2011-02-12 12:20:00

Το κοντό τους και το μακρύ τους

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-02-12 12:20:00 Timestamp ID : 1297513200

Νευρική κρίση έχει κτυπήσει όλους τους Έλληνες. Δεν μπορούν να πιστέψουν όλα αυτά που συμβαίνουν με την πτώχευση της χώρας, με την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, με τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, με την ανεργία και την πλήρη παραλυσία της αγοράς.

Πολλοί ονειρεύονται το να επιστρέψουμε στην αχαλινωσία, στις αργομισθικές προσλήψεις στο δημόσιο, στην τεμπελιά, στο κομματικό κράτος και το βόλεμα.
Όμως γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι το πάρτι τέλειωσε, ότι μόνη οδός μένει το να δουλέψουμε σκληρότερα και να ζήσουμε με λιγότερα. Πάρα πολλοί επίσης βρίζουν τους πολιτικούς, ζητούν να πάνε κάποιοι φυλακή, όμως είναι οι ίδιοι που με ευκολία μέχρι χθες χειροκροτούσαν και ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ενώ γνώριζαν καλά ότι τα κόμματα αυτά σπαταλούσαν τον εθνικό πλούτο, υποθήκευαν το μέλλον όλων μας, λαδωνόντουσαν από εργολάβους και προμηθευτές του δημοσίου, κορυφαία στελέχη τους πλούτιζαν σε βάρος της κοινωνίας. Όλα αυτά τα ανεχθήκαμε επί δεκαετίες και τώρα μας κακοφαίνεται το πού καταλήξαμε.

Όλα αυτά μοιάζουν με συμπεριφορές κακομαθημένων παιδιών, που δεν διαβάζουν το μάθημά τους και δεν τρώνε το φαΐ του.
Αρκετοί συμπολίτες μας λένε τώρα ότι θα τιμωρήσουν τα κόμματα, ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές, θα κάνουν αποχή ή θα ρίξουν άκυρο. Έτσι πιστεύουν ότι εκδικούνται τα κόμματα.
Το τελευταίο αυτό είναι πιο ηλίθιο από την όλη συμπεριφορά μας όλα αυτά τα χρόνια, που ανεχθήκαμε τη σαπίλα και τις κλεψιές στην πολιτική για να βολέψουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο. Ακόμη και σε τεράστια ποσοστά να απόσχει ο κόσμος στις εκλογές ή να ρίξει άκυρο, η διαλογή των ψηφοδελτίων γίνεται μόνο επί των εγκύρων και έτσι τα ίδια κόμματα θα ξαναβγούν και θα λένε μάλιστα ότι «διαθέτουν» την πλειοψηφία του λαού. Πλανώνται λοιπόν όλοι όσοι πιστεύουν ότι αποχή και άκυρο συνιστούν εκδίκηση. Μόνο αν μπουν στη βουλή κόμματα όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, θα υπάρξει αντίσταση, θα στριμωχτεί το κατεστημένο, θα γενικευθεί το αίτημα για τιμωρία των ενόχων και για δήμευση των κλοπιμαίων.

Για να καταλάβουμε του λόγου το αληθές, να θυμηθούμε τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, όπου η αποχή άγγιξε το 70%, το άκυρο το 11%, επομένως ο κ. Καμίνης βγήκε επί του 19% των εγγεγραμμένων, έλαβε επί αυτών το 50% περίπου, δηλαδή τελικά εξελέγη με το 9,5% των Αθηναίων. Αν όμως τον ρωτήσετε, θα σας απαντήσει ότι «με ψήφισε ο λαός της Αθήνας».

Γιατί μόνο η ψήφος στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ μένει στον κόσμο σαν σοβαρή αντίδραση στις εκλογές; Θα σας το εξηγήσουμε.

Τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να υποκρίνονται, να απαρτίζονται από κακόφημα στελέχη με μόνο γνώρισμα την εξουσιομανία. Μπακογιάννη, Δημαράδες, είναι τρόφιμοι της σάπιας μεταπολίτευσης και περιστοιχίζονται από κρατικοδίαιτους αρουραίους. Η αριστερά καταδικάζει τη λιτότητα και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν μας εξηγεί όμως με τι χρήματα θα γίνονται όλα αυτά, συνεπώς η ξύλινη γλώσσα και η ανευθυνότητα είναι βασικά γνωρίσματα της αειφόρου αριστεράς

Η ακροδεξιά διατυμπανίζει ότι τη λύση θα τη δώσει το πετρέλαιο και η στροφή της χώρας μας προς Ισραήλ και Ρωσία.

Δηλαδή ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.

Να στρωθούμε στη δουλειά και να σοβαρευτούμε, αυτό το λέει μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και το ερώτημα είναι πόσο ώριμος είναι ο κόσμος να το καταλάβει.