2011-01-22 12:26:00

Αμείλικτη και οριστική τιμωρία

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-01-22 12:26:00 Timestamp ID : 1295699160

Το πόρισμα για το σκάνδαλο SIEMENS εξευτελίζει έτι περαιτέρω τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Οι μεγάλοι αποδέκτες του μαύρου χρήματος είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δια των οικονομικών τους υπευθύνων, όπως έχει αναφέρει στη γερμανική δικαιοσύνη ο Χριστοφοράκος. Όμως τα δύο αυτά κόμματα ποιούν την «νήσσαν» και παραπέμπουν πρόσωπα που, αν πήραν, πήραν ασήμαντα ποσά και των οποίων τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα. Δηλαδή, ούτε γάτος ούτε ζημιά …

Σε άλλη χώρα, ακόμη και Αφρικανική χώρα, θα είχε διαταχθεί νομική διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελλάδα όμως κυβερνά το ένα κόμμα και παριστάνει την αξιωματική αντιπολίτευση το άλλο. Αν ληφθεί υπ’ όψη, ότι η SIEMENS είναι μία από τις 300 και πλέον πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ότι επί χρόνια δεν ανετίθετο δημόσιο έργο χωρίς λάδωμα, ούτε κρατική προμήθεια χωρίς μίζα, φθάνουμε στο συμπέρασμα, ότι έχουμε το πιο διεφθαρμένο καθεστώς, το πιο σάπιο πολιτικό σύστημα. Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ διερωτόμαστε, τι τις θέλαμε τις εξεταστικές επιτροπές, τις έρευνες της δικαιοσύνης και όλα αυτά, αφού το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κανένας δεν τιμωρείται και οι θεσμοί εξευτελίζονται.

Το ιλαρό της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Καστανίδης και ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησαν να πουν στο λαό, ότι αλλάζουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, νόμος που μπορεί να αλλάξει μόνο μέσω συνταγματικής αναθεώρησης. Δηλαδή την ίδια ώρα που όλη η Ελλάδα αγανακτούσε με τα συμβαίνοντα, αυτοί προς διασκέδαση των εντυπώσεων ανελάμβαναν να «πλύνουν» τα άπλυτα.

Εν τω μεταξύ, σε τροχιά εκλογών μπαίνει η χώρα, αφού μετά την Ιρλανδία, τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν, ότι προς εκλογές στις 3 Απρίλη οδεύει η Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου δρομολογεί εκλογικό αιφνιδιασμό, με το «σκεπτικό» ότι από τον Απρίλιο η Ελλάδα θα εξαναγκαστεί να κάνει «αναδιάρθρωση» του χρέους της, θα χρειαστούν νέα πολύ σκληρότερα μέτρα και η κυβέρνηση χρειάζεται «νομιμοποίηση». Βέβαια, αντί νομιμοποίησης, θεωρείται σίγουρο, όσο εκβιαστικά διλήμματα και αν τεθούν, ότι κανένα κόμμα δεν θα βγει αυτοδύναμο, οπότε γλιτώνει ο Γιώργος Παπανδρέου και λυτρώνεται δραπετεύοντας.

Το ζητούμενο είναι να καταφέρει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, παρά το διωγμό της από τα ΜΜΕ, να μπει στη βουλή και να πειστεί ένα σοβαρό ποσοστό αυτών που έριξαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές άκυρο ή απέσχον, ότι τώρα πρέπει το μήνυμα της κοινωνίας να αντιπροσωπευτεί μέσα στα έδρανα του κοινοβουλίου. Τα υπόλοιπα κόμματα φαντάζουν άχρηστα και αναξιόπιστα, άναρθρες κραυγές εκπέμπουν όχι πολιτικό λόγο. Ακόμη και τα νεοσύστατα κόμματα (Μπακογιάννη, Δημαρά) δεν πείθουν, γιατί τα στελέχη τους θήτευσαν μέσα στο δικομματισμό, έλαβαν οφίτσια στα πλαίσια της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης και τίποτε νέο δεν κομίζουν στο πολιτικό σκηνικό. Μιλούν όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες για μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ας μας δείξουν μια χώρα που έπεσε στο ναδίρ της σήψης και αναστήθηκε πολιτικά από τους ίδιους που την οδήγησαν στο γκρεμό. Θεωρούν κάποιοι πολύ ανόητο τον ελληνικό λαό, να βασίσει την πολιτική του αναγέννηση στους ξοφλημένους παρελθόντος και παρόντος.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προειδοποιεί τον κόσμο ότι αυτές οι εκλογές θα είναι το πρόκριμα για μια νέα Ελλάδα, ή η παραλυσία και πώληση της χώρας για πάντα.

Η τιμωρία της παλαιάς χρεοκοπημένης φρουράς πρέπει να είναι αμείλικτη και οριστική.