2010-09-25 16:18:00

Επενδύσεις που οδηγούν σε περιπέτειες

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-09-25 16:18:00 Timestamp ID : 1285431480

Η ρήση του κ. Θ. Πάγκαλου «όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά», από τη μία πλευρά μπορεί να θεωρηθεί ομολογία ενοχής και κρίση ειλικρίνειας, από την άλλη όμως οφείλει να πυροδοτήσει εισαγγελική έρευνα για το πώς φθάσαμε στη χρεοκοπία και να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους υπαίτιους.

Με μία συγνώμη δεν τελειώνει το ζήτημα, ούτε κλείνει η υπόθεση της πτώχευσης της χώρας, άλλωστε η συγνώμη αυτή από κανένα δεν διατυπώθηκε με γενναιότητα. Η Ελλάδα γυρίζει χρόνια πίσω και αυτό γίνεται γιατί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διόριζαν αλόγιστα αργόμισθους στο δημόσιο, συνειδητά μέσω στελεχών τους συμβούλευαν τους αγρότες να δηλώνουν περισσότερα των πραγματικών στρέμματα για να παίρνουν παραπάνω επιδοτήσεις, τα κόμματα χρηματοδοτούντο παράνομα από πολυεθνικές, εργολάβους δημ. έργων και προμηθευτές του δημοσίου και ενώ στη δικογραφία τη γερμανική ο Χριστοφοράκος αναφέρει ρητά ότι έδινε μεγάλα ποσά στους ταμίες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της βουλής για την SIEMENS δεν καλεί προς απολογία και εξέταση τους διατελέσαντες ηγέτες των κομμάτων, προς γελοιοποίηση κάθε έννοιας θεσμών και δικαιοσύνης.

Όλες αυτές οι αθλιότητες, όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Πάγκαλος δεν είναι δυνατό να μείνουν ατιμώρητες και ούτε η δικαιοσύνη δικαιούται επ’ άπειρο να μένει απαθής και αδιάφορη μπροστά στο πολυετές έγκλημα της λεηλασίας και στη συνέχεια χρεοκοπίας της χώρας. Λυπούμαστε επί πλέον εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ όταν ο κ. Προκ. Παυλόπουλος απαντώντας στον κ. Πάγκαλο, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται τη συμμετοχή της στις αθλιότητες αυτές και η ομολογία του κ. Πάγκαλου αφορά τη δεκαετία του 80 όταν κυριολεκτικά αλώθηκε το δημόσιο από τους πρασινοφρουρούς. Δηλαδή χρησιμοποίησε ξανά ξύλινη γλώσσα ο κ. Παυλόπουλος. Θέλει να πιστέψουμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν διόρισε, δεν δέχθηκε μαύρο χρήμα, δεν έκανε σκάνδαλα, δεν ανέβασε χρέος και ελλείμματα. Με άλλα λόγια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μας θεωρούν αφελείς και νομίζουν ότι πίσω από πολωτικές κοκορομαχίες θα καταφέρουν να πετύχουν ατιμωρησία για το αδίκημα της πτώχευσης της χώρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου γυρίζει ανά την υδρόγειο για να. φέρει επενδυτές. Τι επενδύσεις φέρνει ; Όχι εργοστάσια, όχι έργα υποδομής, όχι ανάπτυξη. Φέρνει καζίνο, φέρνει αυτούς που διώχνουν άλλα σοβαρά κράτη. Και η υπόθεση του Ελληνικού με το Κατάρ και η υπόθεση των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά με το Άμπου Τάμπι θα αποδειχθούν περιπέτειες για τη χώρα.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στις 7 και 14 Νοεμβρίου θα ρίξει λευκό ή άκυρο στην κάλπη, ή θα υποδείξει στους φίλους της να κάνουν αποχή από την ψηφοφορία. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι ούτως ή άλλως θα βγουν, όμως να βγουν από τη μειοψηφία της κοινωνίας. Η πλειοψηφία στο πρόσωπό τους θα ραπίσει το πολιτικό σύστημα. Με τεράστια ποσοστά αποχής, λευκού και άκυρου, νομίζουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση του Βασίλη Λεβέντη για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Οι ένοχοι της πτώχευσης της χώρας δεν δικαιούνται να παραμένουν στην εξουσία.