2010-11-05 17:31:00

Δραπετεύουν οι πρωθυπουργοί

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-11-05 17:31:00 Timestamp ID : 1288978260

Απόρησε ο κόσμος πριν ένα χρόνο με την οικειοθελή δραπέτευση του Κώστα Καραμανλή. Απορούν πάλι τώρα κάποιοι με τη φυγή από την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κόσμος δεν γνωρίζει την κατάσταση της οικονομίας και έτσι δικαιολογημένα απορεί για το πώς οι πρωθυπουργοί φεύγουν άρον άρον. Ο κόσμος μέχρι τώρα ήταν οπαδός που ζητούσε ρουσφέτια, τον ενδιέφερε μόνο το σαρκίο του και ο διορισμός των παιδιών στο δημόσιο και επειδή οι πολιτικοί ικανοποιούσαν ψηφοθηρικά αυτές τις έξεις, είχε πιστέψει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της επαγγελίας, η χώρα της διαφθοράς, της συναλλαγής, της σύνταξης στα 40 και στα 45, της διπλοθεσίας και πολυθεσίας, του ασύδοτου πλουτισμού. Να όμως που ο χρυσούς αιών τελείωσε και τώρα οι πρωθυπουργοί δραπετεύουν.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχε προτείνει από τον Οκτώβρη του 2009 συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων και παραίτηση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Γνωρίζαμε τα επώδυνα και σκληρά μέτρα που ήταν αναγκαία και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εκλογές με απατεωνίστικες υποσχέσεις, οπότε δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερη σοφία για να προβλέψει κανείς τα συνεχή σφάλματα, τα μπρος και πίσω, τις ανακολουθίες, τα αντιλαϊκά μέτρα, την ερήμωση της αγοράς και την κρίση δανεισμού που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και στα χέρια του ΔΝΤ.

Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν λειτουργήσαμε με εχθρική διάθεση προς τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ζητήσαμε την παραίτησή του και τη συγκρότηση κυβέρνησης από εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες. Ήταν η βεβαιότητα της επικείμενης πτώχευσης, η αγάπη προς τον τόπο και τους απλούς ανθρώπους, που κυρίως αυτοί θα πληρώσουν το τίμημα, που μας οδηγούσε στο να ζητάμε κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Τώρα το αίτημά μας θα δικαιωθεί μέσω των εκλογών, αφού στη χώρα μας λείπει το θάρρος λήψης γενναίων πρωτοβουλιών και αφού ο τόπος μας εξαρτάται από τα σχέδια δύο – τριών οικογενειών που συνήθως αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών. Κλείνει η σελίδα των μονοκομματικών κυβερνήσεων και οδεύουμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Το βέβαιο είναι ότι θα θεσπιστεί τώρα πλέον και η απλή αναλογική, αφού η ενισχυμένη μας οδήγησε σε κοινωνικά αδιέξοδα. Η απλή αναλογική θα δρομολογήσει διασπάσεις και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, θα επιτρέψει την είσοδο στη βουλή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Η απλή αναλογική πιστεύουμε ότι θα συρρικνώσει την αριστερά και την ακροδεξιά που διακρίνονται για την ανεύθυνη στάση τους και θα δυναμώσει δυνάμεις του κέντρου που μέχρι τώρα απορροφούνταν εκβιαστικά από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Σίγουρα λοιπόν μπορούν να υπάρξουν θετικές επιπτώσεις από την «απόσυρση» του Γιώργου Παπανδρέου και αν εισακουστούν στο άμεσο μέλλον οι προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη για την οικονομία έχουμε πολλές ελπίδες να αποφύγουμε την ύστατη ώρα τη χρεοκοπία.

Το λάθος το έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, βάζοντας στην ίδια μηχανή του κιμά φτωχούς και πλούσιους, ζητώντας θυσίες από βιοπαλαιστές των 700 ευρώ, ανάπηρους, πολύτεκνους, ώστε να γλυτώσει η ολιγαρχία του πλούτου. Από αυτή του τη στάση έχασε το τραίνο ο Γιώργος.

Σας θυμίζουμε ότι και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο διαμαρτυρίας της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που μπορούν όλοι να τυπώσουν στο www.antidiaploki.gr, να το αναπαράγουν σε φωτοτυπίες και να το διανείμουν στους φίλους τους.