2010-07-02 12:07:00

Αρνούμαστε τις υποδείξεις

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-07-02 12:07:00 Timestamp ID : 1278072420

Τα κόμματα ακόμη και τώρα συνεχίζουν να υποκρίνονται μπροστά στο λαό, άλλα λένε στα μικρόφωνα και τις κάμερες και άλλα διατυπώνουν κατά καιρούς με δηλώσεις εκπροσώπων τους. Το ΠΑΣΟΚ επισήμως ισχυρίζεται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και ότι πάμε καλά, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των δεικτών της οικονομίας και το ύψος ελλείμματος και δημόσιου χρέους στο άμεσο μέλλον. Με άλλα λόγια, αν η πορεία του σταθεροποιητικού προγράμματος αποκλίνει, τότε θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για εκποίηση δημόσιας περιουσίας, ξεχνάει όμως ότι όταν πουλάς βεβιασμένα και υπό πίεση, πουλάς φθηνά και το ερώτημα είναι ποιοι θα παρουσιαστούν σαν ενδιαφερόμενοι. Η πώληση των «ασημικών» συνιστά ξεπούλημα και είναι εξωφρενικό η αξιωματική αντιπολίτευση να υποδεικνύει τέτοιες μεθόδους για έξοδο από την κρίση.

Τα υπόλοιπα εντός βουλής κόμματα μοιάζουν να ακολουθούν ανεύθυνη και δημαγωγική τακτική. Αντιτάσσονται στα μέτρα της κυβέρνησης γιατί αυτό θεωρούν ότι αρέσει στον κόσμο, ζητούν να μην θιγούν κεκτημένα και προνόμια, όμως ούτε σοβαρές προτάσεις έχουν, ούτε πώς θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία μας λένε.

Είναι θλιβερό ότι οι κραυγές της αριστεράς σχεδόν συμπίπτουν με τις κορώνες της ακροδεξιάς, όλοι υποτίθεται ότι κόπτονται υπέρ των πολιτών, όλοι τους ωστόσο αφαιμάζουν το λαό λαμβάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα προνόμια κομμάτων και βουλευτών.

Αυτή η διγλωσσία κάνει το πλήθος των ψηφοφόρων που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αποφεύγουν να αυξήσουν τα ποσοστά των αριστερών κομμάτων και της παραπαίουσας ακροδεξιάς. Το κενό που δημιουργείται στην κοινωνία θα καλύψουν νέα κόμματα που δημιουργούνται, όμως επειδή τα ιδρυόμενα κόμματα συγκροτούνται από ξοφλημένα ή φθαρμένα πρόσωπα των ήδη υπαρχόντων κομμάτων, είναι μεγάλη ευκαιρία για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να επιτύχει αυτό που μέχρι τώρα δυσκολευόταν να κατορθώσει, να πείσει δηλαδή ότι το κέντρο ούτε ξεπεράστηκε ούτε απέθανε, είναι η ιδεολογία που εκφράζει αξίες και οράματα, για ένα διάστημα αποβλήθηκε από τη βουλή εξ αιτίας των ασφυκτικών συνθηκών του σάπιου και φασίζοντος πολιτικού συστήματος που επικράτησε, είναι η ιδεολογία που πάντα έδινε διέξοδο και έβγαζε τη χώρα από την κρίση και αυτό θα γίνει και σήμερα.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει ένα ατράνταχτο πλεονέκτημα. Είπε την αλήθεια από το 1992 που συνεστήθη, πρόβλεψε τα πάντα, επαληθεύτηκε σχεδόν σε όλα και τώρα που ήλθε η κατάρρευση αποδεικνύεται η ήρεμη δύναμη ισχύος, όταν όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι χαρακτηρίζονται για την ανευθυνότητά τους και τον τυχοδιωκτισμό τους και συνενέχονται άμεσα στο πισωγύρισμα της Ελλάδας.

Οι δημοσιογράφοι επίσης να σταματήσουν να θρηνούν επί των ερειπίων και να παριστάνουν ότι υπερασπίζονται τον δοκιμαζόμενο λαό μας. Αν όντως πονούσαν αυτό το λαό, θα φώναζαν τόσα χρόνια ενάντια αυτών που τον κατέστρεφαν και τον λεηλατούσαν. Όμως όπως αποδεικνύεται οι πιο επώνυμοι από αυτούς λιβάνιζαν τη διαφθαρμένη εξουσία και το χειρότερο συμμετείχαν στη λήψη των λαφύρων.

Η κοινωνία επίσης να παύσει να ακολουθεί τις υποδείξεις των ΜΜΕ και των εταιρειών δημοσκοπήσεων, τόσα χρόνια αβασάνιστα αυτό έκανε και ιδού πού καταλήξαμε. Στο εξής ο κόσμος πρέπει να είναι καχύποπτος με όλους όσους παριστάνουν τους εθνικούς εισαγγελείς στα μικρόφωνα και με όλους αυτούς που το κατεστημένο επιστρατεύει για να κάνουν δήθεν σοβαροφανείς υποδείξεις. Μάλιστα όλοι αυτοί που στις εκλογές δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά, κόμματα ή πρόσωπα, αυτοί πρέπει να μαυρίζονται από τους ψηφοφόρους, γιατί όλα αυτά γίνονται με κλεμμένα και μαύρα λεφτά, που στην ουσία είναι ο ιδρώτας όλων μας.