2010-11-12 17:34:00

Ο ένας στους τρεις ξύπνησε

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-11-12 17:34:00 Timestamp ID : 1289583240

Επιτέλους ο λαός μας φέρθηκε και μια φορά ώριμα. Τα ποσοστά αποχής και άκυρων και τις δύο Κυριακές των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών φανέρωσαν ότι η προπαγάνδα των αργυρώνητων ΜΜΕ και οι εκβιασμοί του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, της αριστεράς και της ακροδεξιάς, αγγίζουν κάτι λιγότερο από τους μισούς έλληνες. Οι άλλοι μισοί επιτέλους αναζητούν νέο ήθος, νέες αξίες, συνιστούν το κεφάλαιο με το οποίο θα γκρεμίσουμε το σάπιο κατεστημένο.

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, ότι από τους πολίτες που το 2009 είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, σχεδόν το ένα τρίτο τώρα απείχαν ή έριξαν άκυρο. Αυτό σημαίνει ότι πέραν του συνήθους ποσοστού αποχής που υπάρχει πάντοτε, στους τρεις πρώην ψηφοφόρους του δικομματισμού, ο ένας επαναστατεί, τολμάει, βγάζει από πάνω του τις παρωπίδες και δίνει σε μας, δίνει στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ την εντολή για ένα νέο ξεκίνημα, που αυτή τη φορά βασίζεται σε μια πολύ πιο ανοικτή και μεγάλη κοινωνική βάση.

  Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν έλαβε μέρος στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά συνέστησε άκυρο από την πρώτη Κυριακή, δηλαδή ανυπακοή στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ και στη δεξιά, ώστε να γράψει ο ξένος τύπος ότι η ελληνική κοινωνία αποδοκιμάζει ολάκερο το πολιτικό σύστημα και αναζητεί νέα κόμματα, νέα πρόσωπα, νέα ήθη και ότι η οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα έγινε από ένα φαύλο και οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα που ήδη εκπνέει.

Ευχαριστούμε τον Ελληνικό λαό για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι άνθρωποι που μέχρι τώρα ψήφιζαν με κλειστά τα μάτια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, τώρα αντιστάθηκαν και συνέπλευσαν μαζί μας εγγράφοντας υποθήκη για μία νέα δημοκρατική Ελλάδα, για νέους κοινούς αγώνες για να φύγει από αυτή τη χώρα η χολέρα της πολιτικής.

Βέβαια η πορεία για δημοκρατία, για κάθαρση, δεν είναι εύκολη ή ανθόσπαρτη. Τα κανάλια συνεχίζουν να είναι στα χέρια των καταχραστών του χρηματιστηρίου, οι άνεργοι πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, τα άλλα κόμματα αρπάζουν ανενδοίαστα τεράστια χρηματικά ποσά από το κράτος, την κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί τον απλό λαό να την πληρώσει και όχι τους έχοντες και κατέχοντες. Η πορεία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στο άμεσο μέλλον θα μοιάζει περισσότερο με επανάσταση, παρά με συνήθη λειτουργία κόμματος. Είναι η πράξη που αξιώνει επανάσταση, δηλαδή και δυναμική νέων και εργαζομένων και ιδέες μετριοπαθείς, νηφάλιες, συγκροτημένες, που αναδιατάσσουν τα πράγματα σε νέα βάση, με δικαιότερη διανομή του πλούτου, πάταξη φαινομένων βολέματος και διαφθοράς και υποχρέωση των εχόντων και κατεχόντων να συμβάλουν πολύ περισσότερο στην προσπάθεια κοινωνικής συνοχής.

Επειδή οι εκλογές ανά πάσα ημέρα μπορεί να προκηρυχθούν, καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να βρίσκονται εφεξής σε μόνιμη ετοιμότητα.