2009-06-14 18:28:00

Κυριαρχία της διαπλοκής

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-06-14 18:28:00 Timestamp ID : 1245004080

Όπως αποδείχθηκε στις 7 Ιουνίου η κυριαρχία της διαπλοκής επί της ελληνικής κοινωνίας είναι απόλυτη.  Τα ΜΜΕ μέσα από την οχλαγωγία και τη χάβρα που δημιούργησαν καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο εξόντωσαν δυνάμεις όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που εκφράζουν  το μέτρο, τη λογική, τη σοβαρότητα, τη βούληση του μέσου 'Ελληνα και προώθησαν κόμματα των άκρων, κόμματα κραυγών και φλυαρίας και κόμματα στερούμενα πολιτικής βαρύτητας που όμως εξυπηρετούν τα σχέδια των μεγαλοεκδοτών για φαγοπότι μέσω επιδοτήσεων της  Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης  (Οικολόγοι).

Ο κόσμος ανυποψίαστος έπεσε στην παγίδα των ΜΜΕ, άλλωστε τί άλλο μπορούσε να κάνει ο απλός κόσμος ; Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να ενημερώσει το λαό μας, στο ΕΧΤRΑ κόπηκαν οι τρεις τελευταίες προεκλογικές εκπομπές ( με πρόφαση την αναλογική προβολή των κομμάτων που μετείχαν στις ευρωεκλογές ).Έτσι ο κόσμος αιφνίδια έχασε την Κυριακάτικη εκπομπή του Βασίλη Λεβέντη.  Κατόπιν αυτού μας έμεναν ως όπλα η εφημερίδα Αντιδιαπλοκή και το Internet, όμως στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας της τηλεόρασης τα όπλα αυτά φάνηκαν ανήμπορα να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης για την ενημέρωση του λαού μας.

Από τις τηλεοράσεις καμία δε θέλησε να φιλοξενήσει εκπρόσωπο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.  Μόνο ο κ. Αυτιάς κάποιο πρωϊνό εμφάνισε για πέντε – έξι λεπτά τον Βασίλη Λεβέντη και υποσχέθηκε να το επαναλάβει την τελευταία εβδομάδα – όπερ και δεν το έκανε.  Επίσης ο κ. Μάνεσης του Alfha παρουσίασε τον Βασίλη Λεβέντη  για έξι περίπου λεπτά.  Τα δύο δεκάλεπτα που υπεχρεούντο τα κανάλια να προβάλουν για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα έβαζαν δύο η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τέσσερις η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να είναι σίγουροι οι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ότι δε θα τα έβλεπε κανένας.  Τα μέλη του ΕΣΡ είχαν κυκλοφορήσει εγκύκλιο για μετάδοση των δεκάλεπτων από 8.00 το πρωί μέχρι 22.00 το βράδυ, όλοι έβλεπαν την παραβίαση της οδηγίας για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, όμως κανένας δεν επενέβη, όλοι ήταν σύμφωνοι με το σχέδιο εξόντωσης της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Δεν αναζητούμε δικαιολογίες για το αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου, όμως ρωτάμε, αν ο κ. Καρατζαφέρης μετείχε στις εκλογές με τα δικά μας εφόδια πόσες ψήφους θα έπαιρνε, αν οι οικολόγοι δεν είχαν τον Αλαφούζο να τους παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις… 9% μία βδομάδα πριν τις εκλογές, τί ποσοστό θα έπαιρναν;

Ο μεν κ. Καρατζαφέρης είχε ντύσει  δύο χιλιάδες περίπτερα σε όλη την Ελλάδα με το πρόσωπό του, περισσότερα δε από διακόσια κτίρια είχαν παντελώς καλυφθεί από γιγαντοαφίσες του, το κανάλι  του μέρα νύχτα τον λιβάνιζε, τα δε άλλα κανάλια επί μόνιμης βάσης φιλοξενούσαν δικούς του ανθρώπους.  Περιμένουμε να δούμε στη δήλωση που θα κάνει στη βουλή για προεκλογικές δαπάνες, τί ποσά θα αναγράψει.
Επίσης  οι Οικολόγοι φιλοξενήθηκαν σε όλα τα κανάλια (Τρέμη, Ευαγγελάτος, Χατζηνικολάου, σε όλα τα παράθυρα των  ειδήσεων ), τα δεκάλεπτά τους μεταδίδοντο ώρες υψηλής τηλεθέασης, ο Σκάϊ είχε αναλάβει το λανσάρισμά τους, η δε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έκανε τις περίφημες δημοσκοπήσεις που τους παρουσίαζε σαν «τρίτο» κόμμα.

Απέναντι σε όλα αυτά η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εδολοφονείτο εκλογικά και ο λόγος ήταν ότι τολμήσαμε να πούμε ότι οι σημερινοί καναλάρχες είναι οι κλέφτες του 1999 στο χρηματιστήριο και ότι κανάλια δεν έπρεπε να έχουν, φυλακή έπρεπε να βρίσκονται. Έτσι τέθηκε εκτός μάχης το μόνο τίμιο και σοβαρό κόμμα που έχει σήμερα η Ελλάδα, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.  Όμως πλανώνται κάποιοι αν νομίζουν ότι γλύτωσαν από την τσιμπίδα του νόμου.  Το ηφαίστειο της λαϊκής οργής μένει ενεργό και η κατάσταση στην Ελλάδα καθημερινά χειροτερεύει.  Κανένας λαός δεν τρώει κουτόχορτο για πάντα.  Ο κεντρώος χώρος δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα, υπάρχει όμως και αν όλοι βοηθήσουμε, σύντομα θα βρει την αίγλη και τη δύναμη που δικαιούται στην κοινωνία μας.