2009-05-22 09:50:00

Η ψήφος της 7ης Ιούνη

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-05-22 09:50:00 Timestamp ID : 1242985800

Η 7η Ιουνίου ζεματάει ήδη τα δύο μεγάλα κόμματα. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία φάνηκαν κόμματα αναξιόπιστα, δεν σεβάστηκαν τον κόσμο, έδωσαν μεγάλες υποσχέσεις προεκλογικά, για να μας προσφέρουν κατόπιν σκάνδαλα, κλεψιές, απατεωνιές. Ο κόσμος στις 7 Ιούνη θα τιμωρήσει, έχει κουραστεί να δίνει πίστωση χρόνου σε πρόσωπα που αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα των περιστάσεων.

Όμως η αξία της 7ης Ιούνη είναι, ο προδομένος από τα παλαιά κόμματα κόσμος να μην υποκύψει στο δέλεαρ των καναλιών και των εταιρειών δημοσκόπησης και επιτέλους μια φορά να τολμήσει να ψηφίσει ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ώστε η ισχυρή ομάδα ανθρώπων υπό τον Βασίλη Λεβέντη να μπει δυναμικά στο προσκήνιο, να στριμώξει τα τζάκια και τα καλομαθημένα σόγια της πολιτικής και να ζητήσει την τιμωρία των ενόχων για το σκάνδαλο του 1999 στο χρηματιστήριο και για τα άλλα σκάνδαλα που ακολούθησαν και έδωσαν τη χαριστική βολή στο νοσηρό πολιτικό μας βίο.

Έστω και ένας ευρωβουλευτής της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι αρκετός για να ταράξει τα στάσιμα νερά της ζωής μας.

Αν λειτουργούσε η δημοκρατία, αν δεν υπήρχε η φίμωση σε βάρος μας από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, ένα κεντρώο κόμμα θα εδικαιούτο πολύ καλύτερη τύχη στις 7 Ιουνίου.

Όμως η αρχή ας γίνει τώρα αμέσως, να επιστρέψει ο κεντρώος χώρος στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, η φωνή του Βασίλη Λεβέντη να μην ακούγεται μόνο στην τηλεόραση, να ακουστεί στην Ευρώπη και τότε θα καταλάβει ο κόσμος πόση σημασία έχει να δώσει τη ψήφο του και στις βουλευτικές εκλογές σε τίμιους, συγκροτημένους και καθαρούς ανθρώπους.

Θα ακουστεί επιτέλους και ένας σοβαρός 'Ελληνας στην Ευρώπη, εκεί που μέχρι τώρα πιόνια και φερέφωνα της διαπλοκής εκπροσωπούσαν τη χώρα μας και αυτό θα αποτελέσει το πρόκριμα για μεγάλες αλλαγές και στην ελληνική βουλή στις εκλογές που δεν θα αργήσουν…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει μια Ευρώπη ισχυρή, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη. Είναι η Ευρώπη που όλοι θέλουμε, γιατί σήμερα η Ευρώπη μας απογοητεύει με την ατολμία της. Σε όποιο μέρος του κόσμου υπάρχει τριβή και κίνδυνος ανάφλεξης η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα και όχι να αφήνει τις ΗΠΑ να αλωνίζουν.

Η Ευρώπη πρέπει να ενδιαφέρεται και για τη δημοκρατία εντός των τειχών της, αλλά και για τη δημοκρατία στον κόσμο όλο. Φασιστικά και δικτατορικά καθεστώτα απανταχού της γης πρέπει να καταρρεύσουν και ένας διαρκώς βελτιούμενος κοινοβουλευτισμός να εδραιωθεί παντού. Μια δημοκρατική Ευρώπη δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν στην εποχή μας δικτατορικά και ολιγαρχικά καθεστώτα.

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής ή οι ευρωβουλευτές της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, άμβλυνσης των ανισοτήτων, καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος μειονοτήτων και προστασίας του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνονται την ίδια μέρα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, με απλή αναλογική. Αυτό θα εξασφαλίσει και την ποιότητα της δημοκρατίας που οραματιζόμαστε για την χώρα μας και την Ευρώπη.

Το στοίχημα της 7ης Ιούνη είναι η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να περάσει σε ποσοστά ψήφων κόμματα που λανσάρουν οι διαπλεκόμενοι, οικολόγους, την ακροδεξιά και τα κόμματα της αριστεράς. Φαίνεται δύσκολος ο στόχος αυτός, όμως το κέντρο είχε πάντοτε μεγάλη δύναμη στη χώρα μας και ως ιδεολογία με το μέτρο και την λογική που το διακρίνουν υπερτερεί στη συνείδηση του λαού μας των άλλων ιδεολογιών που διακρίνονται για την υποκρισία τους και τις ανέξοδες υποσχέσεις τους.

Όταν το 1984 ο Βασίλης Λεβέντης ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κίνημα στην Ελλάδα, αυτοί που σήμερα λανσάρονται ως οικολόγοι άνηκαν στο Συνασπισμό (ΣΥΡΙΖΑ) και αμφισβητούσαν την δυνατότητα άνδρωσης της οικολογίας στη χώρα μας. Τώρα κρυπτόμενοι πίσω από διαπλεκόμενους και συγκροτήματα τύπου επιχειρούν να καπηλευτούν τη φυσιολογική αγάπη του λαού μας για το περιβάλλον.

Η ψήφος της 7ης Ιούνη βάζει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του…