2010-02-19 13:02:00

Τα ξέραμε και τα κάναμε γαργάρα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-02-19 13:02:00 Timestamp ID : 1266584520

Πολύ πριν τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009 είχε γίνει γνωστό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, μέσω των οικονομικών τους υπευθύνων ελάμβαναν χρήματα από τη SIEMENS και δη σε τεράστια ποσά. Όμως βαδίσαμε στις εκλογές, όλα τα ΜΜΕ λιβάνιζαν είτε το ΠΑΣΟΚ είτε τη Νέα Δημοκρατία την προεκλογική περίοδο και ούτε γάτος ούτε ζημιά. Τα δύο αυτά κόμματα πήραν ξανά τη μερίδα του λέοντος των ψηφοφόρων και υποθέσεις σαν της SIEMENS και τόσα άλλα λαδώματα από δημόσια έργα και κρατικές προμήθειες, ούτε καν λήφθηκαν υπ’ όψη από τους ψηφοφόρους. Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα νοιάζονται μόνο για να την βολέψουν, να διορίσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο και να πάρουν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Αυτή είναι η νοοτροπία του 'Ελληνα. Αν κάνει τα ρουσφέτια του και περνάει καλά, δεν πειράζει αν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία κλέβουν, προδίδουν, λαδώνονται. Η κρίση και η πτώχευση της χώρας και τα σκληρά μέτρα που μας ζητούν οι Ευρωπαίοι να εφαρμόσουμε, αυτά μας βγάζουν από τη βολή μας, αυτά εκτροχιάζουν τους οικογενειακούς προγραμματισμούς, αυτά επαναφέρουν τη συζήτηση για τους μεγαλοκλέφτες που φάγανε τα λεφτά μας είτε στο χρηματιστήριο, είτε στα κάθε λογής σκάνδαλα τα οποία καλά γνωρίζαμε, αλλά όσο περνάγαμε καλά τα κάναμε γαργάρα.

Όταν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έτρεχε με το σταυρό στο χέρι, κουπόνι – κουπόνι, για να μαζέψει τα παράβολα και τα τελείως απαραίτητα έξοδα στις εκλογές, άλλα κόμματα με φιέστες, με γιγαντοαφίσες, με μετακινήσεις ετεροδημοτών και ομογενών, ξόδευαν στις ίδιες εκλογές τεράστια ποσά.

Ο κόσμος αντί να εκτιμήσει τον τίμιο αγώνα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ μας υποτίμησε, μας θεώρησε χαμένη ψήφο και έδωσε την ψήφο του με επιπολαιότητα και ευκολία στα κόμματα με τις τεράστιες καμπάνιες –έστω και αν οι καμπάνιες αυτές γινόντουσαν με κλεμμένα και μαύρα λεφτά. Δηλαδή στη χώρα μας όποιος λειτουργεί τίμια, όποιος λέει αλήθειες και άρα γίνεται δυσάρεστος, αγνοείται από τους ψηφοφόρους.

Οι ψηφοφόροι επιζητούν το ψέμα, την προσωπική αντιπαροχή από το κόμμα που θα σχηματίσει κυβέρνηση, θαμπώνονται με τη λάμψη των γιγαντοαφισών και των παραθύρων των τηλεοράσεων και των δημοσκοπήσεων που είναι όλες στημένες και απατεωνίζουσες.

Μάλιστα οι δημοσκοπήσεις έγιναν ο επίσημος τρόπος να ορίζεις βίαια τη θέληση των ψηφοφόρων. Απόδειξη το κόμμα των οικολόγων. Επειδή ο κ. Αλαφούζος το παρουσίασε στις δημοσκοπήσεις με 9% και ο κ. Τριανταφυλλόπουλος στη zougla.gr με 19%, τελικά πήρε ένα ευρωβουλευτή, ενώ η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με την εχθρότητα όλων των ΜΜΕ και τον αποκλεισμό της από το ερωτηματολόγιο των δημοσκοπήσεων, παρά τους πολυετείς της αγώνες και την άρτια στελέχωσή της έμεινε απ’ έξω. Συνεπώς στη χώρα μας προϋπόθεση της ανόδου στην πολιτική, είναι να διαθέτεις τις πλάτες συγκροτημάτων και διαπλεκομένων.

Ωστόσο ο αμαρτωλός κύκλος της μεταπολίτευσης φαίνεται ότι κλείνει. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βαίνουν προς διάλυση. Τα σκληρά οικονομικά μέτρα θα ρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την εξουσία και ο σχηματισμός κυβέρνησης προσωπικοτήτων μοιάζει αναπόφευκτος. Ο κόσμος φωνάζει να επιστρέψουν τα κλοπιμαία αυτοί που τα έκλεψαν, όμως κακά τα ψέματα η κατάρρευση ήλθε κυρίως από τον διογκωμένο δημόσιο τομέα, από τις αναρίθμητες προσλήψεις στο δημόσιο.

Η Ελλάδα έχει τριπλάσιους, ίσως και τετραπλάσιους δημοσίους υπαλλήλους από αυτούς που μας χρειάζονται. Συνεπώς, άσχετα από τη διεθνή κρίση η χώρα μας νομοτελειακά λόγω του ογκώδους κράτους θα πτώχευε. Είναι η γενιά μας που πρέπει να σηκώσει το βάρος των μεγάλων αλλαγών, θα περάσουμε πέντε –δέκα δύσκολα χρόνια, όμως μετά, αφού βέβαια κάνουμε τα δέοντα, η χώρα μας θα έχει απεμπλακεί από ένα γόρδιο δεσμό εξήντα χρόνων φαυλότητας και πολιτικής αθλιότητας.

Μέσα στις όλες αλλαγές, πρέπει να αλλάξει και το τοπίο στα ΜΜΕ. Κάνουν λάθος κάποιοι αν πιστεύουν ότι ο λαός θα πληρώσει και οι διαπλεκόμενοι θα μείνουν ισχυροί και ατιμώρητοι.