2010-05-28 12:08:00

Πολιτική Επανάσταση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-05-28 12:08:00 Timestamp ID : 1275048480

Το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στην Ελλάδα, ο κόσμος φεύγει από τα δύο μεγάλα κόμματα και αρχίζει να προσανατολίζεται σε μικρότερα κόμματα που εξασφαλίζουν σοβαρότητα, δικαιοσύνη και ήθος, κόμματα που μέχρι τώρα έπαιρναν μικρά ποσοστά στις εκλογές λόγω πόλωσης, ρουσφετιών και αποκλεισμού τους από ΜΜΕ και κρατική χρηματοδότηση.

Η πτώση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας είναι τόσο μεγάλη, που ίσως σύντομα το να λέμε τα δύο αυτά κόμματα μεγάλα είναι λάθος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εξοργισμένοι λόγω των μεγάλων περικοπών στις αμοιβές τους. Αυτοί ήταν μέχρι τώρα ο κύριος μοχλός δύναμης στα δύο αυτά κόμματα. Τώρα το σκηνικό ανατρέπεται.

Πολύ σημαντική διαπίστωση είναι σε όλες τις μετρήσεις ότι τα εντός βουλής κόμματα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Καρατζαφέρης,όχι μόνο δεν ωφελούνται από τη μείωση ποσοστών των δύο πρώτων κομμάτων, αλλά αντίθετα με τις αντιφάσεις τους, τις ανευθυνότητές τους και τους λαϊκισμούς τους, χάνουν ακόμη και τη στήριξη ψηφοφόρων που μέχρι τώρα τους ψήφιζαν. Έτσι το πολιτικό κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο και θα υπάρξουν εκπλήξεις και ανατροπές.

Το ευχάριστο για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι, ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι τώρα η χώρα μας εφαρμόζει βίαια και με πιέσεις έξωθεν, αυτά που ο Βασίλης Λεβέντης ζητούσε εδώ και είκοσι χρόνια. Αν είχαμε σαν κοινωνία προσέξει περισσότερο τα λόγια του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν θα φθάναμε στη πτώχευση, ούτε θα υπήρχαν στη χώρα μας διακρίσεις και οι ανισότητες που υπάρχουν σήμερα, η Ελλάδα δεν θα ήταν ιδιοκτησία των έξι – επτά διαπλεκομένων εκδοτών, η επιχειρηματικότητα θα ήταν σε πιο τίμια και υπεύθυνα χέρια, η παραγωγική μας μηχανή θα ήταν πιο ζωντανή και η είσοδος σε αυτή θα ήταν εξασφαλισμένη ισότιμα για όλους τους Έλληνες.

Με άλλα λόγια η Ελλάδα πληρώνει τα λάθη της, τα κόμπλεξ της, τη φαυλοκρατία της πολιτικής της ζωής και την οικογενειοκρατία που έχει εξελιχθεί στην πιο αιμορραγούσα σύγχρονη πληγή της. Διστάζαμε επί χρόνια να ψηφίζουμε τίμια και ηθικά κόμματα όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και δίναμε την ψήφο μας σε πρόσωπα άχρηστα και απατεωνίζοντα, πρόσωπα που έπαιζαν μαζί μας υπό το δέλεαρ να μας διορίσουν τα παιδιά, ενώ τελικά οδήγησαν αναίσθητα τον τόπο στην πτώχευση και την εξαθλίωση. Τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα και οι αρπαχτές που διέπραξαν όλοι αυτοί οι κύριοι, που με τόσο απλόχερο τρόπο τους δίναμε στις εκλογές 43%, ή 45% ή ακόμη και 48%, ως εάν επρόκειτο για μεσσίες.

Ούτε είναι βέβαια λύση ο προδομένος κόσμος να τα σπάει στις διαδηλώσεις, ή να προξενεί ζημιές, εμπρησμούς, ταραχές να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι και να καταστρέφεται η περιουσία του, όπως ανόητα θεωρούν κάποιοι. Ακόμη και οι ιαχές του τύπου «κλέφτες –κλέφτες» έξω από τη βουλή, σε τίποτε δεν αποδίδουν, αφού ελάχιστα ιδρώνει το αυτί όλων των εν τη εξουσία που έχουν προδώσει και απογοητεύσει τον κόσμο. Όλα αυτά μπορεί να δίνουν τροφή για τηλεθέαση στα κανάλια της διαπλοκής, όμως ούτε την κοινωνία ωφελούν, ούτε οι απλοί πολίτες κερδίζουν κάτι από όλες αυτές τις ενέργειες.

Η χώρα μας χρειάζεται το ήθος και την τιμιότητα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα χωρίς τα καθιζήματα του παρελθόντος. Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη και ιστορική καμπή, πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που μας πρόδωσαν και μας εξαθλίωσαν, που ήταν όλοι τους προϊόντα και ενεργούμενα ενός σάπιου και ρυπαρού πολιτικού συστήματος και ξεχρέωναν γραμμάτια σε διαπλεκόμενους καναλάρχες που μας τους σέρβιραν και τους λάνσαραν επί τόσα χρόνια και πρέπει με δύναμη και αποφασιστικότητα να σταθούμε δίπλα στο Βασίλη Λεβέντη, που περιμένει τη στήριξή μας για να ανορθώσει τη χώρα και να μας απαλλάξει από τα δεσμά της υποτέλειας στην οποία ζούμε.

Την ανόρθωση της χώρας δεν μπορεί να κάνει ούτε ο Σαμαράς, που πριν χρόνια πρόδωσε την παράταξή που τον ανέδειξε, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου που μας είπε υπάρχουν λεφτά και όταν τον ψηφίσαμε μας είπε δεν υπάρχει σάλιο, ούτε βέβαια οι άλλοι αρχηγίσκοι που το μόνο που ξέρουν είναι να αρπάζουν τις κρατικές επιχορηγήσεις και να υποκρίνονται στα μικρόφωνα ότι κόπτονται για όλους εμάς, ούτε ασφαλώς οι διάφοροι που υπηρέτησαν σαν υπουργοί και αξιωματούχοι επί χρόνια το διεφθαρμένο καθεστώς και βγαίνουν τώρα που κατέρρευσε όψιμα να το καταδικάσουν.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική επανάσταση και έναν μπροστάρη επαναστάτη. Τον έχει. Είναι ο Βασίλης Λεβέντης αυτός που αγνοήσαμε, που ειρωνευτήκαμε και λοιδορήσαμε γιατί τρώγαμε το κουτόχορτο όλων των απατεώνων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας που είχαν αναλάβει εργολαβία εξόντωσής του. Τώρα όμως που δικαιώθηκε σε όλα, αυτόν θα ακολουθήσουμε.