2009-09-18 08:45:00

Ανέφικτη η αυτοδυναμία

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-09-18 08:45:00 Timestamp ID : 1253263500

Εγγίζει η 4η Οκτώβρη και ήδη γεννιούνται τα σενάρια της επόμενης μέρας. Θεωρείται βέβαιο ότι οι εκλογές δεν θα δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα, οπότε θα δοθούν διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης πρώτα στον κ. Γιώργο Παπανδρέου και αμέσως μετά στον Κώστα Καραμανλή, οι οποίες και θα αποβούν άκαρπες. Στο μεταξύ αμέσως μετά τις εκλογές θα αλλάξει το κλίμα στα ΜΜΕ, το φανατισμό της προεκλογικής περιόδου θα διαδεχθεί η ανάγκη υιοθέτησης συναίνεσης και υπό το βαρύ κλίμα της οικονομικής χρεωκοπίας η κοινωνία θα αρχίσει να αναζητά κυβέρνηση συνεργασίας η κοινωνία θα αρχίσει να αναζητά κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.

Έτσι, μέσα σε λίγες μέρες θα εμπεδωθεί μία νέα πολιτική ατμόσφαιρα και θα επαληθευθεί απόλυτα η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που από καιρό έχει προβλέψει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας. Υπό τα νέα αυτά δεδομένα θα δημιουργηθεί ρόλος για πρόσωπα όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Σουφλιάς, που αρκετοί θεωρούν ότι θα παίξουν κορυφαίους ρόλους στην συγκυβέρνηση.

Εδώ που τα λέμε, αυτή η εξέλιξη είναι η πλέον εποικοδομητική, αφού το ενδεχόμενο να βγει το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο θα έβαζε τον τόπο σε περιπέτειες, αφού το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε παροχές που θα ήταν καταστροφικό να υλοποιηθούν, γιατί θα αύξαναν τα ελλείμματα και θα έθεταν σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Επίσης για το ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αμφίβολη η είσοδός του στη βουλή, όπως κίνδυνοι γεννώνται και για το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, που είναι άγνωστο αν θα αντέξει στην επίθεση συσπείρωσης που είναι φυσικό να κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η τελευταία προεκλογική εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη για τον κ. Καρατζαφέρη, γιατί από αυτόν θα αντλήσει μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων η Νέα Δημοκρατία υπό το φόβο ότι κάθε ψήφος στο ΛΑΟΣ φέρνει το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδυναμία.

Σημασία έχει επί του προκειμένου να καταφέρει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να εισέλθει στη βουλή, να αποδείξει ότι και υπό καθεστώς φίμωσης και διωγμού της από τα ΜΜΕ έχει τη δύναμη να προσελκύει μετριοπαθείς και ώριμους ψηφοφόρους και ότι ο χώρος του κέντρου έχει μέλλον και θέση στο πολιτικό μας σκηνικό, αφού όλα τα άλλα κόμματα απέτυχαν και ξέπεσαν ηθικά.

Επίσης η είσοδος στη βουλή ομάδας βουλευτών υπό τον Βασίλη Λεβέντη θα είναι ένα μεγάλο ράπισμα στη διαπλοκή, αφού όλοι γνωρίζουμε μόνο ο Βασίλης Λεβέντης ζητάει την τιμωρία των ενόχων της κομπίνας του 1999 στο χρηματιστήριο, έγκλημα στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι σημερινοί καναλάρχες ληστεύοντας τον κόσμο.

Η μεταπολίτευση καταρρέει, ο λαός αφυπνίζεται και αρχίζει να αντιστέκεται. Η αριστερά ζει στον κόσμο της, μιλάει δήθεν υπέρ των εργαζομένων, όμως στα κράτη που έτυχε εφαρμογής οδήγησε την εργατική τάξη στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Η ακροδεξιά βγάζει άναρθρες κραυγές, μονοπωλεί τον πατριωτισμό, όμως αποτελεί η ίδια το αυγό του φιδιού για να έλθει αργότερα το φίδι και να ταλαιπωρήσουν την κοινωνία μας φασιστικές λογικές και νοοτροπίες.

Τα δύο μεγάλα κόμματα απέτυχαν στην αυτοδύναμη κυβερνητική τους παρουσία, τώρα θα δούμε αν δείξουν ωριμότητα στην συγκυβέρνηση που θα γίνει. Η εγγύηση όμως για τον απλό λαό είναι μόνο οι βουλευτές της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεράσουμε το 3% στις 4 του Οκτώβρη.