2009-12-11 10:30:00

Προτιμητέα η αλήθεια, οσονδήποτε πικρή.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-12-11 10:30:00 Timestamp ID : 1260527400

Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία. Εξήντα ετών σπατάλες και η ακολασία της ρουσφετολογίας και των κάθε είδους σκανδάλων έχουν εξυψώσει το έλλειμμα και έχουν υποθηκεύσει όχι μόνο την οικονομία, αλλά την ίδια την ανεξαρτησία της χώρας μας. Όσοι, για αυτά που συμβαίνουν, τα βάζουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, απλά στρουθοκαμηλίζουν και ακόμη και τώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, προπαγανδίζουν μήπως πάρουν καμιά ψήφο, κάνουν το λαό να τρέφει αυταπάτες, παριστάνουν τους υπερασπιστές των φτωχών ενώ οι ίδιοι είναι τρωκτικά πολυτελείας στην υπό κατάρρευση χώρα μας.

  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναζητεί ήδη δικαιολογίες για την αποχώρησή της από την εξουσία. Ο Κώστας Καραμανλής δραπέτευσε, τώρα το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ευθύνονται για το σημερινό χάλι, υπηρέτησαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή, φόρτωσαν το δημόσιο με αβάσταχτα βάρη και τώρα μεταφέρουν τις ευθύνες πάνω στην κοινωνία.

Ο κόσμος πάλι αδυνατεί να πιστέψει στα μάτια του, δυσκολεύεται να αποδεχθεί την πραγματικότητα, εθισμένος στην χαλαρότητα του χθες είναι απρόθυμος να κάνει θυσίες, η υποβίβαση του επιπέδου ζωής είναι κάτι πολύ πιο βάρβαρο από μια ζωή μόνιμα καθηλωμένη στην εκμετάλλευση και την αθλιότητα.

Όταν ο Βασίλης Λεβέντης μιλούσε για κίνδυνο χρεωκοπίας πολλοί λοιδορούσαν, άλλοι έλεγαν ότι υπερβάλλει, σχεδόν όλοι νόμιζαν ότι κινδυνολογούσε για να μαζέψει ψήφους για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, να όμως που αποδείχθηκε ο μόνος αληθινός, διορατικός και ειλικρινής, αυτός που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Για να δεις ότι η χώρα σου θα πτωχεύσει, αρκεί να αφαιρέσεις τις κομματικές παρωπίδες, να δεις γύρω σου κομματικούς στρατούς, πολυδάπανους μηχανισμούς, ακριβοπληρωμένους συμβούλους και παρασυμβούλους, πολυθεσίτες κάθε μορφής και δημοσιογράφους αργυρώνητους που λιβανίζουν μια διεφθαρμένη εξουσία. Αν όλα αυτά συνέβαιναν και αποφεύγαμε την πτώχευση, θα ήμασταν ο περιούσιος λαός του θεού. Συνεπώς ο Βασίλης Λεβέντης είχε προειδοποιήσει για το αυτονόητο, ενώ οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ήταν γαντζωμένοι στην εξουσία και εξυπηρετούσαν τους διαπλεκόμενους κροίσους να ξεζουμίζουν την κοινωνία.

Κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ τώρα μιλάνε για ανάγκη συναίνεσης και για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. Οι ίδιοι όμως άνθρωποι, πριν τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, μας διαβεβαίωναν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τις λύσεις, θα βρει λεφτά, να μην ανησυχούμε, το φαγοπότι είναι ατέρμων κοχλίας.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πολύ νωρίτερα όλων μίλησε για ανάγκη συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, πρώτα γιατί τα υπόλοιπα εντός βουλής κόμματα είναι δημαγωγικά και ανεύθυνα και δεύτερον γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα όντας υπόλογα μπροστά στην κοινωνία, πρέπει να αυτομαστιγωθούν δηλώνοντας το τέλος του διεφθαρμένου δικομματικού συστήματος και στηρίζοντας κυβέρνηση προσωπικοτήτων, πρέπει να φροντίσουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Η φυγή και οι δραπετεύσεις συνιστούν δειλία, τώρα είναι η ώρα της αλήθειας, της οσοδήποτε πικρής αλήθειας.

Αν είχε εισακουσθεί η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ήδη από την επομένη της 4ης Οκτώβρη θα είχε σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση και θα σωζόταν το γόητρο της χώρας μας. Όμως ο λαός ακολούθησε την εύκολη συνταγή της υποσχεσιολογίας του ΠΑΣΟΚ, ο κεντρώος χώρος υπό τους αποκλεισμούς από τα ΜΜΕ και τις διώξεις έμεινε έξω από τη βουλή και έτσι οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη είτε έγιναν, είτε δεν έγιναν, ένα και το αυτό.

'Οσον αφορά τη δεξιά και την ακροδεξιά, μετά την εκλογή Σαμαρά φαίνεται ότι συμπορεύονται θαυμάσια. Οι άναρθρες κραυγές κατά του πανεπιστημιακού άσυλου αυτό φανερώνουν. Όσοι δεν έχουν ματώσει για τη δημοκρατία, πολύ εύκολα την ποδοπατούν και τη θυσιάζουν υπό όποιες δικαιολογίες.

Θα τιμωρηθούν ωστόσο όλοι αυτοί, γιατί η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και η δημιουργία μεγάλου μεσαίου κόμματος είναι υπόθεση λίγου χρόνου, ίσως και εβδομάδων. Τριανταπέντε χρόνια χωρίς κεντρώο χώρο στη βουλή ήταν πάρα πολλά και έφεραν τη Ελλάδα στο σημερινό χάλι.