2010-02-26 13:02:00

Το θαύμα που όμως δεν έρχεται

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-02-26 13:02:00 Timestamp ID : 1267189320

Ο χρόνος ρέει και στην Ελλάδα επικρατούν φαρισαϊσμός και υποκρισία. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δειλιάζει να πει την αλήθεια για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου αναζήτησε στήριξη στην Κίνα, κατόπιν στη Ρωσία, αμφότερες όμως οι δυνάμεις αυτές περιορίσθηκαν σε υποδείξεις για προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Η Ευρώπη δέχεται να μας βοηθήσει, ζητάει όμως να θεσπιστούν άμεσα μέτρα που εναρμονίζουν το φορολογικό και ασφαλιστικό μας σύστημα με τα εις την Ε.Ε. ισχύοντα.

Αν όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεχθεί τη στήριξη της Ευρώπης ( εδώ που τα λέμε δεν έχει και άλλη επιλογή ) πρέπει να υλοποιήσει οικονομική πολιτική που απέκρυψε προεκλογικά, θα συναντήσει συμπαγές αντικυβερνητικό λαϊκό μέτωπο που θα τον οδηγήσει στην πτώση. Το τραγικό είναι ότι κάποιοι υπουργοί, με αφορμή πράγματι απαράδεκτο δημοσίευμα του περιοδικού FOCOUS επιχείρησαν να στρέψουν την κοινή γνώμη της χώρας μας κατά των Γερμανών. Έφθασαν μάλιστα μέχρι του σημείου να λένε, ότι πρέπει οι Γερμανοί να μας αποζημιώσουν για τη ζημιά που μας προξένησαν οι ναζί. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ρωτάει το ΠΑΣΟΚ γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήγειρε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, γιατί οι Θεόδωρος Πάγκαλος και Γιώργος Παπανδρέου, σαν υπουργοί που διετέλεσαν επί των εξωτερικών επί τόσα χρόνια παρέλειψαν να ορθώσουν αντίστοιχη αξίωση;

Μήπως η προσφυγή με τόση καθυστέρηση σε τέτοια επιχειρήματα συνιστά ομολογία της απομόνωσης της χώρας μας; Μήπως κάποιοι χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρηματολογία γιατί αρνούνται να ατενίσουν τις ευθύνες τους, από την πολυετή φαυλοκρατική διακυβέρνηση που άσκησαν, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα μας χρεοκοπεί εξ αιτίας των αλόγιστων διορισμών στο δημόσιο και των σκανδάλων με πρωταγωνιστές στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων ; Μήπως αυτό που επιζητεί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ο άσωτος υιός της Ευρώπης, να δανειζόμαστε επ’ άπειρον, να παραμείνουν στην αργομισθία τα κομματικά ασκέρια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, να παίρνουμε σύνταξη στα σαράντα και πενήντα χρόνια μας, γιατί είμαστε η θεόσταλτη φυλή και όλα αυτά να τα ανεχθούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.;

Βέβαια όλα αυτά και αν συμβαίνουν αποκλείεται να τα ανεχθούν στην Ευρώπη και επομένως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και να σχηματισθεί αμέσως κυβέρνηση προσωπικοτήτων, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το κύρος της χώρας μας και να υπάρξει σοβαρή και αξιόπιστη εκπροσώπηση της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα. Αυτό δεν το ζητάει μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, αυτό το επιβάλλει η λογική και όσοι αρνούνται να το αντιληφθούν απλά παρατείνουν το εθνικό μας δράμα και μεγιστοποιούν το κόστος της χώρας μας εκ της όλης τραγωδίας.

Τελευταία άρχισαν να συζητούν και για χαρτί στήριξης από ΗΠΑ. Ομοιάζει με ιλαροτραγωδία, να περιμένει σωσίβιο το αμερικανοφάγο ΠΑΣΟΚ από τις ΗΠΑ. Εμείς ως κεντρώοι πάντα τασσόμασταν υπέρ βελτίωσης σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αυτό θα ήταν χρήσιμο για την επίλυση όλων των εθνικών μας υποθέσεων. Όμως αυτή η βελτίωση απαιτεί χρόνο και επιτυχή διπλωματία για να γίνει σε όφελος της Ελλάδας. Στη χρεοκοπία πάνω δεν βλέπουμε μέλλον σε τέτοιες σκέψεις τουναντίον υποπτευόμαστε ότι πάνω στην αδυναμία της Ελλάδας κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι βάζουν στο νου τους ότι θα υποκύπταμε εύκολα σε πιέσεις τους.

Αν κάποιοι ελπίζουν, ότι είναι θαυματοποιοί και ότι θα λύσουν το οικονομικό μας πρόβλημα και μέσα σε λίγες βδομάδες και το Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά, τότε είναι διπλά επικίνδυνοι.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ καλεί επίσης το λαό, αντί να κοιτάζει τα δελτία ειδήσεων των οκτώ μήπως πληροφορηθεί για κάποιο θαύμα, να προσγειωθεί στην αντίληψη ότι από τη χρεοκοπία ανακάμπτεις μόνο με θυσίες και δουλειά.

Ίσως έτσι το μέλλον γίνει πιο ευοίωνο.