2011-02-19 12:16:00

Αν αυτά τα κάναμε από πέρυσι

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-02-19 12:16:00 Timestamp ID : 1298117760

Ο Ελληνικός λαός αρχίζει να αισθάνεται στο «πετσί» του την κρίση.
Επιχειρήσεις κλείνουν, τα υπόλοιπα μαγαζιά αργοπεθαίνουν, η ύπαιθρος από τις 7 η ώρα βράδυ ερημώνει, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων μειώνεται ακόμη και στην Αθήνα, περίπτερα που διανυκτερεύουν σπανίζουν, οι άνεργοι αλληλογραφούν με το εξωτερικό προς…μετανάστευση.

Η μόνη που δηλώνει αισιόδοξη είναι η κυβέρνηση που μοιάζει να μην πατάει στη γη.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα πάμε σε εκλογές. Άλλοι ψιθυρίζουν ότι αιφνίδια ο Γιώργος Παπανδρέου θα προκηρύξει εκλογές για τις 3 Απρίλη, ώστε να γίνουν με λίστα. Άλλοι πάλι λένε, ότι η λίστα δημιουργεί προβλήματα τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, αφού θα έχουν αποχωρήσεις όσων δυσαρεστηθούν με τη σειρά που τους βάζουν, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα υπόλοιπα κόμματα. Ίσως το τελευταίο αυτό, αναβάλλει για λίγες βδομάδες τη προκήρυξη των εκλογών, για να γίνουν με σταυρό προτίμησης. Ωστόσο οι εκλογές είναι δεδομένες, είναι απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσει και να διευκολύνει στο σχηματισμό εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Από τον Απρίλιο η χώρα θα μπει σε οξύτατη κρίση, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα αν θέλουμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμάει τη φυγή. Η παραμονή στην εξουσία θα έμοιαζε με ισλαμικό ιερό πόλεμο – τζιχάντ.

Τα κόμματα συνεχίζουν τη γλώσσα της υποκρισίας και της ψηφοθηρίας. Όλα δήθεν τάσσονται με το μέρος των βασιζόμενων πολιτών στην ουσία όμως αρλουμπίζουν, αρμέγουν το δημόσιο συρτάρι, συντηρούν ακριβοπληρωμένους κομματικούς μηχανισμούς, κλείνουν τα μάτια στο φαινόμενο της παράτασης προνομίων και βολεμάτων την ώρα που ο λαός υποφέρει και πεινάει.

Τώρα τέθηκε στο τραπέζι η «λύση» της πώλησης δημόσιας περιουσίας.

Δηλαδή για τις σπατάλες και τις κλεψιές της μεταπολίτευσης θα ξεπουλήσουμε την περιουσία του δημοσίου;

Πρώτοι την ιδέα αυτή την έβαλαν στο τραπέζι ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Σαμαράς, μιλώντας για εκποίηση γης και ακινήτων του δημοσίου. Στη συνέχεια άνοιξε η όρεξη των τροϊκανών και δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάνω στον πανικό της υιοθέτησε την πρόταση, ως έξοδο κινδύνου στην πυρκαγιά της οικονομίας μας.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρεί ανήθικη κάθε σχετική ιδέα ή σκέψη, γη του δημοσίου ούτε πωλείται ούτε εκποιείται. Κόμματα που επί δεκαετίες άφηναν αναξιοποίητη τη δημόσια περιουσία, αφού πτώχευσαν τη χώρα, έρχονται τώρα και μας προτείνουν ξεπουλήματα. Ο κόσμος όλα τα ανέχθηκε, αυτό όμως πρέπει να το αποτρέψει.

Τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα τη δώσει το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και όχι τα ξεπουλήματα.

Αν αυτά τα κάναμε από πέρυσι ίσως να αποφεύγαμε το μνημόνιο και τις τρόικες.
Επειδή από τα άλλα κόμματα λείπει η βούληση, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει την ψήφο του λαού μας στις εκλογές που έρχονται.