2009-09-25 08:49:00

Η αντίσταση στον κατήφορο

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-09-25 08:49:00 Timestamp ID : 1253868540

Ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος, ελάχιστες μέρες απέμειναν μέχρι την 4η Οκτωβρίου και κανένα κανάλι δε φιλοτιμήθηκε να καλέσει το Βασίλη Λεβέντη, κανάλια και εφημερίδες συνεχίζουν ένα εκδικητικό εμπάργκο ενάντια στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Είναι ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία να μετέχει ένα κόμμα δημοκρατικό, όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, με πλήρεις συνδυασμούς στις εκλογές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και όλα τα ΜΜΕ να του κόβουν κάθε επικοινωνία με τους ψηφοφόρους. Βλέπουμε στα κανάλια τους πάντες, μεγάλα και μικρά κόμματα, ορισμένα μάλιστα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζονται συνεχώς, μόνο για το κόμμα μας υπάρχει συμφωνία αποκλεισμού από το σύνολο των ΜΜΕ.

Την αιτία της φίμωσης της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τη γνωρίζουμε όλοι. Ο Βασίλης Λεβέντης επιμένει να ζητάει την τιμωρία των ενόχων για την κομπίνα του 1999 στο χρηματιστήριο και επειδή στις κακουργηματικές αυτές πράξεις του 1999 πρωταγωνίστησαν οι σημερινοί καναλάρχες, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πληρώνει το τίμημα των πολιτικών της αυτών θέσεων αποκλειόμενη από κάθε επικοινωνία με τους πολίτες.

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ λόγω των ενεργειών τους του 1999 έπρεπε, αν υπήρχε δικαιοσύνη στη χώρα μας, να βρίσκονται στη φυλακή. Αυτοί όμως όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά κατάφεραν οικειοποιούμενοι τα λεφτά του κοσμάκη να παριστάνουν σήμερα τους μεγιστάνες, να είναι εργολάβοι δημοσίων έργων και κρατικοί προμηθευτές, να έχουν ξεπλύνει τα χρήματα σε νομιμοφανείς δραστηριότητες με προτεραιότητα τη ναυτιλία και να κάνουν κουμάντο στον τόπο μας έχοντας την ιδιοκτησία ραδιοφώνων και καναλιών.

Αισθάνονται λοιπόν όλοι αυτοί οι κύριοι ότι η φωνή του Βασίλη Λεβέντη διαταράσσει την ευδαιμονία τους και αποτελεί απειλή για δίωξή τους, αν υπό την πίεση της κοινής γνώμης και το βάρος της οικονομικής κρίσης κάποιος εισαγγελικός λειτουργός το αποτολμήσει. Πρέπει λοιπόν ο Βασίλης Λεβέντης να εξαφανιστεί από προσώπου γης, αποτελεί απειλή για τους διαπλεκόμενους.

Διερωτόμαστε, τόσα πολιτικά κόμματα και τόσα πολιτικά πρόσωπα που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, τους πέρασε άραγε από το νου, ότι μιλούν σε κανάλια που έγιναν με τα κλεμμένα του χρηματιστηρίου;

Το πάθος κάποιων για δημοσιότητα σίγουρα, τους κάνει να ξεχνούν ποιοι έχουν τα κανάλια και γιατί μπήκαν στο χώρο των μίντια οι γνωστοί σε όλους μας κλέφτες του χρηματιστηρίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής ψελλίζουν πού και πού φράσεις με τις οποίες δήθεν θέλουν να δείξουν ότι θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα. Όμως, πώς θα συγκρουστείτε κύριοι με τα συμφέροντα, όταν καθημερινά περιοδεύετε στα κανάλια που κατέχουν και όταν δυστυχώς η κοινωνία εκλαμβάνει ότι και μόνο η παρουσία πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών στα κανάλια των κυρίων αυτών τους νομιμοποιεί και τους καθιερώνει σαν αφεντικά αυτού του τόπου;

Θα μας ρωτήσετε, τι θέλετε εσείς της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, εν επιγνώσει όλων αυτών των δεδομένων να μη μιλάνε οι πολιτικοί στα κανάλια;

  Όχι κύριοι δεν ισχυριστήκαμε κάτι τέτοιο, όμως πού θα πάει αυτός ο τόπος όταν οι καναλάρχες κανονίζουν ποιοι θα μπαίνουν στη βουλή, ποιοι θα λανσάρονται στις δημοσκοπήσεις και για όσους έχουν κριτικό πολιτικό λόγο και αντιστέκονται στην παντοδυναμία τους επιφυλάσσουν φίμωση, εκτόπιση από το πολιτικό σκηνικό και πλήρη αφανισμό;

Δικαιοσύνη και ΕΣΡ, που θα μπορούσαν ίσως να αξιώσουν κανόνες δημοκρατίας και ισοπολιτείας σιωπούν ένοχα. Εκείνοι λοιπόν που έχουν αποστολή την τήρηση των νόμων διστάζουν, φοβούνται να παρέμβουν. Έτσι επικρατούν οι φελλοί και οι άχρηστοι και οι τίμιοι, οι άξιοι πετάγονται στα σκουπίδια.

Ωστόσο εμείς στις 4 Οκτώβρη θα ψηφίσουμε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για να μην είμαστε συνένοχοι με όλη αυτή την αθλιότητα. Το βράδυ των αποτελεσμάτων θα ξέρουμε αν ξεπερνά το 3% το ποσοστό αυτών που αντιστέκονται στον κατήφορο που έχουν πάρει τα πράγματα.