2010-10-01 16:19:00

Η Ελλάδα γνωρίζει, η Βουλή αγνοεί

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-10-01 16:19:00 Timestamp ID : 1285949940

Κλιμάκιο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη περιόδευσε στη Βόρεια Ελλάδα. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει πολύ περισσότερο από ότι νομίζουν κάποιοι την ύπαιθρο και ο περήφανος λαός της Μακεδονίας τείνει να γίνει πανικόβλητο πλήθος με άγνωστες συνέπειες.

Τα μαγαζιά, σε ποσοστό 30% και πλέον βάλει λουκέτο, η οικοδομική δραστηριότητα έχει πλήρως παραλύσει, η ανεργία τείνει στα ύψη και πλήττει όχι μόνο τους Μακεδόνες αλλά και τους ξένους της Μακεδονίας.
Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία στρουθοκαμηλίζουν μπροστά στο πρόβλημα και το μόνο που κάνουν είναι να ακριβοπληρώνουν κανάλια, εφημερίδες και δημοσιογράφους της συμπρωτεύουσας για να αποκοιμίζουν και να αποβλακώνουν τον κόσμο.
Φαίνεται διδάχθηκαν από τον Χίτλερ, ο οποίος ενώ έχανε τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα έβαζε ραδιόφωνα και εφημερίδες να μιλάνε για νίκες και προελάσεις του στρατού του.

Το πιο τραγικό είναι, ότι η μιζέρια και ο φόβος αποτυπώνεται στο παρουσιαστικό και τα βλέμματα των απλών ανθρώπων της Μακεδονίας, στους δρόμους έχουν γεωμετρικά αυξηθεί οι ρακένδυτοι, οι άπλυτοι, οι επαίτες και φυσικά οι κάθε λογής κακοποιοί.
Σε σχέση με προηγούμενη επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη πριν δυο μήνες η επιδείνωση των συνθηκών ζωής τρομάζει.

Oι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες κάνουν περιοδείες και ο λαός τους προειδοποιεί ότι δεν θα πάει να ψηφίσει. Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης ρωτήσαμε, τι θα ψηφίσετε, και ομαδικά λάβαμε την απάντηση, δεν θα ψηφίσουμε κανένα, είναι όλοι κλέφτες…

Το τριήμερο που μείναμε στη Θεσσαλονίκη, το θέμα συζήτησης σε όλα τα κανάλια ήταν, ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία έχει πρόθεση αν εκλεγεί να βάλει στην τηλεόραση του Δήμου Θεσσαλονίκης τσόντες, ώστε να «εξυγιάνει» τα κακά οικονομικά του τηλεοπτικού σταθμού του δήμου. Ιδού πρόγραμμα οικονομικής «ανάπτυξης».

Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η συνάντηση του Βασίλη Λεβέντη με ομάδα φορτηγατζήδων, που όταν πληροφορήθηκαν τη λύση της απεργίας ξέσπασαν σε ύβρεις και απειλές κατά της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους που θεώρησαν ότι τους πρόδωσε. Ο Βασίλης Λεβέντης τους τόνισε ότι το κράτος έχει πτωχεύσει, όπως οι αγρότες πριν κάποιους μήνες έτσι και εσείς δεν γίνεται να πάρετε αυτά που ζητάτε, τα λεφτά του λαού έγιναν αργομισθικοί διορισμοί από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, λεηλατήθηκαν από μανδαρίνους των κομμάτων και μεγαλοστελέχη τους που πλούτισαν νύκτα, ξοδεύτηκαν σε χαρτοπόλεμο και διαπλοκή για να φτιάχνονται τα 43% και 45% στις εκλογές και αισίως να φθάσουμε στη σημερινή χρεοκοπία.

Όταν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σας καλούσε να αντισταθείτε στην κάλπη και να μην τους δίνετε τέτοια μεγάλα ποσοστά γιατί η πορεία προς την πτώχευση ήταν μαθηματικά βέβαιη, εσείς δεν ακούσατε το Βασίλη Λεβέντη, προτιμήσατε τους απατεωνίζοντες που σας παρουσίαζαν μια ψεύτικη και εφήμερη ευημερία. Τώρα η κοινωνία θα πληρώσει βαρύ το κόστος των επιπολαιοτήτων της.

Ακόμη για τις εξεταστικές που κάνει η βουλή για διάφορα πράγματα, SIEMENS, οικονομία, ομόλογα – βατοπέδι, έχουμε να πούμε ότι όλη η Ελλάδα γνωρίζει ποιοι την έκλεψαν και την κατέστρεψαν, μόνο η Βουλή δεν ξέρει και …ψάχνει.
Προφανώς οι εθνοπατέρες μας βρήκαν άλλον ένα τρόπο, παίρνοντας επί πλέον 300 ευρώ έκαστος την ημέρα, να συνεδριάζουν στο γάμο του καραγκιόζη και με ένα ακόμη στόχο, να πολώσουν το κλίμα μήπως λιγοστέψουν τα άκυρα, τα λευκά και η αποχή στις 7 και 14 Νοέμβρη.