2010-04-23 12:08:00

Η προσφυγή αρχή εξελίξεων

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-04-23 12:08:00 Timestamp ID : 1272024480

Η καθυστέρηση προσφυγής της χώρας μας στο μηχανισμό ευρωστήριξης και ΔΝΤ δημιουργεί μεγάλες ευθύνες για το Γιώργο Παπανδρέου. Η Ελλάδα έπρεπε αμέσως μετά την απόφαση των Βρυξελών για δημιουργία προστατευτικού μηχανισμού Ε.Ε. και ΔΝΤ να έχει προσφύγει σε αυτόν, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποφύγουμε περαιτέρω δανεισμούς με επαχθείς όρους. Επίσης, τη συμφωνία αυτή των Βρυξελλών έπρεπε να την έχουμε προκαλέσει πολύ νωρίτερα. Αποδεικνύεται ότι η τακτική του Γιώργου Παπανδρέου ότι «θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» και ότι «ο μηχανισμός θα λειτουργήσει σαν προστατευτικό δίχτυ, αλλά θα αποφύγουμε να τον χρησιμοποιήσουμε» απέβη καταστροφική και προκάλεσε μεγάλο κόστος στο δανεισμό της χώρας.

Ακόμη και η συζήτηση, αν πρέπει ή όχι να προσφύγουμε στο μηχανισμό Ε.Ε. και ΔΝΤ απέβη βλαπτική, έδειξε προς τον έξω κόσμο ότι η Ελλάδα είναι ανώριμη να ανταποκριθεί στο αίτημα για διαρθρωτικές αλλαγές και νοικοκύρεμα ,πιστοποίησε ακόμη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να φέρει σε πέρας το σχέδιο σταθεροποίησης της οικονομίας, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά βεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν» και «κανένας νέος φόρος δεν θα μπει», ενώ τώρα η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Οι ξένοι λοιπόν γνωρίζουν, ότι επίκειται πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και ότι η προσφυγή στο μηχανισμό ευρωστήριξης και ΔΝΤ θα προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία είναι θολή, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι δεν ελέγχει απόλυτα το κόμμα και συνεπώς μεγάλη μερίδα βουλευτών υπό την Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να στηρίξουν κυβέρνηση προσωπικοτήτων και να προχωρήσουν στην ίδρυση αυτοτελούς πολιτικού φορέα. Η αρχή της διάσπασης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έγινε, με τον Αντώνη Σαμαρά να τάσσεται κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και τη Ντόρα Μπακογιάννη να στηρίζει την προσφυγή.

  Ένα μεγάλο κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία έπρεπε να είναι πιο προσεκτικό στη θέση του πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα, αφού όλοι ξέρουμε ότι η αξιοπιστία της χώρας μας και η ηρεμία στις αγορές θα αποκατασταθούν μόνο αν κοπούν προνόμια του δημόσιου τομέα, μόνο αν μειωθούν δραστικά οι κρατικές δαπάνες, μόνο αν παύσουν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο, μόνο αν μπει μαχαίρι στις μεγάλες συντάξεις και σταματήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση των ευνοουμένων από το σημερινό σύστημα.

Αυτή η περίφημη συμμαχία Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά βρίσκει την εξήγησή της στο γεγονός, ότι και οι δύο θα αρχίσουν δύοντες όταν θα δρομολογηθεί οικονομική τάξη στον τόπο. Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί γιατί είναι αδύνατο να επιβάλει τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται, ο δε Αντώνης Σαμαράς γιατί υπό την πίεση της ακροδεξιάς δείχνει πολιτικά ασταθής και ανήμπορος να ελέγξει το κόμμα από το οποίο πριν κάποια χρόνια έφυγε παρατείνοντας για επτά τουλάχιστο χρόνια την παραμονή τότε του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, ούτε να χάνει την ψυχραιμία του. Μπορεί τα δύο μεγάλα κόμματα να φάνηκαν κατώτερα των περιστάσεων, να αποδείχθηκαν αναξιόπιστα, σίγουρα να υπέπεσαν κορυφαία στελέχη τους σε ποινικά αδικήματα, όμως η Ελλάδα δεν τελειώνει στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, ούτε η ζωή τελειώνει επειδή τα τελευταία 40 χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα ανίκανοι και άχρηστοι.

Στην Ελλάδα υπάρχει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ένα κόμμα που μέχρι τώρα, κάνοντας ζημιά στον τόπο, υποτιμήσαμε και που τώρα, θα κληθεί να παίξει σπουδαίο ρόλο. Η Ελλάδα έχει ακόμη πολλές και μεγάλες εφεδρείες, που πρέπει να εγκαταλείψουν το βόλεμα του σπιτιού τους και το δισταγμό τους και να αναλάβουν δράση.

Κλείνει μια θλιβερή περίοδος, η χώρα όμως μπορεί και πρέπει να ζήσει. Αυτό θα χαλυβδώσει και τις αντοχές του λαού μας να υποβληθεί στις όποιες απαραίτητες θυσίες.