2014-05-23

‘Οχι στην αποχή από τις Ευρωεκλογές

By Γραφείο Τύπου

Μήνυμα από την διαδικτυακή ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ :

Το σύστημα έχει βαλθεί να πείσει τον Έλληνα πως είμαστε σε καλό δρόμο. Το 1.500.000 ανέργων μάλιστα, το έχουν εξουθενώσει βιολογικά και πνευματικά σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να εγείρει ουσιαστική αντίσταση. Η ελίτ από την άλλη, η οποία διέθετε αρκετά ώστε να αντέξει να χάσει κάποια από τα «κεκτημένα» της, υποστηρίζει σθεναρά αυτές τις προσπάθειες της Κυβέρνησης∙ προσπάθειες εξαγνισμού του έργου της αλλά και φιλοτέχνησης της εικόνας της, γιατί με αυτόν ακριβώς τον τρόπο υπηρετούνται τα ίδια της τα συμφέροντα.
Σε μεγάλο βαθμό αυτή η ελίτ προτιμά να αγνοεί τα συμβαίνοντα γύρω της. Οι υπόλοιποι ανήκοντες σε αυτή, δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξη συνανθρώπων τους που έχουν υποφέρει και που συνεχίζουν να υποφέρουν ή το ότι τα οικονομικά βάρη ερίφθησαν στους ασθενέστερους αντί να κατανεμηθούν δίκαια και προς τους ισχυρούς.
Οι ευρισκόμενοι ειδικά στην ανώτερη βαθμίδα της πυραμίδας αυτής της ελίτ, έχοντας διατηρήσει τα προνόμια τους, βλέπουν ένα μέλλον λαμπρό για τους ίδιους και τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για τη χειμαζόμενη κοινωνία.

Εξ’ αρχής, οι εταίροι μας στην Ε.Ε ήθελαν να δουν αποτελέσματα. Φάνηκε μάλιστα στην πορεία, πως δεν τους ενδιέφερε καν το πως θα επιτευχθούν αυτά. Στην ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, η Κυβέρνηση κάθε φορά απαντούσε με ισοδύναμα μέτρα και διαβεβαιώσεις επιτυχίας των μέτρων αυτών. Δεν ήταν όμως συνεπής ποτέ στις δεσμεύσεις της, ενώ με οριζόντια μέτρα βύθιζε ολοένα κα περισσότερο τον πολίτη τη καθημερινότητας στην απόγνωση και την εξαθλίωση.

Χρειαζόταν ένα άλλο μίγμα πολιτικής, το οποίο μέσω της στροφής των βαρών στους έχοντες και κατέχοντες και της κοπής των παθογενειών δεκαετιών κομματοκρατίας, θα επανέφερε το σφυγμό στην ελληνική οικονομία. Ένα τέτοιο όμως οικονομικό πρόγραμμα δε μπορούσε ούτε να υιοθετηθεί ούτε, πολύ περισσότερο, να εφαρμοστεί από τους εκάστοτε κυβερνώντες, οι οποίοι εξαργύρωναν επιταγές προς οικονομικούς παράγοντες και προστάτευαν τα εκλογικά τους ερείσματα, δηλ τις «οικογένειες» – κομματικούς στρατούς που ταμπουρώνονταν γύρω από αυτούς τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Ο ίδιος ο κ. Στρος Καν άλλωστε, έχει επανειλημμένα εκφραστεί δημοσίως κατά των χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τους απολύτως λανθασμένους και καθιστώντας σαφές πως υπήρχαν τρόποι να μειώσουμε το έλλειμμα χωρίς να συντρίψουμε τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη. Στη χώρα μας όμως κάποιοι επέμεναν και επιμένουν να τα ρίχνουν όλα στους ξένους, αθωώνοντας τη ντόπια κλεπτοκρατία που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Κάπου εδώ, θα μπορούσαμε να ευλογήσουμε τα γένια μας στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και μετά τις προβλέψεις μας που επαληθεύτηκαν όλες, να αντιπαραβάλλουμε το πρόγραμμά και τις προτάσεις μας. Προτάσεις δίκαιες και λογικές, που ακόμη και τώρα αν εφαρμοστούν, μπορούν να αναδιανείμουν τα βάρη σε δίκαια μερίδια, χωρίς να δημιουργούνται νέες στρατιές ανέργων και αδίκως φορολογηθέντων πολιτών. Μέτρα που αν παρθούν έστω και καθυστερημένα, θα αφαιρεθούν οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος και θα σταματήσει η αιμορραγία της οικονομίας.

Αλλά τούτη τη φορά δε θα το κάνουμε. Εξάλλου, η δικαίωση του προγράμματός μας είναι το ίδιο το γεγονός ότι βρέθηκαν πολλοί τελευταία να το αντιγράψουν μερικώς ή ακόμη και ολικώς…

Αυτό που θα κάνουμε είναι να σας ζητήσουμε να κάνετε μια χάρη στο γείτονα σας, το φίλο σας, το συνεργάτη σας, τον άνεργο που βλέπετε στον δρόμο να γυρνά με σκυμμένο το κεφάλι, το συνάνθρωπο που με απόγνωση κοιτά το μέλλον του ζοφερό και να του ζητήσετε, με χαμόγελο να πάτε μαζί στις κάλπες της 25ης Μάη και να κάνετε το καθήκον σας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ.

Μην αφήσεις την ελίτ να αποφασίσει ξανά για σένα.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Σας ευχαριστούμε!