2010-06-11 12:07:00

Πρώτα να αποφύγουμε την πτώχευση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-06-11 12:07:00 Timestamp ID : 1276258020

Παρατείνεται το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία μας. Κάποιοι άμυαλοι γραφειοκράτες οικονομολόγοι κραυγάζουν για ανάπτυξη και ισχυρίζονται ότι αυτή λείπει από το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας μας. Ακούγεται λογικό να αιτείται ανάπτυξη, όμως δυστυχώς ανάπτυξη και ύφεση δεν συμβαδίζουν, πρέπει η ύφεση να ολοκληρώσει τον κύκλο της, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης ,να αποκατασταθεί – στοιχειωδώς έστω – η εμπιστοσύνη ξένων και ντόπιων επενδυτών προς την οικονομία μας και κατόπιν να γίνουν ορατά τα πρώτα σημεία ανάκαμψης. Σε μια οικονομία ετοιμόρροπη, που πολλά των κεφαλαίων αναχωρούν στο εξωτερικό, που αρκετοί ψιθυρίζουν κινδύνους για το νόμισμά μας και για το ίδιο το τραπεζικό μας σύστημα και που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστούν και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε έναντι της τρόϊκας, σε μια τέτοια οικονομία μόνο τρελοί θα αναλάμβαναν ρόλο επενδυτή υπό μεγάλο ρίσκο.

Καλό είναι λοιπόν να συστήσουμε υπομονή προς κάθε κατεύθυνση, να στραφούμε κυρίως στην προσπάθεια δραστικότερης μείωσης δαπανών του κράτους (κατάργηση κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, μείωση κατά 50% αμοιβών και προνομίων προέδρου δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών, μητροπολιτών, νομαρχών, δημάρχων, διοικήσεων ΔΕΚΟ), ακόμη να κάνουμε 15% μείωση μισθών και συντάξεων για όσους λαμβάνουν περισσότερα των δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, να απολύσουμε από τη βουλή «κομματόσκυλα» και συγγενείς βουλευτών που προσελήφθησαν κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και να ρίξουμε όλο το βάρος μας στη στήριξη τομέων ζωντανών της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, η υψηλή τεχνολογία, η ενέργεια και ο ορυκτός πλούτος. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συνιστά υπομονή μέχρι το τέλος του 2010, να παύσουν οι εξυπνάκηδες των διαφόρων κομμάτων να εκπέμπουν τις αρλούμπες τους, ούτε μαγικές λύσεις υπάρχουν, ούτε συνταγές εξόδου από την κρίση. Το πρώτιστο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι να αποφύγουμε την πτώχευση και γι’ αυτό επιμένουμε στην πρότασή μας για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων και παραίτηση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η εικόνα ενός πρωθυπουργού που αναζητεί επενδυτές στον. Καντάφι δεν είναι αυτή που χρειάζεται η πατρίδα αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αγαπάει όλες τις κοινωνικές τάξεις, είναι ωστόσο φυσικό να δίνουμε προτεραιότητα σε αδύναμες τάξεις (άνεργοί, πολύτεκνοι, φοιτητές, στρατευμένοι νέοι μας, μονογονικές μητέρες, ανάπηροι, πρόσφατα ή χρόνια απολυμένοι και πρόσωπα ανηλεώς πληγέντα από την οικονομική κρίση ), χωρίς όμως να ξεχνάμε την τάξη των δημοσίων υπαλλήλων, τη γενιά των επτακοσίων ευρώ, τους αγρότες μας που ταπεινώθηκαν εξοντωτικά από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης στην τελευταία τους απεργία. Όλοι όμως πρέπει να συμφωνήσουμε ότι για να αλληλοστηριχτούμε σε αυτή τη χώρα, πρέπει πρώτα να τη σώσουμε από τη χρεοκοπία. Μεγάλα λόγια, χάδια και υποσχέσεις είναι κοροϊδίες ενόσω έχουμε άλυτο το οικονομικό μας πρόβλημα. Η πολυετής διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία έφερε την καταστροφή και τον όλεθρο και η κοινωνία πρέπει να τολμήσει να ψηφίσει και κόμματα καθαρά και τίμια όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και όχι με ελαφρότητα να ψηφίζει υπαλληλίσκους των διαπλεκομένων και εκλεκτούς των ΜΜΕ που αποβλακώνουν και αποπροσανατολίζουν όλους μας.

Όσο τα ΜΜΕ επιμένουν να προβάλλουν αποτυχημένους και σάπιους πολιτικάντηδες, τόσο θα πλησιάζει η κοινωνική έκρηξη.