2010-04-09 15:30:00

Η σάπια μεταπολίτευση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-04-09 15:30:00 Timestamp ID : 1270827000

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από το 1992, οπότε και συνεστήθη, ήλθε σε σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο αφού ζήτησε περιορισμό στις προσλήψεις στο δημόσιο, μείωση των μεγάλων μισθών και συντάξεων ώστε να γίνει εφικτό, επίδομα ανεργίας, επίδομα αναπήρων, μονογονεϊκών οικογενειών, να φθάσουν στο ύψος των σημερινών οκτακοσίων ευρώ μηνιαίως, απαγόρευση πολυθεσίας στην εργασία και απαγόρευση στη λήψη συντάξεων πέραν της μιας, καθώς και διαφάνεια στις δημόσιες δαπάνες υπουργείων, ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, πρεσβειών μας και βέβαια στα οικονομικά της εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλες αυτές οι τοποθετήσεις μας τότε, συνάντησαν την πλήρη άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και την αυστηρή κριτική σε βάρος μας από πλήθος κόσμου που αισθάνθηκε ότι μπαίναμε εμπόδιο στο βόλεμα του, στο διορισμό των παιδιών του στο δημόσιο, στο κομματικό φαγοπότι που στο μεταξύ ανενδοίαστα οργίαζε. Οι ηγεσίες τότε του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, βλέποντας ότι ο συνετός κεντρώος λόγος μας εύρισκε απήχηση στους πολίτες, συμφώνησαν τον αποκλεισμό της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από όλα τα ΜΜΕ και έδωσαν γραμμή για διασυρμό του Βασίλη Λεβέντη μέσω σατιρικών εκπομπών, αρνητικών σχολίων και με οποιοδήποτε τρόπο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι δύο – τρεις ραδιοσταθμοί και αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πάρει εργολαβία την εξόντωση του Βασίλη Λεβέντη, μεταδίδοντας αποσπάσματα μονταρισμένα από εκπομπή του 1993, στην οποία παρουσιάζεται ο Βασίλης Λεβέντης δήθεν να ζητάει να «βγάλουν καρκίνο» δύο πρώην πρωθυπουργοί. Με άλλα λόγια τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ αγνόησαν επιδεικτικά όλο το ιδεολογικό οπλοστάσιο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, παρεμπόδισαν τον κόσμο να μάθει το γεμάτο αλήθειες και προτάσεις πρόγραμμά μας και θέλησαν σε μια ύστατη και ένοχη εκστρατεία στήριξης ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, το πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη να συνδέεται στη συνείδηση του κόσμου ότι είναι εκείνο που ζητάει. να βγάλουν καρκίνο οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Πάνω σε ένα τόσο ρυπαρό και αργυρώνητο δημοσιογραφικό τοπίο βασίστηκαν τα τελευταία τριάντα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για να κρατηθούν με τα δόντια στην εξουσία και σύγχρονα για να εξοντώσουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αποκλείοντας την από κάθε δημοσιότητα και επαφή με τον κόσμο. Μάλιστα είναι φανερό ότι τα κόμματα Σαμαρά, Τσοβόλα, Καρατζαφέρη και οικολόγων χρησιμοποιήθηκαν από το κατεστημένο για να ανακοπεί η πορεία προς τη βουλή του κόμματός μας. Μπορούμε να απαριθμήσουμε λεπτομέρειες αυτού μας του ισχυρισμού που παγιώνει την άποψη ότι ο δικομματισμός τα πάντα μπορούσε να δεχθεί, τα πάντα πλην του Βασίλη Λεβέντη. Προφανώς οι θέσεις που πρέσβευε ο Βασίλης Λεβέντης ενοχλούσαν το σύστημα, γιατί απεκάλυπταν τα υπό το πέπλο κρυπτόμενα.

Έτσι πέρασαν τα χρόνια μετά το 1974 με τρεις πολιτικές οικογένειες να διαφεντεύουν τον τόπο, με την ανοχή και δυστυχώς και την ψήφο κατόπιν πλύσης εγκεφάλου της κοινωνίας. Τώρα κάνει προτάσεις το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία, για το πώς θα βγούμε από την κρίση, αλλά ούτε ένας δημοσιογράφος δεν ρωτάει στα παράθυρα των ειδήσεων για το ποιος φταίει, για το πώς φθάσαμε έως εδώ, για το ποιοι ευθύνονται. Έτσι οι εγκληματίσαντες των τελευταίων τριάντα χρόνων, παρουσιάζονται σήμερα ως κατάλληλοι να μας σώσουν. Στο μυαλό του κόσμου εικονογραφείται ένα έγκλημα, ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι δράστες ,τιμωρία κανένας δεν ζητάει των ενόχων, καλούνται επιπλέον οι φτωχοί και καθημερινοί άνθρωποι να πληρώσουν τα κλεμμένα και τις σπατάλες μιας ολόκληρης μεταπολίτευσης.

Ελπίζουμε τώρα να καταλαβαίνουν οι πάντες, γιατί εμποδιζόταν επί χρόνια να μιλήσει στα κανάλια ο Βασίλης Λεβέντης. Αν ο λαός άκουγε το Λεβέντη θα διέτρεχε κίνδυνο το φαγοπότι και το βόλεμα της σάπιας μεταπολίτευσης.