2010-07-09 09:55:00

Πέστα Βασίλη πιο σκληρά

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-07-09 09:55:00 Timestamp ID : 1278669300

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις μέσα στην Ελληνική κοινωνία και διαπιστώνουμε ότι η μεν κυβέρνηση έχει χάσει τον αυτοέλεγχό της, ο δε λαός βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση μη ξέροντας ποιον να πιστέψει και σίγουρα έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη του προς πρότυπα και είδωλα που μέχρι τώρα θαύμαζε, χειροκροτούσε και ψήφιζε.

Πριν είκοσι περίπου χρόνια, όταν πρωτοβγήκε ο Βασίλης Λεβέντης στην τηλεόραση, του επετίθεντο οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας γιατί ζητούσε να σταματήσουν τα ρουσφέτια και να γίνει προσπάθεια να φτιάξουμε ιδιωτική οικονομία και εκεί να δουλέψουν τα παιδιά μας, να απαγορευθούν διπλές και τριπλές συντάξεις και πολυθεσίες των μανδαρίνων, να παύσει η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, να σταματήσουν οι βουλευτές να απασχολούν αποσπασμένους ή μετακλητούς δημόσιους υπαλλήλους και επιστημονικούς «συνεργάτες» που πληρώνει η βουλή, ζητούσε ακόμη να απαγορευτούν γιγαντοαφίσες και να υποχρεωθούν τα ΜΜΕ να φιλοξενούν όλα τα κόμματα ισότιμα και ακόμη να μειωθούν οι μεγάλες συντάξεις κατά κάποιο ποσοστό ώστε να καταστεί δυνατό να ανέβουν αγροτικές συντάξεις, επιδόματα και συντάξεις αναπήρων, πολυτέκνων και μονογονικών μητέρων σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Ο κόσμος έβλεπε ένα Βασίλη Λεβέντη να μάχεται να φέρει τάξη και δικαιοσύνη, όλοι όμως οι άλλοι πολιτικοί συνέχιζαν την άσωτη πεπατημένη, έταζαν θέσεις και απολαβές, σπαταλούσαν δανεικά για να γίνονται ευχάριστοι και να παίρνουν την ψήφο.

Στις εκλογές ακολουθείτο η μόνιμη τακτική, όλα τα ΜΜΕ έκοβαν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και βομβάρδιζαν με κύμα υποσχέσεων, προπαγάνδα και χαρτοπόλεμο υπέρ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, οδηγώντας το λαό ντοπαρισμένο και αποχαυνωμένο στην κάλπη και μετά έλεγαν, να κύριε Λεβέντη, φωνάζεις υπέρ του κοσμάκη, όμως ο κόσμος θέλει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Τώρα, που η πτώχευση είναι προ των πυλών και αρχίζει η αφαιρετική τακτική των βολεμάτων, τώρα ο κόσμος εξαγριώνεται, απειλεί, υβρίζει με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς τους πάντες, τώρα επιτέλους αρχίζουν να ακούγονται οι πρώτες φωνές, ο Λεβέντης είναι ο μόνος που μιλούσε σωστά, αν είχαμε ακούσει το Βασίλη Λεβέντη δεν θα φθάναμε στο σημερινό χάλι, πέστα Βασίλη πιο σκληρά, δεν θα ξαναδούν την ψήφο μας και πολλά ακόμη πιο βροντώδη που για λόγους ευπρέπειας παραλείπουμε…

Όμως η σημερινή Ελλάδα σώζεται μόνο με μία συθέμελη πολιτική επανάσταση, να φύγει το σάπιο από την πολιτική ζωή, να αλλάξει όμως ριζικά ο κόσμος νοοτροπία, να μην βιάζεται να υιοθετεί το ευχάριστο όσο γλυκά και αν ηχεί, να προτιμά το ειλικρινές ίσως και δυσάρεστο γιατί αυτό βγαίνει από χείλη τίμιων πολιτικών. Μακάρι η ζωή να ήταν η όαση και το βόλεμα που μας πρόσφεραν επί δεκαετίες ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Όμως η ζωή είναι κάτι άλλο, είναι αγώνας, είναι δρόμος ανηφορικός, οι εύκολες λύσεις φέρνουν τις εύκολες πτώσεις στο κενό και αυτό πληρώνει η ελληνική κοινωνία. Ο λαός μας 36 χρόνια τώρα συμπεριφερόταν όπως ο ποντικός με το τυρί, όμως τώρα ήλθε και η φάκα, το παράδειγμα μας λυπεί όμως αποδίδει την πραγματικότητα.

Υπάρχουν κάποια κόμματα που φωνάζουν όχι στα μέτρα, υποτίθεται «στηρίζουν» το λαό. Όμως αν δεν πάρουμε μέτρα έρχεται το τέλος, εδώ κάποιοι συζητούν ότι το τέλος έρχεται ούτως ή άλλως. Είναι τα κόμματα αυτά σοβαρά ; Όχι βέβαια.

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που «προτείνουν» λύσεις, να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, φέρτε πίσω τα κλεμμένα, είναι όμως οι ίδιοι που τόσα χρόνια συμμετείχαν στο φαγοπότι. Αυτές οι προτάσεις, ηχούν ίσως καλά, ακούγονται όμως σαν επικήδειος ομιλία, προσθέτουν στην πτώχευση και την κακομοιριά.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει τις λύσεις, είχε τις λύσεις εδώ και 20 χρόνια, όμως το νιρβάνα του βολέματος μας εμπόδιζε να τις προσέξουμε. Η πολιτική δεν θέλει σοφία, ούτε πανηγύρια και συνέδρια επίλυσης προσωπικών λογαριασμών. Θέλει σεμνότητα, ήθος, βούληση, κυρίως σύγκρουση με συμφέροντα που δεκαετίες τώρα την ποδηγετούν και την καθιστούν όμηρο έξι –επτά κροίσων.