2010-03-30 12:07:00

Άνευ αξίας υλικά κατεδάφισης

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-03-30 12:07:00 Timestamp ID : 1269950820

Τις θριαμβολογίες περί επιτεύγματος στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. της 25ης Μαρτίου διαδέχεται ήδη σκεπτικισμός και τη χώρα μας καλύπτει ένα πέπλο απαισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας μας. Βιάστηκαν προφανώς οι περιστοιχίζοντες τον Γιώργο Παπανδρέου, ίσως και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να προεξοφλήσουν, ότι ένα γεμάτο «όπλο» στο τραπέζι θα μπορούσε να ξεπλύνει μια κακόφημη μεταπολίτευση, μια περίοδο ασωτίας, λαθροχειρίας, ρουσφετολογικών διορισμών και αναρίθμητων σκανδάλων.

Ειλικρινά εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ότι δύο κόμματα και τρεις πολιτικές οικογένειες περιστοιχισμένες από αριθμό στελεχών βαθμολογουμένων από το άχρηστο έως το μέτριο (με ελάχιστες εξαιρέσεις), αφού απαξίωσαν τον τόπο, αφού ευτέλισαν κάθε αξία, τώρα έχουν και το θράσος να μας υπόσχονται ότι θα μας σώσουν. Η παραμονή βέβαια όλων αυτών στο προσκήνιο οφείλεται στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, των οποίων οι ιδιοκτήτες ωφεληθέντες από το καθεστώς των τελευταίων σαράντα χρόνων στην Ελλάδα συνεχίζουν να λανσάρουν μια κλίκα προσώπων από τα λεγόμενα δύο μεγάλα κόμματα, αδιάφορα από το αν η κοινωνία στενάζει και ο τόπος βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η δημοκρατία είναι καλό πολίτευμα όταν λειτουργεί και ανανεώνεται, μπορεί όμως και να σαπίσει και να γονατίσει την κάθε χώρα όταν η εξουσία γίνει κλειστό κλαμπ μετριοτήτων που βασίζονται σε φιμωμένα και ελεγχόμενα ΜΜΕ. Εμείς ως ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σε κλίμα διασυρμού και αποκλεισμού από τα ΜΜΕ εναντιωθήκαμε σε όλο αυτό τον κατήφορο, κάναμε το χρέος μας και με πικρία βλέπαμε τον κόσμο να γραναζώνεται στην υποτέλεια που του προσέφεραν άλλοι και να υποτιμά τη διάφανη και τίμια πορεία που του προτείναμε εμείς.

Για καιρό βέβαια ο κόσμος πίστευε ότι το φαγοπότι θα είναι ατέλειωτο και έτσι παγιδεύτηκε. Τώρα μέσω Ευρώπης αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε πορεία, όμως και αυτό γίνεται άδικα και ανορθόδοξα, οι βολεμένοι και οι έχοντες αρνούνται να πληρώσουν, τα ασκέρια της εξουσίας αρνούνται και αυτά να χάσουν τη βόλεψή τους και έτσι τα βάρη φορτώνονται στους εύκολους στόχους, στους απλούς πολίτες, που τι έγκλημα έκαναν, ψήφιζαν επιπόλαια, ίσως διοριζόντουσαν στο δημόσιο, ίσως μόνο παρασυρόντουσαν και φανατιζόντουσαν από την κίρκη των καναλιών της διαπλοκής και αργυρώνητων της δημοσιογραφίας.

Δεν είναι ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, ούτε είναι λύση να κοιτάζουμε μόνιμα προς τα πίσω. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με επίγνωση των ιστορικών ευθυνών της έχει ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου και το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ώστε με αξιοπιστία και σοβαρότητα να ανορθώσει η χώρα το πληγωμένο της γόητρο. Με κάποιες θυσίες όλων μας ίσως το αδιέξοδο της οικονομίας ξεπεραστεί σε λίγα χρόνια, όμως αυτό που δύσκολα θα κατακτήσουμε είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία ,η ελευθερία της έκφρασης και η ισοπολιτεία. Εμπόδιο στο να φτιαχτεί χώρα με δημοκρατία και ήθος σίγουρα θα σταθούν, οι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (οι οποίοι αισθάνονται ήδη το χαλί να τραβιέται κάτω από τα πόδια τους) και οι πολιτικές οικογένειες με τον περίγυρό τους στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία.

Το επόμενο διάστημα θα είναι εποχή σκληρής δοκιμασίας για όλους μας. Ή η χώρα θα καθηλωθεί στο αναθεματισμένο της παρελθόν – διαπλεκόμενοι και τα πιόνια τους οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να λυμαίνονται την Ελλάδα – ή θα προχωρήσουμε μπροστά με αρχές ηθικής και δημοκρατία δικαιοσύνης και ισοπολιτείας – οπότε αυτοί που μέχρι σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο θα είναι άνευ αξίας υλικά κατεδάφισης.