2019-07-04

Σωτηρία (Ρία Ακρίβου) : Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ρίας Ακρίβου στη Σαλαμίνα

By Γραφείο Τύπου

Άκρως επιτυχημένη προεκλογική εκδήλωση για την υποψήφια βουλευτή της Β’ Πειραιά με την Ένωση Κεντρώων.

Η φυσική ευγένεια και η κατάρτιση της Ρίας Ακρίβου κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών

Με αξιοσημείωτη την μαζική παρουσία των πολιτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ρίας Ακρίβου στο νησί της Σαλαμίνας.
Πιο συγκεκριμένα, η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και υποψήφια Βουλευτής της Β’ Πειραιά, με την Ένωση Κεντρώων, ευχαρίστησε τον κόσμο για την θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε και η οποία τη γέμισε αισιοδοξία και δύναμη ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Οι λόγοι της συνεργασίας Πράσινου Κινήματος – Ένωσης Κεντρώων
Η υποψήφια Βουλευτής της Β’ Πειραιά, στις συνομιλίες που είχε με τους πολίτες που την τίμησαν με την παρουσία τους, αρχικά στάθηκε στους λόγους που το Πράσινο Κίνημα προχώρησε στη συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων λέγοντας χαρακτηριστικά: “Κίνητρό μας ήταν να εισέλθει στη Βουλή μία πολιτική δύναμη που θα αγωνιστεί σθεναρά κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Επίσης θα σταθεί στο πλευρό των νέων αυτής της χώρας και φυσικά θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας ζητήματα.
Ο αγώνας που έδωσε η Ένωση Κεντρώων και προσωπικά ο κ. Βασίλης Λεβέντης για το Μακεδονικό, κατά του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας, μαζί με τη γενικότερη συνέπεια στις θέσεις τους μας οδήγησε στη συνεργασία αυτή.”

Η “Πράσινη Ατζέντα” στη Βουλή… επιτέλους
Στη συνέχεια η Ρία Ακρίβου ζήτησε να στηριχθεί η υποψηφιότητά της για την είσοδό της στην Ελληνική Βουλή γιατί έτσι θα είναι ο μόνος τρόπος να εκφραστεί εκεί η Πράσινη Ατζέντα, όπως και τα άλλα φλέγοντα ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό της Κλιματικής Αλλαγής, θέματα που δυστυχώς κανένα άλλο κόμμα δεν τα ακουμπά.
Η νεαρή πολιτικός μίλησε συγκεκριμένα για τις προγραμματικές θέσεις της ενημερώνοντας πως από τις πρώτες κινήσεις της θα είναι να πιέσει για την κατάθεση νομοσχεδίου που θα τάσσεται κατά των μεταλλαγμένων, ώστε να επιστρέψει η ποιότητα στο ελληνικό τραπέζι.
Δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους φορείς της περιοχής για την “πράσινη” εκδήλωση που πραγματοποιούν κάθε χρόνο και στην οποία συμμετείχε και το Πράσινο Κίνημα την προηγούμενη χρονιά, μετά από σχετική πρόσκληση που αποδέχτηκε. Και αναφερόμενη σε αυτό το θέμα επισήμανε πως θα υπερασπιστεί τους παραδοσιακούς σπόρους, που αποτελεί προτεραιότητα και του Πράσινου Κινήματος.

Θέσεις εργασίες μέσω τις ανακύκλωσης
Στις συζητήσεις που είχε η Ρία Ακρίβου με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε για τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου ένα από τα συχνότερα θέματα που απασχολούσε τον κόσμο ήταν η ανεργία αλλά και γενικότερα το θέμα της υποαπασχόλησης. Ακριβώς για αυτό το τεράστιο ζήτημα η υποψήφια Βουλευτής παρουσίασε το σχέδιο του Πράσινου Κινήματος που εν συντομία προβλέπει μεγάλο αριθμό αυτοχρηματοδοτούμενων θέσεων εργασίας μέσω της Ανακύκλωσης και της Διαλογής στην Πηγή. Μάλιστα παρέπεμψε τους πολίτες στο Πρόγραμμα του Πράσινου Κινήματος που αναλύει με κάθε λεπτομέρεια πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το κόμμα είναι υπέρ της αεροφόρου ανάπτυξης και της απεξάρτησης από τον λιγνίτη που μολύνει το περιβάλλον μας. Όπως και υπέρ της Κυκλικής Οικονομίας και και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξηγώντας σε όλους τους παριστάμενους τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πως επηρεάζει την καθημερινότητά τους, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη τους με την επάρκεια των γνώσεών της αλλά και την ευγένεια που την ξεχωρίζει.
Η Κα Ακρίβου ακολούθως υπογράμμισε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαζί με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων – αδέσποτων και δεσποζόμενων – είναι στην κορυφή των ενδιαφερόντων του Πράσινου Κινήματος, όπως φυσικά και η ανάγκη για καθολική προσβασιμότητα των ανθρώπων με κινητικά ή άλλα προβλήματα.

Αναγκαία η θαλάσσια χωροταξία
Ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις της η υποψήφια Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην β’ εκλογική Περιφέρεια του Πειραιά αναφέρθηκε σε ένα θέμα που είχε απασχολήσει πριν από περίπου δύο χρόνια (10 Σεπτεμβρίου 2017) τη Σαλαμίνα αλλά και μεγάλο μέρος του Σαρωνικού Κόλπου με την μόλυνση με πετρέλαιο από το Δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη 2”. Η Ρία Ακρίβου σημείωσε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα η θαλάσσια χωροταξία και συμπλήρωσε πως γενικότερα θα πρέπει να στραφούμε προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για να αναβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων.

Εν κατακλείδι, η κα Ακρίβου έστειλε το εξής μήνυμα στους πολίτες που βρέθηκαν στην εκδήλωσή της: “Τίποτα από όλα όσα σκεφτόμαστε, δεν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε αν δεν έχουμε καθαρό οξυγόνο να αναπνεύσουμε και καθαρό νερό να πιούμε. Όλοι μαζί, λοιπόν, να σώσουμε το περιβάλλον και το κλίμα του πλανήτη που μας φιλοξενεί”.