2010-10-29 16:30:00

Ο Νοέμβρης φέρνει το κέντρο

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-10-29 16:30:00 Timestamp ID : 1288369800

Η γενόμενη διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου εξελήφθη σίγουρα από όλα τα πολιτικά κόμματα σαν ωμός εκβιασμός προς τους ψηφοφόρους. Ή ψηφίζουμε τους χρισμένους από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιους, ή πάμε σε βουλευτικές εκλογές. Μήπως όμως δεν ήταν απλά εκβιασμός, ή ούτε καν εκβιασμός και ήταν η αναγγελία της αποχώρησής του από την πολιτική ; Μήπως δηλαδή βλέποντας ο Γιώργος Παπανδρέου ότι θα σκάσει στα χέρια του η βόμβα της πτώχευσης, επιλέγει και αυτός τη φυγή κατά το προηγούμενο του Κώστα Καραμανλή ;

Θα παρουσιαζόταν ασυγχώρητα αφελής ο Γιώργος Παπανδρέου, αν όντως πίστευε ότι λίγες μέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αλλάξει το σε βάρος του ΠΑΣΟΚ εκλογικό αποτέλεσμα. Μάλλον λοιπόν προετοίμασε το χαλί για την αποχώρησή του.

Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ρίχνουμε και τις δύο Κυριακές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών άκυρο. Μάλιστα στην ιστοσελίδα μας www.antidiaploki.gr υπάρχει ειδικά για το σκοπό αυτό ψηφοδέλτιο διαμαρτυρίας, το οποίο μπορεί όλος ο κόσμος να εκτυπώσει εις αντίτυπα και να το ρίξει στην κάλπη, ψηφοδέλτιο στο οποίο αναφέρονται τα ποσά που λαμβάνουν ετησίως τα κόμματα από το κράτος, τα δάνεια που οφείλουν τα κόμματα στις τράπεζες και εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους καταλήξαμε στην απόφασή μας να ρίξουμε άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ξανατονίζουμε ότι το άκυρο, το λευκό και η αποχή στις βουλευτικές εκλογές αποτελούν μέγα λάθος και έγκλημα γιατί με τον τρόπο αυτό επιδοτείται το πρώτο σε ψήφους κόμμα.

Στις δημοτικές όμως και στις περιφερειακές εκλογές το άκυρο, το λευκό και η αποχή δεν πηγαίνουν πουθενά και φανερώνουν την αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος προς το όλο πολιτικό σύστημα. Στις δημοτικές και περιφερειακές δηλαδή εκλογές, δεν διατρέχει κανείς τον κίνδυνο μέσω άκυρου, αποχής ή λευκού, να στηρίξει κάποιο άλλο συνδυασμό, αφού έχουμε σύστημα νοκ άουτ, δηλαδή σύστημα που και με πολύ μικρό ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων ο πρωτεύων εκλέγεται περιφερειάρχης ή δήμαρχος.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προτείνοντας το άκυρο στους φίλους και τα μέλη της επιδιώκει τεράστιο και πρωτοφανές ποσοστό αποχής, λευκού, άκυρου, πράγμα που θα τραντάξει το πολιτικό σκηνικό, θα αποδείξει ότι ο δικομματισμός τελειώνει και μια νέα εποχή γεννιέται για την Ελλάδα, με νέα κόμματα, νέα ήθη, νέα πρόσωπα. Το τράνταγμα αυτό της 7ης αλλά και της 14ης Νοέμβρη του 2010 θέλουμε να καταγραφεί ιστορικά σαν το τέλος μιας αμαρτωλής και διεφθαρμένης περιόδου της μεταπολίτευσης και ο σπινθήρας για μια νέα αρχή για το πολιτικό μας σύστημα.

Αρκετά ανέχτηκε αυτός ο τόπος την οικογενειοκρατία, την πολιτική σήψη και εξαθλίωση και το όλο πελατειακό όργιο που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρέπει να μας απειλεί ότι θα φύγει. Πρέπει να φύγει γιατί αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Μην περιμένει βέβαια να έλθει μετά αυτόν η δεξιά. Η ψήφος της 7ης και 14ης Νοέμβρη γκρεμίζει και το ΠΑΣΟΚ και τη δεξιά και επίσης πνίγει στην ασφυξία και την αριστερά και την ακροδεξιά. Ο Νοέμβρης του 2010 φέρνει ξανά στη ζωή μας το Κέντρο. Λίγη υπομονή.