2009-09-04 08:11:00

Αφύπνιση την ύστατη στιγμή

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-09-04 08:11:00 Timestamp ID : 1252051860

Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε τις εκλογές, στην ουσία όμως δεν τις ήθελε. Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει καλά ότι η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ανεύθυνη και δημαγωγική και συνεπώς υστερεί σε σοβαρότητα και αξιοπιστία. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν συλληφθεί να λένε, θα βάλουμε φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις, θα ξανακρατικοποιήσουμε ΟΣΕ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, θα κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και πολλές ακόμη ασυναρτησίες, που μπορούν να οδηγήσουν στην πλήρη διάλυση του κράτους και στην χρεωκοπία.

Όσο περνούν οι προεκλογικές μέρες, τον δήθεν ενθουσιασμό του ΠΑΣΟΚ θα διαδεχθεί η προσγείωση και τέλος στις 4 του Οκτώβρη θα έλθει η ήττα, που θα είναι και το πολιτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Στη Νέα Δημοκρατία πριν την απόφαση Καραμανλή για εκλογές ξεσηκώθηκαν τα γνωστά καπετανάτα. Πολλοί εκδότες της παράταξης με πηχυαίους τίτλους αντιδρούσαν στις εκλογές. Πολλοί υπουργοί και βουλευτές δεν ήθελαν εκλογές, γιατί εφοβούντο για την προσωπική τους τύχη. Ελάχιστοι έδειξαν τη σοβαρότητα που αξίωναν οι περιστάσεις και δυστυχώς πολύ λίγοι ήταν εκείνοι που εκτίμησαν πόσο θα κόστιζε στη χώρα μία προεκλογική περίοδος επτά μηνών. Ένας πρωθυπουργός όταν θυσιάζει δύο χρόνια πρωθυπουργίας και υπό δυσμενείς δημοσκοπήσεις κάποιο σοβαρό λόγο θα έχει.

Στην Ελλάδα τους κινδύνους για την οικονομία, τους κινδύνους για τις συντάξεις και τις καταθέσεις, πολύ λίγοι λογαριάζουν μπροστά στο προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Ο Καραμανλής καθυστέρησε τις μεταρρυθμίσεις όλη αυτή την πενταετία και αυτό σίγουρα το χρεώνεται. Έστω όμως και το ότι ξύπνησε από το λήθαργο την ύστατη στιγμή είναι και αυτό κάτι. Στο ΠΑΣΟΚ η αρχομανία και η αλαζονεία τους αποκοιμίζει όλους.

Τώρα η μόνη λύση που έχει το ΠΑΣΟΚ είναι να γυρίζει πόλεις και χωριά και να κραυγάζει, ψηφίστε μας, ούτε μία ψήφος χαμένη, για να διώξουμε τη δεξιά. Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρεί άλλη μια φορά να εξοντώσει κόμματα τίμια όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, κόμματα που αγωνίζονται για δημοκρατία, για ηθική, για δικαιοσύνη, για απλή αναλογική, για εθνική αξιοπρέπεια.

Θα κραυγάζουν στο ΠΑΣΟΚ μην ψηφίσετε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ γιατί πρέπει να διώξουμε τη δεξιά. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεξιά το ίδιο, ότι εντός των κόλπων του διατηρούνται όλοι οι δράστες των σκανδάλων και των εγκλημάτων του, ότι οι μίζες και το μαύρο πολιτικό χρήμα το κράτησαν υπό μέγα κοινωνικό κόστος ζωντανό μέχρι σήμερα και ότι ούτε μια συγνώμη δεν είχε τη γενναιότητα να πει για όλο αυτό τον εκτροχιασμό του.

Πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ φέρονται σκληρά και ανέντιμα στους οπαδούς και φίλους της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Είναι η γνωστή τακτική του θηρίου, που αισθάνεται όλους γύρω του σαν μυρμήγκια και θέλει να τους ποδοπατήσει. Παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ σαν μόνος εκφραστής της δημοκρατικής παράταξης, όμως και δια γυμνού οφθαλμού διακρίνονται δίπλα μας τα στελέχη του, ξεβράκωτοι το 1981 να έχουν σήμερα βίλες, κότερα, να περνούν το Σαββατοκύριακο στη Μύκονο και να είναι υπηρετικό προσωπικό των διαπλεκομένων, αυτών που το 1999 λήστεψαν την Ελλάδα στο χρηματιστήριο.

Σε αυτή την αμετανόητη πορεία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει αμέσως φραγμός και συνθήματα του τύπου, ψηφίστε μας να ξανακυκλοφορήσει το χρήμα, να ζωντανέψει η αγορά, να φύγει η επάρατη, δεν μπορούν πλέον να μας σαγηνεύουν, γιατί αποβλέπουν στο να σώσουν και μόνο πολιτικά ένα Γιώργο Παπανδρέου, που αισθάνεται το τέλος του πολύ κοντά.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε τα δικά της ασυγχώρητα λάθη. Υπό τη σκιά ενός ευάλωτου 151, συγχώρεσε βατοπέδια, ομόλογα, υπουργούς με οφσόρ, κουμπάρους και πολλά ακόμη. Πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά, να πληρώσει η Νέα Δημοκρατία, όχι ο τόπος. Μόνο η ψήφος στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ξεκινάει μια νέα πορεία αναγέννησης της κοινωνίας μας.

 Στις 4 Οκτώβρη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί μία συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, όσο και αν το κρύβουν τα επιτελεία τους. Το να εισέλθει ωστόσο στη βουλή η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι μια εγγύηση, γιατί το κέντρο δεν είναι, ούτε η ακροδεξιά των κραυγών, ούτε η αριστερά της μεταλλαγμένης αστικοποίησης.