2010-09-04 16:04:00

Η ψήφος των κεντρώων

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-09-04 16:04:00 Timestamp ID : 1283616240

Φαίνεται ότι τελικά στις 7 Νοεμβρίου του 2010 θα έχουμε εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και όχι και βουλευτικές εκλογές σύγχρονα, όπως υποψιάζονταν αρκετοί βλέποντας την κατάσταση της οικονομίας και την αναγκαιότητα λήψης σκληρών και επώδυνων μέτρων. Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει την τακτική, να τραβήξει χρονικά το σχοινί και όπου τον βγάλει. Βέβαια έτσι αναλαμβάνει πολύ μεγαλύτερα ρίσκα και είναι πολύ πιθανό το τέλος του να είναι κακό.

Επειδή η ασυδοσία στο δημόσιο εξακολουθεί να είναι μεγάλη, στάθηκε αδύνατο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κατορθώσει να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Οι αναγγελθείσες μετατάξεις απέβησαν και αυτές άκαρπες.

Οι απολυμένοι της Ολυμπιακής πήραν τελικά παχυλές πρόωρες συντάξεις και αποζημιώσεις.
Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί υπό υπέρογκες δαπάνες.
Τα προνόμια βουλευτών και κομμάτων (επιδόματα, αποσπασμένοι και μετακλητοί υπάλληλοι, διορισμοί συγγενών των βουλευτών ως μόνιμων υπαλλήλων της βουλής) συνεχίζονται αναισθήτως παρά την κοινωνική κατακραυγή.
Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν έχει γίνει στα λογιστήρια της ΕΡΤ, του ΟΠΑΠ και των ΔΕΚΟ, όπου οργιάζει το οικονομικό έγκλημα και όπου οι διοικήσεις κάνουν τα στραβά μάτια για να πλουτίζουν φίλοι και συγγενείς υπουργών και κομματικοί μανδαρίνοι.
Ξεζουμίζονται μισθωτοί και συνταξιούχοι, όμως καναλάρχες και διαπλεκόμενοι εκδότες συνεχίζουν να τα αρπάζουν με αντιπαροχή στα ΜΜΕ που ελέγχουν να δίνουν στήριξη σε μια παραπαίουσα και ετοιμόρροπη κυβέρνηση.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζήτησε να παύσει η κρατική ενίσχυση προς τα κόμματα να γίνεται σε χρήμα και η όποια ενίσχυση να παρέχεται σε είδος και εφόδια εξ ίσου σε όλα τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν μας άκουσε, αλλά αντίθετα αύξησε τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα κατά 11 εκατομ. ευρώ ετησίως. 

Η Ελλάδα πεινάνει και η Εξουσία ευημερεί.

Κάποια «χρυσά» παπαγαλάκια που δούλευαν στην ΕΡΤ, όταν τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος για το πόσα λεφτά άρπαζαν, κατέφυγαν σε ιδιωτικά κανάλια (ραδιόφωνα και τηλεοράσεις) και από εκεί πολύ συχνά εκτοξεύουν ύβρεις κατά του Βασίλη Λεβέντη και βάζουν συχνά το βίντεο του 1993, που παρουσιάζει το Βασίλη Λεβέντη να αναπέμπει κατάρες δήθεν στις οικογένειες Μητσοτάκη και Παπανδρέου. Όλα αυτά τα λιβανιστήρια τα λυπούμεθα για το κατάντημά τους. Να γνωρίζουν όμως, ότι ο κόσμος σιγά σιγά ξυπνάει και αντιλαμβάνεται σε τι σάπιους πυλώνες στηρίζεται το ετοιμόρροπο καθεστώς. Ακόμη και στις τελευταίες μέρες της Ρώμης υπήρχαν τέτοιοι αυλοκόλακες.

Ρωτούν κάποιοι, τι θα ψηφίσουμε οι κεντρώοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Σε σύσκεψη στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πήραμε την απόφαση, πρώτα ότι μας είναι ανεπίτρεπτο να ψηφίσουμε συνδυασμούς που έχουν χρίσμα ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Άρα, μαυρίζουμε όλους τους χρισμένους από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Απορρίπτουμε επίσης κάθε συνδυασμό που στηρίζεται από την αριστερά και την ακροδεξιά. Τι μένει ;

Όπου υπάρχουν και παίρνουν μέρος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 αληθινά ανεξάρτητοι ευχαρίστως να τους ψηφίσουμε. Σε όποιες πόλεις δεν μετέχουν αληθινά ανεξάρτητοι συνδυασμοί θα ρίξουμε στην κάλπη χαρτί, που θα εξηγούμε τα εγκλήματα των άλλων κομμάτων και τους λόγους για τους οποίους περιμένουμε τις βουλευτικές εκλογές για να ψηφίσουμε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Το έντυπο αυτό θα κυκλοφορήσει μέσω internet στο : www.antidiaploki.gr