2010-04-30 12:08:00

Η ανάσα να μην πάει χαμένη

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-04-30 12:08:00 Timestamp ID : 1272629280

Η ανάσα που δίνουν στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ δεν πρέπει να εκληφθεί σαν παράταση της αχαλινωσίας και της ασωτίας, ούτε σαν λήξη της θύελλας που μας βρήκε με τον τρόπο διακυβέρνησης των τελευταίων σαράντα χρόνων. Αντίθετα τώρα έρχονται τα δύσκολα, αφού πρέπει η πορεία της οικονομίας μας, ελεγχόμενη ανά δίμηνο, να κατοχυρώνει τη μείωση των ελλειμμάτων, το σταδιακό νοικοκύρεμα και την όσο γίνεται ταχύτερη έλευση της ανάπτυξης.

Πρέπει η κυβέρνηση να αφήσει το θέατρο και την υποκρισία και να ξεκινήσει αληθινή μείωση στα κρατικά έξοδα.
Πρέπει οι θέσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για παύση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, για μείωση στο ήμισυ της δαπάνης για κάθε βουλευτή (που σήμερα ουσιαστικά ανέρχεται στο ποσόν των 50000€ κάθε μήνα ), για μείωση κατά 50% των μισθών Προέδρου Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, υπουργών, Περιφερειαρχών, Νομαρχών, Δημάρχων, Μητροπολιτών και λοιπών υψηλομίσθων, να υιοθετηθούν αμέσως.
Πρέπει επίσης να απαγορευτεί η χρηματοδότηση από όλα τα υπουργεία των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των ιδρυμάτων τέως πρωθυπουργών.

Ακόμη πρέπει να αφήσουμε τα ήξεις αφήξεις και να μειώσουμε κατά 20% μισθούς και συντάξεις που υπερβαίνουν 2.000€ ανά μήνα.
Εάν εξ αρχής είχαμε υιοθετήσει αυτά τα αυστηρά μέτρα, θα είχαμε δώσει ευπρεπέστερη εικόνα στη διεθνή κοινότητα και δεν θα είχαμε φθάσει στο σημερινό χάλι. Η πάταξη διαφθοράς και φοροδιαφυγής παραμένει κοινή μέριμνα όλων των προσπαθειών μας, αλλά δεν πρέπει να υπερδιαφημίζεται αφού αποδίδει μόνο εν χρόνω, ούτε να γίνεται ασπίδα για καθυστερήσεις στα πιο πάνω μνημονευόμενα αναγκαία μέτρα ,όπως έκανε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

  Ακόμη πρέπει κρατικές προμήθειες και αναθέσεις δημοσίων έργων και οι όποιες απαραίτητες λιγοστές προσλήψεις στο δημόσιο, να γίνονται με διακομματικό έλεγχο και με την εγγύηση παρουσίας δικαστικού λειτουργού στην όλη διαδικασία, ο οποίος θα προέρχεται δια κληρώσεως από το σώμα των εφετών της χώρας.

Αυτές οι τεράστιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, μας κάνουν να δυσκολευόμαστε εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να πιστέψουμε ότι μπορούν να γίνουν από κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε να ζητούμε άμεση συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων για έξοδο της χώρας από την κρίση. Η παραίτηση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου συνιστά μονόδρομο και όσο καθυστερεί γεννώνται κίνδυνοι για την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης.

Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιος αυτού που διόρισε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο δημόσιο και άνοιξε έτσι τις πύλες της πτώχευσης της χώρας και μην ξεχνάμε επίσης, ότι θεωρητικά είναι αδιανόητο κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ με κρατικοδίαιτη σύνθεση και νοοτροπία να μετασχηματίσει τον τόπο σε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.

Επειδή και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι υπόλογα κόμματα στη συνείδηση του κόσμου για το διεφθαρμένο κοινωνικό μοντέλο που οικοδόμησαν, οφείλουν κάνοντας και τα δύο κόμματα πίσω, να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας σοβαρής κυβέρνησης προσωπικοτήτων, που αφού αποκαταστήσει το πληγωμένο εθνικό μας γόητρο, οδηγήσει τη χώρα σε τίμιες εκλογές και σε μια βουλή ιδιαίτερα ανανεωμένη σε κόμματα και πρόσωπα.

Οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει τον τόπο σε περιπέτειες. Μας είναι αδύνατο να δεχθούμε την άποψη που προτείνουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ότι δηλαδή αυτοί που μας κατέστρεψαν είναι ικανοί να μας σώσουν. Κάτι τέτοιο θα είναι γελοίο και η γελοία εικόνα θα επιδεινώσει την κατάσταση της χώρας.