2009-12-25 12:34:00

Αντιγράψτε μας, εδώ είμαστε

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2009-12-25 12:34:00 Timestamp ID : 1261744440

Το έτος 2010 μπαίνει υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι μόνο η οικονομία που μας ανησυχεί όλους. Υπάρχει η αίσθηση ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα, όμως πώς να αλλάξουν, όταν στη βουλή βρίσκονται κόμματα και πρόσωπα που μας οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση, νοοτροπίες και άνθρωποι που επί δεκαετίες εγκλώβισαν την κοινωνία μας σε νοσηρές συναλλαγές, σε συνταγές εύκολου βολέματος, σε κλίμα αδικιών και ανισοτήτων ;

Από τη μία μας ζητάει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να σφίξουμε το ζωνάρι και από την άλλη μαθαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν προεισπράξει τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα μέχρι το 2017. Δηλαδή κόμματα υπερχρεωμένα και ανοικοκύρευτα τα ίδια, θέλουν να νοικοκυρέψουν την Ελλάδα.

Ακόμη αναγγέλλουν πολλά είδη νέων φόρων, αλλά και σήμερα ακόμη ΔΕΚΟ, ΕΡΤ, ΟΠΑΠ, υπουργείο εξωτερικών και υπουργείο πολιτισμού, λειτουργούν σαν οχετοί χορήγησης τεράστιων ποσών σε ημέτερους, σε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις φίλων. Ζητείται με λίγα λόγια να κάνουν θυσίες οι απλές ελληνικές οικογένειες, ενώ το βαθύ κομματικό κράτος ημετέρων και διαπλεκομένων καλά κρατεί.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προτείνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μέτρων που κατά τη γνώμη μας θα βοηθήσουν τον τόπο να ξεπεράσει τις πιέσεις των Βρυξελλών και θα επιτρέψουν σε βάθος πενταετίας να βάλουμε τις βάσεις για κράτος δικαίου, άμβλυνση ανισοτήτων και πάταξη φοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση ωστόσο κωφεύει στις εκκλήσεις μας και συνεχίζει να διαφημίζει μια τακτική φοροκυνηγητού, επίθεσης κατά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Η τακτική αυτή της κυβέρνησης σίγουρα δεν οδηγεί πουθενά, θα εξαγριώσει περαιτέρω τις Βρυξέλλες και θα επιφέρει ακινησία στην ήδη παραπαίουσα αγορά. Αν δεν επικρατήσει η λογική η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και θα οδηγηθούμε σε πολιτική κρίση, οικουμενική κυβέρνηση και εκλογές.

Οι προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι οι ακόλουθες:

Αύξηση του ΦΠΑ κατά 3% για τρία χρόνια και αφού ξεπεραστεί η κρίση το ΦΠΑ να μειωθεί στο 15%.

Πάγωμα επί 3ετία, μισθών και συντάξεων στο δημόσιο για όσους λαμβάνουν μηνιαία περισσότερα των 1500 €.

Μείωση κατά 50% αμοιβών μελών Δ.Σ. κρατικών και ιδιωτικών νομικών προσώπων και ανωτέρων τραπεζιτών και φορολόγηση όλων των μπόνους με ποσοστό 50%.

Μείωση μισθών και συντάξεων βουλευτών, μητροπολιτών, νομαρχών, Γ. Γ. υπουργείων και ανωτέρων δικαστικών κατά 50% και γενικότερα όλων των εκλεγμένων και διορισμένων αξιωματούχων.

Κατάργηση χρηματοδότησης των κομμάτων. Τα κόμματα έχουν μέλη και μπορούν μέσω αυτών να επιζήσουν, χωρίς χαρτοπόλεμους, λειτουργία περιττών γραφείων και αλόγιστες σκοτεινές διαδικασίες.

Τετραπλασιασμός φόρου για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μοναστηριακή περιουσία.

Θέσπιση φόρου υπεραξίας για μεταβιβάσεις ακινήτων. Επί της διαφοράς μεταξύ τιμής αγοράς και τιμής πώλησης, το κράτος να εισπράττει ποσοστό 20% έως 30%.
Εξαίρεση από το μέτρο να αποτελεί η πρώτη κατοικία για όλους τους 'Ελληνες.

Επιμελέστερος έλεγχος της σχέσης καταθέσεων προς δάνεια και επενδύσεις για όλες τις τράπεζες, για διάσωση των καταθέσεων και φραγμό στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Αύξηση των επιδοτήσεων για επενδύσεις μεσαίου και μεγάλου ύψους στην ύπαιθρο, γιατί η ανάπτυξη θα είναι ο τελικός διασώστης της χώρας μας από την χρεωκοπία.

Συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων, ώστε στο τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι να εισπράττουν μέρισμα επί των κερδών. Η είσοδος των επιχειρήσεων στο σχετικό νόμο πλαίσιο να συνοδευτεί από θέσπιση κινήτρων προς την εργοδοσία.

Πολλοί των πολιτικών αρχηγών συνηθίζουν να αντιγράφουν θέσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και να τις παρουσιάζουν σαν δικές τους. Επί του προκειμένου ευχόμαστε ο Γιώργος Παπανδρέου να γίνει καλός αντιγραφέας των απόψεών μας.
Ο ίδιος έχει να κερδίσει αν το κάνει.