2009-08-21 08:10:00

Μονόδρομος η συγκυβέρνηση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-08-21 08:10:00 Timestamp ID : 1250842200

Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας βρίσκεται σε σημείο παραλυσίας και εξαθλίωσης, το έλλειμμα ίσως, σε αναλογία με τον πληθυσμό μας, είναι το μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο. Την ευθύνη για το έλλειμμα έχουν όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, όμως για να είμαστε δίκαιοι, το ΠΑΣΟΚ με τα σκάνδαλά του, με τους αλόγιστους διορισμούς στο δημόσιο και τον κομματικό στρατό που δημιούργησε, φέρει την κύρια ευθύνη για το έλλειμμα.

Βέβαια και η Νέα Δημοκρατία ενώ ήλθε στα πράγματα με σύνθημα το νοικοκύρεμα και τη μείωση του κράτους, από το 2004 έως σήμερα ούτε νοικοκύρεμα έκανε, ούτε μείωση του κράτους. Πρόσθεσε και αυτή τους δικούς της συμβασιούχους κατά χιλιάδες και αρκετά δικά της σκάνδαλα και έχασε πολύτιμο χρόνο και την όποια καλή μαρτυρία αρχικά διέθετε.

Όλοι ρωτάνε, τώρα τί κάνουμε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για λήψη άμεσων διαρθρωτικών μέτρων για την οικονομία, όμως το πολιτικό κόστος για τα μέτρα αυτά είναι τεράστιο. Τώρα πρέπει να κοπούν προνόμια δεκαετιών και οι πολίτες υπό την οσμή των σκανδάλων είναι απρόθυμοι για κάθε θυσία.

Το ΠΑΣΟΚ ανεύθυνα κυκλοφορεί την άποψη, ότι επιστρέφοντας στην εξουσία θα ανοίξει ξανά τις στρόφιγγες του χρήματος και θα ζωντανέψει έτσι η αγορά. Το ερώτημα είναι, εν έτει 2009 τέτοιο ανεύθυνο ψηφοθηρικό σλόγκαν θα βρει αφελείς αποδέκτες;

Αν ήμασταν στη δεκαετία του 1980 ή του 1990 ίσως με τέτοιες μεθόδους κερδίζονταν οι εκλογές, όμως τώρα και οι ίδιοι οι φανατικοί και βολεμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, πρώτοι αυτοί γνωρίζουν ότι όποια κυβέρνηση και αν έλθει φόρους θα βάλει, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση θα κάνει, ψαλίδισμα των εφάπαξ, των επιδομάτων, του 13ου μισθού και πολλών ακόμη πραγμάτων που σήμερα θεωρούνται κεκτημένα θα κάνει και διορισμοί στο δημόσιο εφεξής θα γίνονται με το σταγονόμετρο.

 Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει το όποιο πλεονέκτημα φαντάζεται ότι διαθέτει και παρουσιάζεται ως παληομοδίτης και πολιτικάντης, που ονειρεύεται τους θριάμβους του πατέρα του σε λάθος εποχή.

 Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα στεγάσει στις προσεχείς εκλογές το κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που αναζητούν ευθύνη, ρεαλισμό και μία κοινωνία δικαίου και ηθικής και έχουν κουραστεί να ακούνε από το ΠΑΣΟΚ για σοσιαλισμούς και νέα ξεκινήματα, όταν τα βαρυνόμενα με σκάνδαλα πρόσωπα βρίσκονται όλα εντός ΠΑΣΟΚ και όταν η νοοτροπία λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ παραμένει φοβικά ο αρχηγικός συγκεντρωτισμός.

Τα ΜΜΕ ορθό είναι να δώσουν την ευκαιρία για είσοδο στη βουλή ενός κεντρώου κόμματος, αφού οι αποκλεισμοί που εγένοντο σε βάρος μας στο παρελθόν επέτρεψαν στο ΠΑΣΟΚ με τα χρήματα και τη βιαιότητα της εκλογικής του εκστρατείας να μας εξοντώνει, οδήγησαν δε τους πολίτες στην άγονη και στείρα λύση της αποχής ή σε κόμματα χωρίς πολιτική οντότητα και μέλλον.

Τα ΜΜΕ πρέπει να παύσουν να είναι εργολάβοι προώθησης ξοφλημένων κομμάτων, πρέπει να επιτρέπουν και το νέο, έχει γίνει συνείδηση στο λαό ο κακός ρόλος τους στη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Στο σημερινό ιδιαίτερα ασφυκτικό κλίμα η ευθύνη των δημοσιογράφων είναι μεγάλη.

Είναι καλό επίσης ο Κώστας Καραμανλής να ξεκαθαρίσει το τί προτίθεται να κάνει, γιατί και οι γρίφοι επιτείνουν τα αδιέξοδα. Το κόμμα του είναι δικό του, δεν μας πέφτει λόγος, όμως η απομάκρυνση όλων των στελεχών του, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανεμίχθησαν σε σκάνδαλα είναι υποχρέωσή του, καθώς και η γρήγορη προσφυγή σε εκλογές είναι επίσης χρέος του, αφού και οι πέτρες συνειδητοποιούν, ότι μόνο μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας θα έχει τα κότσια να αναλάβει το κόστος των δυσάρεστων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την διάσωση της οικονομίας μας.

Η επόμενη Βουλή καλό είναι να οδηγήσει γρήγορα σε μια τέτοια λύση και σε αυτή πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ομάδα κεντρώων βουλευτών, γιατί η μέχρι τούδε εικόνα του κοινοβουλίου με την ακροδεξιά και την αριστερά σε ρόλο αντιπολίτευσης φαντάζει από ανεύθυνη έως και κωμική…