2010-02-05 12:47:00

Να μάθουμε κολύμπι

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-02-05 12:47:00 Timestamp ID : 1265374020

Οι κακές ειδήσεις γύρω από την πορεία της οικονομίας της χώρας μας συνεχίζονται. Είτε υπό την μορφή δημοσιευμάτων του ξένου τύπου, είτε υπό τη μορφή δηλώσεων κοινοτικών αξιωματούχων, το κλίμα είναι από χαοτικό μέχρι και απελπιστικό. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε μέτρα για τη φορολογία και τις συντάξεις, μέτρα που από τη μια πλευρά φανερώνουν την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα από την Ευρώπη και από την άλλη το φόβο του ίδιου και της κυβέρνησής του για καθολικό ξεσηκωμό της κοινωνίας και ξέσπασμα γενικών απεργιών. Το ακόμη πιο τραγικό είναι, ότι προεξοφλείται από γνώστες των δεικτών της οικονομίας μας ότι τα μέτρα θα αποδειχθούν ανεπαρκή, θα απαιτηθούν σχεδόν αμέσως σκληρότερα, απουσιάζει από αυτά ο αναπτυξιακός χαρακτήρας, είναι βέβαιο ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά χιλιάδες, οι παραδοσιακοί κρυφοί άσσοι της χώρας μας (τουρισμός, ναυτιλία) περνούν πολύ άσχημη εποχή και συνεπώς η πτώχευση της χώρας είναι αναπόφευκτη.

Μέσα σε ένα τόσο βαρύ κλίμα η άρχουσα λεγόμενη τάξη μένει απαθής και αναίσθητη. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει ζητήσει μείωση μισθών βουλευτών, μητροπολιτών, νομαρχών, ανωτέρων τραπεζιτών, μελών ΔΣ δημοσίων οργανισμών και εταιρειών ελεγχομένων από το δημόσιο, μεγαλοδημοσιογράφων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον, όμως ο Γ. Παπανδρέου ψάχνει να τα πάρει από τους φτωχούς και σε όλους τους πιο πάνω διστάζει να βάλει χέρι. Έχουμε ζητήσει επίσης κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα για τουλάχιστο πέντε χρόνια, όμως οι αρμόδιοι κυβερνώντες σιωπούν και θέλουν η εξουσία να μένει στη χλιδή και την αχαλινωσία και ο απλός κόσμος να πληρώσει τη νύφη.

Ακόμη η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει ζητήσει οι κάθε λογής αποσπασμένοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στα κόμματα, να επιστρέψουν πάραυτα στις υπηρεσίες τους και οι άσκοποι μηχανισμοί των κομμάτων να καταργηθούν. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου εννοεί τη διαφάνεια που υπόσχεται, να βγάλει στο ίντερνετ τα ονόματα, την ιδιότητα και το μηνιαίο μισθό, όλων των μετακλητών υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι σε όλα τα κόμματα, καθώς και των λεγομένων επαγγελματικών στελεχών όλων των κομμάτων. Τότε θα διαπιστωθεί, ότι έχουν βολευτεί συγγενολόγια και οικογενειακοί φίλοι ενός στενού πυρήνα σε κάθε κόμμα και ενώ ουδέν προσφέρουν, ζουν παρασιτικά σε βάρος της κοινωνίας. Δημιουργείται έτσι το ερώτημα, πώς να πιστέψουμε ότι μάχονται για να μας βγάλουν από την κρίση αυτοί, που στα ίδια τα κόμματά τους παρανομούν, ξοδεύουν άπληστα κρατικά χρήματα και το χειρότερο κατηγορούνται ευθέως ότι δέχονται μίζες από πολυεθνικές, εταιρείες κρατικών προμηθειών και δημοσίων έργων.

Το τραύμα στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαθύ. Ακόμη και να μην υπήρχε η διεθνής κρίση, το οικοδόμημα της χώρας μας θα κατέρρεε υπό το βάρος της διαπλοκής, της διαφθοράς και της χλιδής της εξουσίας. Καλοί πολιτικοί εθεωρούντο μέχρι πρότινος όσοι διόριζαν στο δημόσιο, όσοι πέρναγαν στη βουλή προνομιακές τροπολογίες υπέρ κάποιων κλάδων ή συντεχνιών, όσοι τάιζαν τα ΜΜΕ με κρατικά ή ιδιωτικά χρήματα, ώστε με τη σειρά τους εκείνα να φροντίζουν για την καλή τους εικόνα στην κοινωνία και να προπαγανδίζουν για την επανεκλογή τους. Αυτούς τους πολιτικούς και αυτά τα κόμματα φρόντιζε ο κόσμος κατά πλειοψηφία να ψηφίζει και έτσι η σήψη προχωρούσε και το πηγάδι βάθαινε.

Εμείς, της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ήμασταν τα τελευταία χρόνια οι κακοί, εμείς δεν θέλαμε παράνομους διορισμούς, εμείς καταγγέλλαμε το μαύρο χρήμα στα ταμεία των κομμάτων, εμείς καταδικάζαμε διπλοθεσίτες, τριπλοθεσίτες, διπλοσυνταξιούχους, τριπλοσυνταξιούχους, εμείς γίναμε κακοί γιατί καταγγείλαμε ότι οι σημερινοί καναλάρχες είναι οι ληστές της χρηματιστηριακής κομπίνας του 1999.

Με τέτοιες απόψεις γίναμε τα μαύρα πρόβατα της πολιτικής και όλα τα ΜΜΕ μας έκαναν εμπάργκο και συμμάχησαν για την εξόντωσή μας. Να όμως που το φαγοπότι έχει ημερομηνία λήξεως, να που η χώρα πτωχεύει, να που η μπουκιά θα βγει βίαια από το στόμα κάθε βολεμένου. Ο Γέρο-Καραμανλής είχε πει «πρέπει να μάθουμε κολύμπι». Εμείς προσθέτουμε, για να μάθουμε κολύμπι, πρέπει πρώτα να μάθουμε να εργαζόμαστε και να αξιώνουμε διαφάνεια και δικαιοσύνη.