2009-12-18 12:32:00

Ούτε ταλέντο, ούτε ήθος

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-12-18 12:32:00 Timestamp ID : 1261139520

Ο κόσμος δεν άκουσε στις πρόσφατες εκλογές την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, για την ακρίβεια τα ΜΜΕ εμπόδισαν την κοινωνία να πληροφορηθεί τις θέσεις του Βασίλη Λεβέντη και έτσι οι εκλογές πέρασαν άσκοπα, έδωσαν πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ που δόλια απέκρυπτε την αλήθεια για την οικονομία και για πολλά ακόμη σοβαρά θέματα που θα βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία δραπέτευσε, παρέδωσε την εξουσία και άφησε το λαό στα κρύα του λουτρού. Ο Κώστας Καραμανλής στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κάθισε στα πίσω έδρανα, προφανώς αναμένει την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ για να δικαιωθεί, όμως δικαίωση για ένα πρωθυπουργό είναι να λύνει τα προβλήματα, όχι να αισθάνεται δικαιωμένος με την αποτυχία και την ανικανότητα των διαδόχων του.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα πληρώνει τώρα το κόστος μιας ρουσφετολογικής, ανήθικης και διχαστικής μεταπολίτευσης, όπου τα ελλείμματα εσωρρεύοντο στο βωμό της ψηφοθηρίας και της παραμονής στην εξουσία ανθρώπων, που ούτε ταλέντο είχαν, ούτε ήθος. Ο λαός χειροκρότησε με ευκολία όλους αυτούς τους τυχάρπαστους αφέντες του δικομματισμού, χωρίς να σκεφθεί τις συνέπειες. Η πνευματική ηγεσία ξεπουλιόταν με ευκολία για κάποιο οφίτσιο ή για μερικά αργύρια, μεγάλη επίσης μερίδα κόσμου που διαφωνούσε με την πορεία των πραγμάτων, αντί να αντισταθεί σιωπούσε καθιστάμενη συνένοχη. Η μεταπολίτευση έγινε ένας ηθικός κατήφορος που παρέσυρε στο διάβα του κάθε ηθική αντίσταση. Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τουλάχιστο έχουμε δικαίωμα να ισχυριστούμε, ότι σταθήκαμε κόντρα στο χείμαρρο, ότι καταγγείλαμε το εφήμερο βόλεμα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, μπορεί ο λαός να προτίμησε την εφήμερη ευημερία που του πρόσφεραν άλλοι, όμως εμείς κρατήσαμε αναπεπταμένη τη σημαία της δημοκρατίας και του κέντρου, προειδοποιήσαμε για την ηθική και οικονομική πτώχευση της χώρας, όταν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ παρουσίαζαν σαν μεσσίες τα τζάκια και τους απόγονους των ξοφλημένων οικογενειών της πολιτικής.

Κάθε γιγαντοαφίσα, κάθε φιέστα και κάθε στημένη τηλεοπτική εκπομπή που λιβάνιζε όλους αυτούς τους κυρίους και τους υποτακτικούς τους, γίνονταν με μαύρα χρήματα, με προϊόν βρώμικης συναλλαγής, ακόμη και με λεφτά που άρπαζαν από το κράτος με θράσος υπό την σκιά νόμων για χρηματοδότηση των κομμάτων τους, νόμων που οι ίδιοι θέσπισαν με σκοπό την διαιώνισή τους στην εξουσία. Όλα αυτά τα λεφτά αν δεν είχαν ξοδευτεί, θα ήταν άλλη η σημερινή εικόνα της χώρας.

Ακόμη και τώρα, που ο κύβος της χρεωκοπίας ρίπτεται κατάμουτρα στην κοινωνία, παρελαύνουν στα ΜΜΕ οι ίδιοι και οι ίδιοι, αναμασούν διάφορες δικαιολογίες, εκθειάζουν τους αρχηγούς τους αδιάντροπα, η συγνώμη απουσιάζει εντελώς από το λεξιλόγιό τους, το θράσος τους δεν έχει όρια. Οι αρχηγοί μάλιστα προχωρούν σε θράσος ακόμη περισσότερο, συναντώνται για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, όταν είναι τοις πάσι αποδεκτό, ότι η ίδια η παρουσία τους συνιστά διαφθορά.

Ως ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ καλούμε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν φιλότιμο και θεωρούν τα χέρια τους καθαρά από κλεψιές και μίζες, να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους για να φτιάξουμε ένα μεγάλο κεντρώο κόμμα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Η κοινωνία απομακρύνθηκε από τις αρχές του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και του στρατηγού Πλαστήρα και γι’ αυτό γνώρισε τον ξεπεσμό και την παρακμή των ημερών μας.