2010-12-26 17:46:00

Τώρα είναι η ώρα του Κέντρου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2010-12-26 17:46:00 Timestamp ID : 1293385560

Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011 παρουσίασε τη μόνιμη φαιδρή εικόνα που έχει το κοινοβούλιο στις υποτιθέμενες κρίσιμες συζητήσεις του. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που γκρινιάζουν, απειλούν αλλά τελικά ψηφίζουν. Αντιπολίτευση που ζει στον κόσμο της και με ευκολία αντιτίθεται σε κάθε επώδυνο μέτρο. Μεγάλες κουβέντες από όλες τις πλευρές, αλλά ούτε λέξη για τις ευθύνες και για το πώς φθάσαμε στην πτώχευση.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε λάθος του Κωνσταντίνου Καραμανλή την κρατικοποίηση τραπεζών και Ολυμπιακής. Ξεχνάει όμως ότι ο ίδιος την περίοδο που συνέβαιναν όλα αυτά ανήκε στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τα χειροκροτούσε ένθερμα.

Ο κ. Καρατζαφέρης επίσης, τόνισε στην ομιλία του ότι τώρα είναι ολέθριο να φύγουμε από το ευρώ. Εμείς όμως που ακούμε τον ίδιο, τα στελέχη του και το κανάλι του θυμόμαστε φράσεις πολύ συχνά ακουόμενες, όπως το ευρώ μας κατέστρεψε, η μόνη λύση είναι να φύγουμε από την Ευρώπη, να αναλάβει το χρέος μας η Κίνα, η Ρωσία, να πουλήσουμε το κτήμα Καραπάνου, να παραχωρήσουμε τα έσοδα από τα διόδια για δέκα χρόνια επιπλέον στις εταιρείες για να κάνουν αυτές έργα να δουλέψει ο κόσμος. Είναι αυτή εικόνα κόμματος ; Και όλα έως εδώ, για να μην πάμε στα παλαιότερα, όταν σαν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έβγαινε στην τηλεόραση ζητώντας να διοριστούν τα «δικά» μας τα παιδιά και τότε αυτό είχε κριθεί ότι συσπείρωσε τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας και η κ. Παπαρήγα πάντα στην ίδια διάλεκτο. Δεν δέχονται καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, καμία αύξηση σε φόρους, όμως δεν μας λένε με τι χρήματα θα συνεχίζεται η λειτουργία του κράτους. Η αριστερά στην Ελλάδα θέλει και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Αρπάζει τις κρατικές επιδοτήσεις προς τα κόμματα, απολαμβάνει όλα τα προνόμια της «πολυτελούς» δημοκρατίας που στήθηκε στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση, στηρίζει μόνιμα τα κεκτημένα βολεμένων και κρατικοδίαιτων, ωστόσο σιωπά για την τύχη των ανέργων και για το πώς ζει οικογένεια με τα 600 και 700 ευρώ το μήνα. Η υποκρισία και η ανευθυνότητα είναι τα κοσμητικά που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά μιας αριστεράς που είναι αριστερή στη θεωρία και δεξιά στην τσέπη.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει ακόμη να λέει ότι για όλα φταίει το μνημόνιο. Δεν θέλει ούτε αυτός μείωση μισθών και συντάξεων, θέλει τα επιδόματα να μείνουν ακέραια, να μειωθούν μάλιστα οι φόροι, να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, συμφωνεί στο ευρωομόλογο, μιλάει αόριστα για «ανάπτυξη». Στ’ αλήθεια μοιάζει πάρα πολύ ο κ. Σαμαράς με την κ. Παπαρήγα. Συμπονάνε δήθεν όλο τον κόσμο, έχουν μαγικές λύσεις, αγαπάνε την Ελλάδα περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους, όμως πού θα βρεθούν τα λεφτά για όλα αυτά που προτείνουν δεν μας λένε. Αριστερά και δεξιά άλλωστε συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια.

Όσον τώρα αφορά το Γιώργο Παπανδρέου, αρκεί να θυμηθούμε γι’ αυτόν, ότι όταν το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε πάγωμα μισθών και συντάξεων, το ΠΑΣΟΚ έπεσε πάνω του να τον φάει. Τώρα ο ίδιος ζητάει συναίνεση όχι για πάγωμα αλλά για λεπίδι σε μισθούς και συντάξεις. Οι φήμες επιμένουν ότι ο Γιώργος το Μάρτη θα δραπετεύσει μέσω εκλογών, χωρίς να αποκλείεται να παραδώσει την εξουσία και χωρίς εκλογές.

Οι φίλοι της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να παρακολουθούν τις εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη μέσω του www.antidiaploki.gr