεν συνδράμει έμπρακτα και δυναμικά, αλλά κάθετε και καμαρώνει από μακριά τις ωραίες θέσεις του κόμματος ή παρακολουθεί τις εκπομπές, χωρίς όμως μετά να κάνει κάτι επιπλέον (κοινώς, κάνει τηλεθέαση των εκπομπών του Πολιτικού Μαραθωνίου με τρόπο παθητικό, σαν να πρόκειται για παρακολούθηση μιας σαπουνόπερας, ενός αθλητικού αγώνα, ή ενός τηλεπαιχνιδιού), αποτελέσματα δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ, γιατί πολύ απλά η Ένωση Κεντρώων βασίζετε αποκλειστικά και μόνο στον κόσμο που την αγαπάει. Αν δεν υπάρξει ανάμιξη του κόσμου δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Ο μόνος τρόπος για είσοδο στη Βουλή είναι αν άνθρωποι σαν εσάς :

Μιλήσουν ή στείλουν ενημερωτικά e-mails σε φίλους και γνωστούς που δεν γνωρίζουν το μήνυμα της Ένωσης Κεντρώων.
Τους προτρέψουν να παρακολουθούν τις τηλεοπτικές εκπομπές στο EXTRA 3
Tις αναμεταδώσεις αυτών των εκπομπών στο ίντερνετ ( www.antidiaploki.gr )
Να στείλουν μηνύματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες (σε κάποιες εφημερίδες -όπως Τα Νέα – υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού του περιεχομένου κάθε μίας από της ιστοσελίδες που καθημερινά αναρτώνται),
Σε blogs στο internet, με τα οποία να απαιτούν την παρουσίαση των θέσεων της Ένωσης Κεντρώων και βέβαια και στις προσωπικές ιστοσελίδες στα Facebook και MySpace αφού είναι απλό και πανεύκολο, να γραφτούν ή να αναπαραχθούν πληροφορίες για την Ένωση Κεντρώων και να γίνει προώθηση ιδεών και ανακοινώσεων,
Να έρθουν σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον κύριο Λεβέντη στο 6944394437
Μέσω e-mail στο basilisleventis@antidiaploki.gr ή την γραμματεία της Ένωσης Κεντρώων στο 2104138682 (μετά τις 11 το πρωί) αναφέροντας όμως –και αυτό είναι εντελώς απαραίτητο- προσωπικά στοιχεία και βέβαια μεθόδους επικοινωνίας (τηλέφωνο και / ή e-mail) για συνέχιση της προσπάθειας.
Δηλαδή: να βοηθήσουν στο άνοιγμα γραφείων σε ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και την στελέχωση αυτών των γραφείων,
Να στηρίξουν οικονομικά (προσοχή, για οποιοδήποτε κουπόνι που αγοράζετε θα ζητάτε και θα παίρνετε απαραιτήτως απόδειξη),
Να δώσουν κάποια βοήθεια για τη διανομή της εφημερίδας «Αντιδιαπλοκή»,
Ενδεχομένως –αν φυσικά το επιθυμούν και μπορούν- να παρουσιαστούν κατόπιν συνεννόησης στην τηλεοπτική εκπομπή «Πολιτικός μαραθώνιος» στο κανάλι EXTRA 3
'Iσως –και αν αυτό είναι δυνατό- να θέσουν υποψηφιότητα για μια θέση στα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων στις εκλογές.
Nα γνωστοποιούν -μέσω τηλέφωνου και e-mail- σκέψεις και προτάσεις που πιθανά να έχουν για συμμετοχή του κόμματος σε κανάλια και εφημερίδες, πίεση σε δημοσιογράφους για φιλοξενία του κυρίου Λεβέντη σε εκπομπές, βελτίωση των ιστοσελίδων μας ή τέλος πάντων όποιου άλλου είδους οργάνωσης και προβολής της Ένωσης Κεντρώων μπορούν να σκεφτούν.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι συνδρομής και βοήθειας προς την Ένωση Κεντρώων και κατά προέκταση τους ίδιους σας / τους ίδιους μας τους εαυτούς, αφού μέρα με τη μέρα, γίνεται ακόμα ποιό ξεκάθαρο και κατανοητό ότι η Ελλάδα ολοένα και περισσότερο βουλιάζει και ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει πλέον να καταβάλουν προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας. Συνεπώς, τώρα πια, είναι ώρα για αγωνιστική δράση και όχι μόνο για ευχές.

Πρέπει λοιπόν να ενώστε τις δυνάμεις σας με την Ένωση Κεντρώων και να συνδράμετε όσο περισσότερο μπορείτε. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος, αν όμως ο καθένας μας πάρει το μερίδιο ευθύνης που του / της αντιστοιχεί, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει όσες προσπάθειες καταβάλουμε. Είναι ευχάριστο ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων αρνείται την υποταγή, και την σιωπή στην λεηλασία της Ελλάδας, άρα σίγουρα δεν θα είσαστε μόνοι σας στην προσπάθεια στήριξης της Ένωσης Κεντρώων. Απόδειξη αυτού, είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ένωση Κεντρώων δέχεται τόσο μαζική βοήθεια από τον αγανακτισμένο πλέον Ελληνικό λαό. Ζούμε σε εποχή ανατροπών και η Ένωση Κεντρώων μπορεί τώρα να δώσει τις λύσεις που ο λαός αναζητά, αν βεβαίως πρώτα βοηθηθεί εμπράκτως από τον Ελληνικό λαό.

‘Όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλοι… ανεξαρτήτως αν έχετε εργασία, ή είσαστε συνταξιούχοι ή άνεργοι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, οικονομικών δυνατοτήτων και ανεξαρτήτως του που κατοικοεδρεύετε, πρέπει να συμπαρασταθείτε στην Ένωση Κεντρώων.

Ιδιαιτέρως εσείς οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, τα άτομα με αναπηρίες, οι άνεργοι, μην βάζετε τους εαυτούς σας στο περιθώριο, μην περιθωριοποιείτε τους εαυτούς σας. Η Ένωση Κεντρώων και σας αγαπά, αλλά και σας χρειάζεται για να πλαισιώσετε τον αγώνα και να πολεμήσετε μαζί μας για τα δικαιώματά σας.

Μην περιμένετε λοιπόν από τον κύριο Λεβέντη να σας ζητήσει να συμπαρασταθείτε και να προσφέρετε. Δεν χρειάζεται ούτε ειδικό κάλεσμα, ούτε ειδική πρόσκληση.

Κάντε το από μόνοι σας."