2010-10-22 16:28:00

Δεν θα αποφύγετε τη συνταγή μας

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-10-22 16:28:00 Timestamp ID : 1287764880

Η Ελλάδα δίνει εικόνα πλήρους διάλυσης. Με την είσοδο του 2011 πρέπει να πληρώσουμε περίπου 1 δις ευρώ πρόστιμα που μας επέβαλε η Ε.Ε. για παράνομες αγροτικές αποζημιώσεις (δήλωση αναληθούς παραγωγής από τους αγρότες, ψευδείς δηλώσεις στρεμμάτων, παράνομες επιδοτήσεις κ.λ.π.).
Δηλαδή, για να παίρνουν την ψήφο των κατοίκων της υπαίθρου το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έκαναν στραβά μάτια σε ψευδείς δηλώσεις, έδιναν παράνομες επιδοτήσεις και τώρα μας έρχεται ο λογαριασμός.

Κάθε λίγο και λιγάκι μαζεύονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών διαδηλωτές, που δεν είναι άλλοι από συμβασιούχους των οποίων η σύμβαση λήγει και απολύονται και από stage οι οποίοι επίσης απολύονται.
Εμείς εκφράζουμε τη συμπάθειά μας σε όσους νέους ή ανθρώπους πιο ώριμης ηλικίας χάνουν τη δουλειά τους. Όμως εδώ γεννάται ένα ερώτημα :
Επτακόσιες εξήντα χιλιάδες είναι οι καταγεγραμμένοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα.
Πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι υπολογίζονται ως υπάλληλοι του διευρυμένου δημόσιου τομέα.
Αισίως ξεπερνάμε το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ανθρώπους.
Αν σε αυτούς προστεθούν οι χιλιάδες των συμβασιούχων, των stage, που και αυτοί υπερβαίνουν τις τριακόσιες, ίσως και παραπάνω χιλιάδες υπαλλήλους, βγαίνει το συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα έχουμε γίνει Σοβιετική 'Ενωση, σχεδόν όλοι είμαστε κρατικοδίαιτοι.

Να γιατί πτωχεύσαμε, ο λαός βόλευε επί χρόνια τα παιδιά του στο δημόσιο, τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είχαν αυτή τη μέθοδο του ρουσφετιού για να παίρνουν ψήφους και έτσι βουλιάξαμε. Το ζήτημα ότι πολύ δύσκολα αλλάζει η νοοτροπία του κόσμου. Ακόμη και αυτή την ώρα, όσοι μπαινοβγαίνουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ζητούν διορισμό, ιδεολογία δεν υπάρχει πλέον, μόνο συναλλαγή και πελατειακή σχέση.

Το ακόμη πιο θλιβερό, είναι ότι έχουμε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που το ρουσφέτι το έκανε τρόπο ζωής, άρα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην πτώχευση της χώρας και εμείς οι έλληνες πρέπει να «πιστέψουμε» ότι αυτοί οι άνθρωποι που μας κατέστρεψαν επί τόσα χρόνια, τώρα θα «σώσουν». Η Νέα Δημοκρατία έχει και αυτή εξ ίσου μεγάλες ευθύνες με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία του τόπου, όμως εξακολουθεί αμετανόητη, υπόσχεται μηδενισμό ελλείμματος με ταχυδακτυλουργίες και γενικά βαδίζει σε ρυθμούς παρελθόντος, με κυρίαρχο γνώρισμα την αγωνία του αρχηγού της να εδραιωθεί στην τρίζουσα καρέκλα του.

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει και χρέος και ελλείμματα άγουν την ανιούσα. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ επιμένει, ότι μετά το βαρύ ράπισμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με τα τεράστια ποσοστά αποχής και άκυρου, μία μόνο διέξοδος υπάρχει, η παραίτηση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και η συγκρότηση κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.

Αρκετά «παίξαμε» σαν χώρα δίνοντας τόσο ιλαρή εικόνα στη διεθνή κοινότητα.