2010-05-21 12:07:00

Hφαίστειο, υπό έκρηξη

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-05-21 12:07:00 Timestamp ID : 1274443620

Γενικεύεται το κλίμα απαξίωσης της πολιτικής μας ζωής και ο κόσμος δείχνει παντοιοτρόπως την αντιπάθειά του και την απέχθειά του σε κόμματα και πρόσωπα που ως χθες ενθουσιωδώς χειροκροτούσε και ψήφιζε. Η εικόνα των διαδηλωτών να φωνάζουν έξω από τη βουλή κλέφτες – κλέφτες ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας, όλος ο έξω κόσμος γνωρίζει πλέον, ότι η χώρα είναι ηφαίστειο που θα εκραγεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και η λάβα του θα συνθλίψει το καταρρέον πολιτικό σύστημα.

Ο λαός πολύ σοφά θέλει να αλλάξουν όλα. Δεν είναι μόνο τα κόμματα και οι βουλευτές που απαξιώθηκαν. Όλοι γνωρίζουμε ότι και τα ΜΜΕ έπαιξαν πολύ αρνητικό ρόλο αφού ιδιοκτησιακά περιήλθαν στους πρωταγωνιστές της κομπίνας του 1999 στο χρηματιστήριο, οι δε δημοσιογράφοι υπέταξαν μικρόφωνα και πέννες στις εντολές των αφεντικών, οι ελάχιστοι που τυχόν αντέδρασαν βρέθηκαν άνεργοι, εκτός επαγγέλματος.

Η κατεδάφιση λοιπόν πρέπει να επεκταθεί και στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα οποία έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη διατήρηση κάποιων άχρηστων στην εξουσία και τον αποκλεισμό τίμιων κομμάτων ,όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, από κάθε δημοσιότητα. Είναι υποκρισία ότι δήθεν οι δημοσιογράφοι ασκούν κριτική για παρατυπίες, παρανομίες και αδικαιολόγητο πλουτισμό των πολιτικών μας. Το πολιτικό σύστημα διατηρήθηκε επί 36 χρόνια σαν κλειστό αντιλαϊκό κλαμπ εξουσίας, επειδή κάποια παπαγαλάκια και λιβανιστήρια λάνσαραν και πρόβαλαν μέλη γνωστών πολιτικών οίκων, καθώς και τα πιόνια και φερέφωνά τους. Η πολιτική ζωή είχε γίνει ένα φαγοπότι, τις διαταγές έδιναν οι γνωστοί διαπλεκόμενοι καναλάρχες και η βουλή χρησιμοποιείτο ως υποζύγιο, οι πολιτικοί που διατηρούντο στο προσκήνιο υπάκουαν τυφλά στις άνομες επιθυμίες των διαπλεκομένων. Μόνο που ο κύκλος αυτός της φαυλότητας προσκρούει τώρα σε ένα εξεγειρόμενο λόγω της οικονομικής κρίσης λαό και το τέλος έρχεται. Το μέχρι τώρα κορόιδο, ο λαός ξυπνάει, η ανοχή και υπομονή του εξαντλήθηκαν

Αλήθεια, όταν ιδρύσαμε το 1992 την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ξέραμε τις αλλαγές που χρειαζόταν ο τόπος, μας ήταν όμως δύσκολο να προβλέψουμε, πώς όλες οι πτέρυγες της πολιτικής, αριστεροί, πασοκτζήδες, δεξιοί, θα συμμαχούσαν όλοι εναντίον της επιστροφής του κέντρου στη βουλή, υπό το φόβο ότι θα γινόμασταν εμπόδιο στο φαγοπότι τους και στη μονιμότητά τους. Συν τω χρόνω αντιληφθήκαμε πόσο μεγάλα ήταν τα συμφέροντα και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι υπηρέτες του λαού, αλλά υπάλληλοι ενός σάπιου εγχώριου κατεστημένου που αφαίμαζε το λαό και τον εμπόδιζε να προκόψει.

Πού είναι τα όνειρα της γενιάς μας, πού είναι οι υποσχέσεις για «λαϊκή συμμετοχή», για «αλλαγή» ,πού είναι τα «σεμνά και ταπεινά» και πού είναι ο γέρος της δημοκρατίας να ανακράξει ξανά «ποιος κυβερνά την Ελλάδα ;». Όλα προδόθηκαν, ξεθώριασαν, χάθηκαν στο πέρασμα μιας περιόδου με συναλλαγές και ρουσφέτια για το λαό, μπίζνες και κλεψιές για τους ισχυρούς.

Πού πάμε τώρα; Λύση άλλη δεν υπάρχει από το να ξεκινήσουμε από την αρχή. Με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, με τάξη, με αλληλοσεβασμό να θεμελιώσουμε ξανά τη δημοκρατία. Οι εκλογές που αδυσώπητα πλησιάζουν θα γκρεμίσουν το σάπιο σύστημα. Είδαμε τι πάθαμε από τους ρουσφετάκηδες και τους χαρισματικούς των πολιτικών οίκων. Τώρα αναζητούνται άνδρες, τίμιοι, ειλικρινείς, μετρημένοι, να σηκώσουν ψηλά την Ελλάδα.