2009-05-06 17:58:00

Συνέντευξη στο www.hellas-orthodoxy.blogspot.com

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-05-06 17:58:00 Timestamp ID : 1241632680

Μας υπεβλήθη ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συμμετοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009.
Αγαπητοι κυριοι, στα πλαισια της ενημερωσης των αναγνωστων του ιστολογιου hellas-orthodoxy.blogspot.com ,σας στελνουμε μερικες ερωτησεις σχετικα με τις Ευρωεκλογες και οχι μονο,προκειμενου να ενημερωθει ο Ελληνας πολιτης σχετικα με τις θεσεις του κομματος σας για ορισμενα ζητηματα.Το ερωτηματολογιο θα σταλει και στα υπολοιπα κομματα που θα λαβουν μερος στις Εκλογες,φυσικα με καποιες τροποποιησεις στο καθενα απ'αυτα.

Α) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
-Ποιες ειναι οι προτεραιοτητες της Ενωσης Κεντρωων στην Ευρωβουλη,αν εκλεγουν;
-Η θεση σας για το Ευρωπαικο Συνταγμα.
-Η θεση σας για τη ραγδαια ανοδο της λαθρομεταναστευσης.
-Πιστευετε οτι η ΕΕ πρεπει ν'αποκτησει επιτελους εναν ισχυροτερο ρολο στη διεθνη διπλωματια,η οποια ειναι ερμαιο των ΗΠΑ,του ΝΑΤΟ και μερικες φορες μονο του ΟΗΕ;
-Τι πιστευετε πως πρεπει να γινει για ν'αντιμετωπιστει πανευρωπαικα η οικονομικη κριση;
-Ειστε υπερ της ενταξης της Τουρκιας και της FYROM στην ΕΕ;

Β) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-Πιστευετε πως η συνεχης σκανδαλολογια θα επηρεασει τους Ελληνες πολιτες στις Ευρωεκλογες;
-Το κομμα σας συχνα παραπονειται οτι δεν προβαλλεται επαρκως απο τα ΜΜΕ. Πιστευετε οτι αυτος ειναι ο μονος λογος του χαμηλου του ποσοστου;
-Πώς εξηγειτε το γεγονος πως ενω η πλειοψηφια των Ελληνων συμφωνει με τις θεσεις του Προεδρου Βασιλη Λεβεντη,τελικα δεν τον ψηφιζει;
-Θεωρειτε οτι η ψηφος του Ελληνα πολιτη στο κομμα σας θα ειναι μια ψηφος διαμαρτυριας ή συνειδητη πολιτικη επιλογη;
-Ειναι αυτες οι Εκλογες μια προβα για τις επερχομενες Εθνικες Εκλογες,οποτε κι αν αυτες γινουν;
-Πειτε εναν καλο λογο στον Ελληνα πολιτη προκειμενου να ψηφισει εσας στις Ευρωεκλογες και οχι καποιο αλλο κομμα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ, η ομαδα του http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δίνει τις εξής απαντήσεις:
Οι προτεραιότητες της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και των βουλευτών της που θα εκλεγούν να την εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι:

Η προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η οικονομική αλληλεγγύη των κρατών μελών, η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας σε όλα τα κράτη μέλη με πλουραλισμό στα ΜΜΕ, με θέσπιση απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος σε όλα τα κράτη μέλη, η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων παιδείας, υγείας, ανεργίας, φιλοξενίας οικονομικών μεταναστών, η θέσπιση κοινής πολιτικής για εμπόριο, τουρισμό, αγροτική ανάπτυξη, συνταξιοδοτικό, η στήριξη της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και θρησκευτικών δογμάτων και η στερέωση σε κοινή βάση του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης προς διασφάλιση της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρώπης.

Για το ευρωπαϊκό σύνταγμα η θέση μας είναι:
Στηρίζουμε τη θέσπιση και κύρωσή του πάνω στις αρχές που μνημονεύθηκαν ανωτέρω, θεωρούμε λάθος που κάποια κράτη καθυστέρησαν την κύρωσή του, ωστόσο έχουμε και ενστάσεις επί του κειμένου που προτάθηκε προς κύρωση. Οι όποιες όμως ενστάσεις δεν πρέπει να καθυστερούν την κοινή πορεία, κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια για τους πολίτες της Ευρώπης. Ο ευρωσκεπτικισμός ουσιαστικά είναι το σύνολο δικαιολογημένων πολλές φορές ενστάσεων, όμως δεν αντιπροτείνει κάτι συγκεκριμένο και συμμαχεί με κέντρα που ωφελούνται από μία εξασθενημένη Ευρώπη.

