2010-03-26 10:32:00

Πρέπει οι βολεμένοι να ξεβολευτούν

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-03-26 10:32:00 Timestamp ID : 1269599520

Όσοι έσπευσαν να συμπεράνουν ότι τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και ότι οι ηγέτες της Ευρώπης έδειξαν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου του 2010, σύντομα θα απογοητευθούν. Τη φορά αυτή μεταφέρεται όλο το βάρος των χειρισμών γύρω από την οικονομία μας στη χώρα μας, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πότε θα υπάρξει η έσχατη ανάγκη, εμείς θα υποβάλλουμε αίτημα για ενεργοποίηση της συμφωνίας, εμείς θα πιούμε το πικρό ποτήρι των έξωθεν παρεμβάσεων όταν σηκώσουμε τα χέρια δηλώνοντας αδυναμία. Ούτε λεφτά πήραμε, ούτε καν κάποιο ευρωομόλογο ενεργοποιήθηκε, ουσιαστικά μεταφέρθηκαν όλες οι ευθύνες πάνω στη χώρα μας.

Ακόμη και η δέσμευση Τρισέ, ότι η ΕΚΤ θα δέχεται και το 2011 τα κρατικά μας ομόλογα, άσχετα από την υποβάθμισή τους από τους διεθνείς οίκους, ακόμη και αυτή μας βάζει σε σκέψεις, αφού προεξοφλεί την υποβάθμιση των ομολόγων μας και οδηγεί με βάση την κοινοτική πείρα στο συμπέρασμα, ότι θα έλθουν πολύ πιο επώδυνα μέτρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανεχθεί ένα άσωτο μέλος της με τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος. Με άλλα λόγια τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, τίποτε πρόσθετο δεν μπορούμε να αναμένουμε.

Πρέπει νομίζουμε να αρχίσει άμεσα στη χώρα μας η συζήτηση για το πώς φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Μέχρι τώρα, επιμελώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία με πονηρό τρόπο καταφέρνουν να αποφεύγεται συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Ο λόγος προφανής, τα δύο αυτά κόμματα με αλόγιστους διορισμούς και με κλεψιές και σπατάλες μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Έχει δοθεί λοιπόν γραμμή σε όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να στρέφουν τις ευθύνες στους Γερμανούς, στους ξένους εν γένει, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να έχει κάποιους να βρίζει, ενώ οι αληθινά υπεύθυνοι, οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να μένουν στο απυρόβλητο και κάτι ακόμη πιο θρασύ, να εμφανίζονται σαν αυτοί που θα μας φέρουν το νοικοκύρεμα.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν έχει κουραστεί να τονίζει ότι στη χώρα μας έχουν σαπίσει τα πάντα, η οικονομία μας είναι στα χέρια έξι – επτά διαπλεκομένων που λυμαίνονται τα πάντα και με τα ΜΜΕ που κατέχουν αποχαυνώνουν την κοινωνία.

'Εχει δημιουργηθεί μια τάξη κομματικών βολεμένων ένθεν και ένθεν, που κανένας δεν τολμάει να τους θίξει τα κεκτημένα και ο απλός λαός καλείται να σηκώσει όλο το βάρος των μέτρων για την «διάσωση» της οικονομίας. Στους δρόμους της Αθήνας μέχρι τώρα βλέπουμε βολεμένους να κάνουν απεργίες και διαδηλώσεις, ο απλός λαός, τα μόνιμα υποζύγια, ακόμη δεν έχουν βγει στους δρόμους, ίσως γιατί δεν έχουν κάπου να βασιστούν, ίσως γιατί όλα τα εντός βουλής κόμματα έγιναν αναξιόπιστα και τα ΜΜΕ θα διαστρεβλώσουν την κάθε είδηση, αφού πρέπει να την παρουσιάσουν όπως συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους. Είναι πράγματι μια εποχή χωρίς ηθικές αξίες, είναι η περίοδος που τον λόγο έχουν οι ισχυροί του χρήματος και οι βολεμένοι, ο κόσμος σκύβει το κεφάλι και δείχνει αξιοθαύμαστη υπομονή, όμως το τέλος έρχεται.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΩΤΡΩΩΝ δεν σας ζητάει να την στηρίξετε και να την πιστέψετε κατά το «πίστευε και μη ερεύνα». Σας ζητάει να θυμηθείτε, ότι εδώ και χρόνια ο Βασίλης Λεβέντης είχε προειδοποιήσει ότι οι αναρίθμητοι διορισμοί στο δημόσιο, οι πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι με μέσον, οι διπλοθεσίτες και πολυθεσίτες και οι διπλό και τριπλοσυνταξιούχοι, καθώς και τα τεράστια ποσά που δίνει το κράτος στα κόμματα, όλα αυτά και η εν γένει τάση βολέματος θα φέρουν την καταστροφή. Ο λαός όμως αρεσκόμενος στο βόλεμα ψήφιζε άλλα κόμματα. Το κακό έγινε.

Για να μην καταστραφεί η χώρα μας πρέπει οι βολεμένοι να ξεβολευτούν. Ο απλός λαός δεν έχει να δώσει τίποτε, γιατί κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Από το λαό δεν ζητάμε λεφτά, ζητάμε σοβαρότητα, να αντιληφθεί την πλάνη του και να πάψει να ψηφίζει επιπόλαια.