2010-01-22 12:47:00

Οικουμενική κυβέρνηση αμέσως!

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-01-22 12:47:00 Timestamp ID : 1264164420

Οι Βρυξέλλες αξιώνουν αμέσως δραστική μείωση δαπανών, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου μοιάζει άτολμος και διαδίδει, ότι κυνηγώντας τη φοροδιαφυγή και βάζοντας νέους φόρους, θα καταφέρει η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση. Έτσι, ενώ η Ιρλανδία έπεισε αμέσως ότι έχει τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της, αφού αύξησε 2% το συντελεστή του ΦΠΑ και μείωσε 15% μισθούς και συντάξεις του δημόσιου τομέα της, η Ελλάδα συναντάει παντού καχυποψία και δυσπιστία, αφού αρνείται να μειώσει τις δαπάνες της, ενώ βασίζει τη μείωση του ελλείμματος της σε στόχους αβέβαιους, όπως είναι οι νέες φορολογίες και η αύξηση των εσόδων της σε κλίμα ύφεσης και κρίσης. Ο χρόνος ρέει σε βάρος της χώρας μας και η χρεωκοπία φαντάζει αναπόφευκτη.

Ίσως κάποιοι κακοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, τον έχουν πείσει ότι θα τα καταφέρουμε έστω και έτσι, όμως τα υψηλά επιτόκια δανεισμού της χώρας μας και η στασιμότητα της αγοράς, δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες και το τέλος πλησιάζει. Το βέβαιο είναι, ότι ο πολύς κόσμος αγνοεί το βάθος της κρίσης και η χρεωκοπία απειλεί πλέον να πιάσει το λαό μας στον ύπνο. Οι συνταγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, για συλλογή αποδείξεων, για αύξηση φόρων στα ακίνητα, στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα, αντί να φέρνουν αισιοδοξία και κίνηση στην οικονομία, προεξοφλούν κάθετη μείωση τζίρων και στράγγισμα ρευστότητας. Η ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας θα είναι το πιο δυσάρεστο επακόλουθο όλων αυτών των επιπολαιοτήτων.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης ο πολιτικός κόσμος συνεχίζει να μένει αμετανόητος. Η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο θυμίζει αντανακλαστικά κόμματος μεγέθους ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, δηλώνει μεν ότι στηρίζει κάθε καλό μέτρο της κυβέρνησης, όμως φιλοσοφεί άσκοπα σε ζητήματα οικονομίας, παρασύρεται και στηρίζει άγονες συντεχνιακές διεκδικήσεις, έχει το μόνιμο πρόβλημα πώς θα χειριστεί ζητήματα επί των οποίων πιέζεται από την ακροδεξιά και ισορροπεί έτσι σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ ευθύνης και ανευθυνότητας. Η στάση αυτή κάνει τη Νέα Δημοκρατία να καταφεύγει σε στριγκλιές και σε άναρθρες κραυγές προκειμένου να πείσει ότι κάνει αντιπολίτευση.

Όσο για την αριστερά και την ακροδεξιά, είναι η πρώτη φορά που η εικόνα τους άρχισε να ταυτίζεται τόσο πολύ, η ανευθυνότητα και οι ανέξοδες υποσχέσεις είναι ο μόνιμος κοινός τους παρανομαστής. Γι’ αυτό και είναι τόσο έντονη μέσα στη βουλή η απουσία κεντρώου κόμματος, απουσιάζουν η λογική, ο σοβαρός διάλογος, η διάθεση συναίνεσης και σίγουρα η ηθική. Η ορφάνια ιδεών και βούλησης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής σύνθεσης του κοινοβουλίου.

  Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ επιμένει να ζητάει άμεση συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Ίσως εμείς οι κεντρώοι αγαπάμε πιο πολύ τον Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας του να παραιτηθεί, υπέρ της ανάγκης σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, από εκείνους που τον προτρέπουν να συνεχίσει σε μία αδιέξοδη τακτική παραμένοντας στην εξουσία, που όμως οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία και τον ίδιο στη δραπέτευση κατά το προηγούμενο της φυγής του Κώστα Καραμανλή.