2010-11-19 17:34:00

Παραμύθια τα περί «τριετίας»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-11-19 17:34:00 Timestamp ID : 1290188040

Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών απετέλεσε ακόμη μεγαλύτερο ράπισμα προς το κατεστημένο. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες εξελέγησαν επί ποσοστού έγκυρων ψηφοδελτίων κυμαινόμενου μεταξύ 21% έως το πολύ 33% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Συνεπώς οι εκλεγέντες απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του 10,5% έως 16,5% του συνόλου των ψηφοφόρων της περιοχής τους.

Το Ελληνικό σύνταγμα δεν προβλέπει ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας, όταν τα έγκυρα είναι λιγότερα του 50% συν μία ψήφο επί των εγγεγραμμένων. Τα περισσότερα συντάγματα των Ευρωπαϊκών κρατών προβλέπουν τη ρήτρα του 50% συν μία ψήφο για να επικυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως η χώρα μας και στο σημείο αυτό θεσμικά βρίσκεται στο Μεσαίωνα με αποτέλεσμα τώρα να ορκίζονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες τόσο ισχνής μειοψηφίας.

Ακόμη πιο θλιβερό από όλα τα ανωτέρω, είναι ότι κυκλοφορεί ο Γιώργος Παπανδρέου σε Ελλάδα και εξωτερικό ισχυριζόμενος ότι ο λαός δείχνει κατανόηση και εγκρίνει την πολιτική του. Δηλαδή, ενώ οι συμμετασχόντες στις εκλογές της 7ης και 14ης Νοέμβρη κυμάνθηκαν από 21% έως 33% του εκλογικού σώματος, ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί αυτό «έγκριση» της πολιτικής του. Μάλιστα δόθηκε γραμμή στα αργυρώνητα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να λέγουν για την αποχή και τα άκυρα, ότι πρόκειται για. χαλαρή ψήφο, για συμπεριφορά «καναπέ» και ότι οι εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν ενημερωθεί με τους θανάτους των πολιτών, συνεπώς κατ’ αυτούς η αποχή ήταν πολύ μικρότερη. Όλοι είδαμε και αηδιάσαμε στις τηλεοράσεις να αραδιάζουν όλες αυτές τις ασυναρτησίες.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ρωτάει, αν είναι έτσι όπως ισχυρίζονται τα παπαγαλάκια, το ΠΑΣΟΚ έχασε ή όχι ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές του 2009 και η Νέα Δημοκρατία έχασε ή όχι εξακόσιες πενήντα χιλιάδες ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές του 2009 ;

Συνεπώς, τι μιλούν για πεθαμένους και για μη ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων για τους θανάτους των συμπολιτών μας, όταν ομολόγησαν ότι έχασαν ένα εκατομμύριο οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες ψήφους ;
Θεωρούν τον κόσμο ηλίθιο ;

Ρωτάμε, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου απείλησε ότι θα κάνει εκλογές αν μειωθεί δραματικά η δύναμη του ΠΑΣΟΚ, την απώλεια του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων οπαδών του την θεωρεί μικρή ;

Πρέπει μάλιστα να ληφθεί υπ’ όψη ότι τα τεράστια ποσοστά αποχής και άκυρου συνέβησαν υπό απειλή για εκλογές και υπό πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ που συνεχώς προεκλογικά προπαγάνδιζαν υπέρ των εκλεκτών της Ρηγίλλης και της Ιπποκράτους. Φανταστείτε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν είχαμε δημοκρατία και αν επιτρεπόταν στο Βασίλη Λεβέντη να βγει στα κανάλια να ενημερώσει για τα σκάνδαλά τους και για τη θύελλα των οικονομικών μέτρων που θα ακολουθούσαν τις εκλογές του Νοέμβρη.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ επιμένει, ότι μοναδική λύση για διάσωση της χώρας, είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων και η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου. Διοργανώνουμε επίσης το Σάββατο 11 Δεκέμβρη έκτακτη διάσκεψη στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Novus, Καρόλου 23, θεωρώντας ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά και τα περί τριετίας που έχει μπροστά του ο Γιώργος Παπανδρέου είναι παραμύθια.