2010-05-25 12:07:00

Σιωπούν περιμένοντας το μοιραίο

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-05-25 12:07:00 Timestamp ID : 1274789220

Ο Eλληνικός λαός αρχίζει να συμβιώνει με την απαισιοδοξία και την κατάθλιψη. Πίστευε μέχρι τώρα σε κάποιους μεσσίες, που δήθεν του είχαν εξασφαλίσει βόλεμα και ευημερία. Όμως όλα γίνονταν με δανεικά και αύξαναν ελλείμματα και δημόσιο χρέος.

Μέχρι το 2009 οι αγορές έκαναν «πλάτες» στην Ελλάδα και έτσι η Ελλάδα δανειζόταν με σχετική ευκολία. Ήταν μέχρι τότε αδιανόητο να πτωχεύσει μέλος της Eυρωζώνης. Τα δύσκολα άρχισαν από τον Οκτώβρη του 2009, όταν οι αγορές αντιλήφθηκαν το τι συμβαίνει με την Ελλάδα.
Τότε ακριβώς διεπράχθη από τη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το έγκλημα :

να μην επιδειχθεί αποφασιστικότητα, όπως με την περίπτωση της Ιρλανδίας,

να μην θεσπιστεί αμέσως μείωση μισθών και συντάξεων που υπερέβαιναν τα 2.000 € μηνιαίως κατά 15% τουλάχιστον,

να μην προχωρήσουμε σε δραστική μείωση των δαπανών του δημοσίου
(κατάργηση κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, απόλυση κομματικών υπαλλήλων της βουλής, κατάργηση του δικαιώματος κάθε βουλευτή να έχει πέντε βοηθούς – συνεργάτες που αμείβονται από το κράτος, απαγόρευση διπλών συντάξεων και διπλών θέσεων εργασίας)
κατάργηση υπερωριών στο δημόσιο
ασφυκτικός έλεγχος δαπανών σε όλα τα υπουργεία και ΔΕΚΟ
μείωση στο ήμισυ μισθών προέδρου δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων, μητροπολιτών.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από τον Οκτώβρη του 2009 μέχρι σήμερα με όσο ισχυρή φωνή διέθετε ζήτησε τις πιο πάνω περικοπές, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου παρέπαιε μεταξύ της νοσταλγίας του άσωτου παρελθόντος και της ανάγκης να πείσει τους Eυρωπαίους ότι κάτι κάνει, συμπεριφορά που τελικά εξελήφθη από τις αγορές ως αδυναμία, ατολμία, αναξιοπιστία και μετάθεση της πτώχευσης για λίγο πιο πέρα χρονικά. Ακόμη και στις υποθέσεις του φοροκυνηγητού που δήθεν κάνει η κυβέρνηση, μένουν παντελώς άθικτοι οι διαπλεκόμενοι γνωστοί πρωταγωνιστές της κομπίνας του 1999 στο χρηματιστήριο και στο στόχαστρο τίθενται καλλιτέχνες, μεγαλογιατροί, άνθρωποι που το όνομά τους προσφέρεται για τηλεθέαση και ανθρωποφαγία, ώστε το μένος της κοινής γνώμης να μην στραφεί στους πολύ μεγάλους κλέφτες, τους οποίους επιμελώς προστατεύουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και οι οποίοι συνεχίζουν να αφαιμάζουν τον τόπο και έτσι το όλο σκηνικό φοροκυνηγητού να έχει εξελιχθεί σε υλικό για τα μικρόφωνα και τις κάμερες και για την υπόθεση των εσόδων να υπάρχει ένα εντελώς άδοξο τέλος.

Η χώρα ομοιάζει ακυβέρνητη. Και είναι ακυβέρνητη. Οι κυβερνώντες μας διαβεβαιώνουν ότι προχωράμε καλά, αλλά τα μηνύματα από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τις αγορές είναι απογοητευτικά. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχε από πολλά χρόνια προειδοποιήσει για την έκβαση της πορείας που διέγραφαν για την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.
Μία χώρα που έπρεπε να έχει μόνο τριακόσιες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, υπερέβαινε σε αριθμό το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Για να παίρνουν οι μεσσίες 45% και 48% στις εκλογές έθεσαν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας, όμως κανένας για 36 χρόνια δεν μίλαγε.

ΜΜΕ και δημοσιογράφοι έτρωγαν και έπιναν και απέκρυπταν την αλήθεια, την αλήθεια που μόνο ένα ταπεινό και αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ κόμμα, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, μάταια φώναζε με όση δύναμη διέθετε. Και τώρα ήλθε το τέλος, το επώδυνο τέλος, το τέλος οι θλιβερές επιπτώσεις του οποίου ακόμη καλά – καλά δεν φάνηκαν.

Ωστόσο οι χώρες δεν πεθαίνουν, βρίσκουν τη δύναμη και αναγεννώνται. Ενώ όλοι σιωπούν ένοχα και περιμένουν το μοιραίο, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει παραίτηση της κυβέρνησης και άμεση συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Εμείς κάτι ζητάμε, κάτι που περιέχει προοπτική και ελπίδα και μεγάλες πιθανότητες απομάκρυνσης του κινδύνου. Οι άλλοι με τη σιωπή τους έχουν αναλογιστεί τις ευθύνες τους ;