2009-10-23 08:54:00

Από τους θριάμβους στην παγωμάρα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-10-23 08:54:00 Timestamp ID : 1256288040

Οι χαρές και οι θρίαμβοι για την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ κόπασαν πρόωρα, μετά ήλθε η αμηχανία και τώρα η παγωμάρα εν όψει της σκληρής πραγματικότητας. Το κωμικοτραγικό είναι, ότι ενώ η οικονομία είναι υπό χρεωκοπία, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει ότι θα δώσει τις παροχές των 100 ημερών που υποσχέθηκε. Δηλαδή, εδώ κινδυνεύουμε με αποβολή από την ΟΝΕ και ενώ οι 'Ελληνες ανησυχούν για συντάξεις και καταθέσεις, ενώ δηλαδή υπάρχει φόβος γενικής κατάρρευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να «μοιράσει» 2.500.000 € δις ανοίγοντας περαιτέρω τη μαύρη τρύπα της χώρας.

Δύο σκέψεις γεννώνται με τη στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ. Ή είναι κυβέρνηση τουριστών που προτίθενται περί το Φεβρουάριο του 2010 να παραιτηθούν και να δραπετεύσουν ακολουθώντας το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή, ή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, οπότε πάλι πρέπει να φύγουν πριν κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα.

Ήδη οι διαφωνίες μεταξύ υπουργών γίνονται έντονες. Ένα από τα σωστά μέτρα του Κώστα Καραμανλή, τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής, το ανακαλούν μετά πολλού θράσους, ενώ από την άλλη μιλούν για λιτότητα και νοικοκύρεμα. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι όλοι (μα όλοι) τα σκάφη τα έχουν ως δήθεν επαγγελματικά για να φοροδιαφεύγουν.

Επίσης, η καμπάνια εναντίον των πολυτελών αυτοκινήτων ήταν φιάσκο, αφού όλοι οι υπουργοί πήγαν για την ορκωμοσία τους με μικρά αυτοκίνητα, όμως στις βίλες τους έχουν τρεις και τέσσερις λιμουζίνες, τις οποίες απέφυγαν να πάρουν την ημέρα εκείνη γιατί φοβήθηκαν τις κάμερες.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ καλεί όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν, αν έστω ένας αρνήθηκε να κάνει χρήση του προνομίου που ισχύει επί χρόνια και δεν πήρε πολυτελές όχημα. Άρα η δήθεν σεμνότητά τους δεν είναι τρόπος ζωής, παίζουν θέατρο μπροστά σε ένα λαό που πεινάει και εξαπατήθηκε.

Στους φτωχούς βέβαια πρέπει να δώσουμε βοήθεια και όχι τα ψίχουλα που διατυμπανίζει το ΠΑΣΟΚ. Τα ψίχουλα και τα βοηθήματα μιας ή δύο δόσεων δεν αλλάζουν τη μοίρα των φτωχών. Για τη φτώχια η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει προτείνει τις περικοπές από υψηλόμισθους και υψηλοσυνταξιούχους, τη μείωση μισθών και συντάξεων βουλευτών και δικαστικών και τη μείωση των αμοιβών των μελών Δ.Σ. των ΔΕΚΟ, καθώς και την κατάργηση του μέτρου της κρατικής χρηματικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Μόνο έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα για να αναπνεύσουν οι φτωχοί, όμως πού να βρει το θάρρος αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου ;

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν μεγάλες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές αποκρύπτοντας από το λαό την εικόνα της οικονομίας. Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε 5 1/2 χρόνια κρύβοντας από το λαό την οικονομική κατάρρευση και μόνο το τελευταίο δίμηνο πριν φύγει άρχισε να αναμασάει την αλήθεια, όχι για να βοηθήσει τον τόπο, αλλά για να βρει δικαιολογία δραπέτευσης ο αρχηγός της.

Φρόντισαν βέβαια – ως συνεταίροι της εξουσίας –ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο να φιμωθεί ο Βασίλης Λεβέντης και να εμποδιστεί η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να επικοινωνήσει με τον κόσμο.

Όλα τα ΜΜΕ έκαναν εμπάργκο και φέρθηκαν εχθρικά στο μόνο κόμμα που διέθετε απόψεις συνετές και προσγειωμένες, τέτοιες που θα άνοιγαν τα μάτια του κόσμου εν όψει της ψήφου της 4ης Οκτώβρη.

Για όλα τα κόμματα οι πόρτες στα ΜΜΕ ήταν ανοιχτές, μόνο για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχε δοθεί εντολή εξόντωσης. Όμως τώρα με την τόσο γρήγορη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δικαιώνεται και σε λίγο καιρό μέγα πλήθος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα έλθουν κοντά μας, αποφασισμένοι για νέους σκληρούς αγώνες για την αληθινή δημοκρατία και την ηθική στο δημόσιο βίο.

Οι εκλογές θα γίνουν πολύ γρήγορα. Η παρένθεση του ΠΑΣΟΚ ζήτημα να κρατήσει πέντε ή έξι μήνες. Ο τόπος –όπως αναγνωρίζουν όλοι –για να κρατηθεί όρθιος, χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, που χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους θα τολμήσει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Όλα αυτά είναι δρομολογημένα και θα γίνουν ως μονόδρομος.

Το ζήτημα για τον τόπο είναι, να μην βρίσκονται στη βουλή κόμματα ευκαιρίας και άναρθρων κραυγών, ούτε φωνακλάδες τυχοδιώκτες. Στη βουλή πρέπει να μπει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ γιατί τότε μόνο ο λαός θα βρει στήριγμα και δικαιοσύνη.