2009-05-08 08:04:00

‘Εκβαση της μάχης

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-05-08 08:04:00 Timestamp ID : 1241769840

Αισιοδοξία αρχίζει να επικρατεί ανάμεσα στους φίλους και τους οπαδούς της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σχετικά με την έκβαση της μάχης της 7ης Ιούνη. Παρά τη φίμωσή μας από όλα τα ΜΜΕ, επειδή η υπεροχή της κεντρώας ιδεολογίας είναι μεγάλη, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα ελκύσει μεγάλο ποσοστό από τους αναποφάσιστους και αυτούς που στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται ως ο ΚΑΝΕΝΑΣ και η επιτυχία προβλέπεται μεγάλη. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να πολώσουν το κλίμα, όμως τα σκάνδαλά τους είναι νωπά, στις υποθέσεις χρηματιστηρίου 1999, βατοπεδίου, ομολόγων και SIEMENS κοινή είναι η αίσθηση ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα λήστεψαν τον τόπο συνεταιρικά και έτσι το κατρακύλισμά τους στις 7 Ιούνη είναι αναπόφευκτο.

Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται σε ύφεση και κατάθλιψη. Το ΚΚΕ ουσιαστικά είναι χωρίς θέσεις, γλώσσα ξύλινη, στείρος αντιευρωπαϊσμός, ανέξοδες υποσχέσεις στους εργαζόμενους και υπόγειες διαδρομές φιλίας με τη δεξιά, μονιμοποιούν μια θέση κομπάρσου για το ΚΚΕ στα δημόσια πράγματα της χώρας μας.

Σαν κομπάρσοι, προς το παρόν, δεν θα μείνουν <<άνεργοι>> στο ΚΚΕ, όμως τα ποσοστά τους θα είναι μόνιμα μονοψήφια και με φθίνουσα πορεία…

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, το χαρτί Τσίπρας εξανεμίστηκε, εξατμίστηκε. Όσο ο κ. Τσίπρας δεν μιλούσε πήγαιναν καλύτερα, όταν μίλησε και ακούστηκε άρχισε η κατάρρευση.

Η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον κρατισμό, η μόνιμη στήριξη αιτημάτων κάθε κλάδου εν μέσω οικονομικής θύελλας, κάνουν το κόμμα αναξιόπιστο και αφιλόξενο για πολίτες σοβαρούς και μετρημένους.

Για το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη πιστεύουμε ότι θα έλθει η κατάρρευση. Είναι τόσες οι αντιφάσεις, οι ανακολουθίες του, που και οι ίδιοι που το ψήφισαν τα έχουν χαμένα. Στο Βελλίδιο ο κ. Καρατζαφέρης έλεγε <<στη Ντόρα λέμε ναι>> και τώρα τρώγεται μαζί της, στη Νέα Δημοκρατία κάνει κριτική και όμως δηλώνει μία παράταξη μαζί της. Παρά τη μεγάλη προβολή που έχει στα ΜΜΕ το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο και αυτό έκανε τον ίδιο να λέει και να ξαναλέει, ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί… κοστίζουν.

Δυσάρεστο φαίνεται ότι θα είναι το αποτέλεσμα της 7ης Ιούνη και για τους <<οικολόγους>>. Γνωστό συγκρότημα τύπου τους λάνσαρε υπερβολικά, έχοντας κατά νου τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. για την πράσινη ανάπτυξη. Έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία μη κυβερνητικών οργανώσεων δήθεν στοχεύουσα σε δενδροφυτεύσεις, προστασία ποταμιών, ζώων και όλα αυτά με σκοπό να τα οικονομήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα που κινούν τα νήματα. Η ιερή υπόθεση της οικολογίας έχει πέσει σε λάθος χέρια, αυτό το φανερώνει η άμεση ανάμιξη του διαπλεκόμενου συγκροτηματάρχη στην καμπάνια των οικολόγων. Ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι παιχνίδια παίζονται με την υπόθεση αυτή. Οι αφελείς θα περιοριστούν μέχρι τις 7 Ιούνη.

 Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ιδρύθηκε για να ζωντανέψουν οι παρακαταθήκες του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, του στρατηγού Πλαστήρα και του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου. Συν τω χρόνω, έγινε κόμμα των αδυνάτων στην πάλη τους για επιβίωση και για επίτευξη δικαιοσύνης και με τον καιρό τής προστέθηκε η ταυτότητα εκείνου του πολιτικού φορέα που θα καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Όλα αυτά τα πρεσβεύει το κόμμα αυτό, που με τόση μανία φιμώνουν και πολεμούν οι διαπλεκόμενοι μεγαλοεκδότες, τα ΜΜΕ που κατέχουν και τα επιτελεία των άλλων κομμάτων που αισθάνονται ότι θα χάσουν ψήφους.

Πρέπει να δείξουμε αντοχή και ακούραστη θέληση μέχρι τις 7 Ιούνη. Η υπεροχή της ιδεολογίας του κέντρου μάς δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε κόμματα που προαναφέρθηκαν, που διαθέτουν χρήματα και προβολή. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος, όμως οι καιροί απαιτούν να φέρουμε σε πέρας και τα δύσκολα.