Για την ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης η θέση μας είναι:
Να υπάρξει κοινή στάση των κρατών μελών, να καταγραφούν όλοι οι οικονομικοί μετανάστες, να εφοδιαστούν με κάρτα παραμονής, να γίνονται πολίτες της χώρας που τους φιλοξενεί μετά την παρέλευση δεκαετίας, να παύσουν οι διακρίσεις και οι διώξεις σε βάρος τους και να τυγχάνουν εργασιακά και ασφαλιστικά ισότιμης μεταχείρισης. Αν σε κάποια των κρατών είναι υπερβολικός και μη απορροφήσιμος ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών να υπάρχει κοινή στάση όλων των κρατών μελών, αναλογική διανομή των βαρών και σχεδιασμός για τη μετακίνησή τους. Σε κάθε περίπτωση να απαγορεύονται ρατσιστικές και φασίζουσες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Βέβαια πιστεύουμε ότι η Ε.Ε. πρέπει να αποκτήσει ισχυρό ρόλο, διπλωματικό, οικονομικό, ακόμη και στρατιωτικό, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει αντίβαρο στην παντοδυναμία των ΗΠΑ. Σχετικά με την οικονομική κρίση θεωρούμε ότι οι χώρες πρέπει να στραφούν σε επενδύσεις γρήγορης απόδοσης, είναι λάθος να ξοδεύονται κρατικά χρήματα σε θνησιγενείς τομείς και σε επιχειρήσεις καταρρέουσες και μη αναστρέψιμες, να υπάρξουν λύσεις για απασχόληση του εκτός αγοράς εργατικού δυναμικού με ειδικούς νόμους και να διευκολυνθεί ο χαμηλότοκος δανεισμός μεταξύ των κρατών προς διασφάλιση της νομισματικής και τραπεζικής σταθερότητας. Ωστόσο στην οικονομία δεν χωρούν πάντα συνταγές και χρειάζεται σύνεση και αποφασιστικότητα καθ’ όλο το μήκος διάρκειας της κρίσης.

Για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συμφωνεί με την προϋπόθεση ότι η γείτων χώρα θα συμμορφωθεί με τις αξίες και τις συνθήκες της Ε.Ε. και θα παύσει να έχει ανήθικες βλέψεις επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να επαληθευτούν έμπρακτα.
Για την FYROM ομοίως συμφωνούμε να στηριχθεί στην ευρωπαϊκή της πορεία, μόνο όταν δείξει έμπρακτη υποχωρητικότητα στο θέμα της ονομασίας και εγκαταλείψει άναρθρες κραυγές και αδιαλλαξία.

Η σκανδαλολογία έχει κουράσει το λαό μας, ιδιαίτερα αφού κανένας δεν τιμωρείται και όλοι οι υπεύθυνοι κατορθώνουν να διαφεύγουν. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρεί κορυφαία των σκανδάλων, το του χρηματιστηρίου του 1999 και της SIEMENS χωρίς να υποτιμώνται και τα υπόλοιπα. Επειδή ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ως ενεχόμενα κόμματα πασχίζουν για ατιμωρησία και παραγραφή, θα αγωνιστούμε για την παραπομπή των διαφευγόντων στη δικαιοσύνη.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ φιμώνεται συστηματικά από όλα τα ΜΜΕ, γιατί ακριβώς ζητεί την τιμωρία των διαπλεκομένων μεγαλοεκδοτών για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του 1999 στο χρηματιστήριο, με δεδομένο ότι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι οι σημερινοί καναλάρχες. Επιμένουμε στην απομάκρυνση των διαπλεκομένων από την ιδιοκτησία των ΜΜΕ. Αυτό συνιστά πολιτική θέση με κόστος για μας, όμως αν αυτή την ώρα η Ελλάδα σύρεται στο βούρκο της διαφθοράς, αυτό οφείλεται στο ότι η ιδιοκτησία των ΜΜΕ έχει περιέλθει σε άτομα με εγκληματικό ενεργητικό.
Βέβαια η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συμφωνεί με τις θέσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και αυτό γιατί οι θέσεις μας είναι δίκαιες και ρεαλιστικές, απλά δεν βολεύουν μια κατηγορία ανθρώπων που οικονομικά ωφελήθηκαν από τον δικομματισμό των τελευταίων σαράντα χρόνων σε βάρος του υπόλοιπου κόσμου. Το ότι ο κόσμος τώρα αρχίζει και έρχεται κοντά μας οφείλεται στο ότι τώρα διαπιστώνει ποιους ψήφιζε, το ποιόν τους και πόσο λίγο ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον, αλλά και πόσο επικίνδυνοι είναι για το μέλλον της νεολαίας μας υπηρετώντας τυφλά βρόμικα συμφέροντα. Η δημοκρατία μας τώρα αρχίζει να ωριμάζει κυρίως με ευθύνη της νεολαίας μας.
Οι ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη είναι το πρόκριμα για τις σαρωτικές αλλαγές που θα φέρουν και οι εθνικές εκλογές. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αγνοήσει την ακροδεξιά των άναρθρων κραυγών και την αριστερά της ξύλινης γλώσσας, δεν θα πέσει θύμα γνωστού συγκροτηματάρχη του τύπου που προωθεί τους δήθεν οικολόγους με στόχο την αισχροκέρδεια και την κάρπωση επιδοτήσεων από την πράσινη ανάπτυξη μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων και θα δώσει στήριξη στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που με μέτρο και λογική προωθεί την πολιτική της στήριξης των αδυνάτων και της δικαιοσύνης και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι οι πληγές της σύγχρονης Ελλάδας.