2011-02-26 12:13:00

Ούτε αξιοποίηση, ούτε πώληση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-02-26 12:13:00 Timestamp ID : 1298722380

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από την οικονομία μας. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, τα μέχρι τούδε μέτρα ελάχιστα απέδωσαν και οι ξένοι βλέπουν το ελληνικό δράμα σαν υπόθεση προδιαγεγραμμένης πτώχευσης. Μάλιστα μέσα στη Γερμανία, η αντιπολίτευση της Μέρκελ και αρκετοί που ανήκουν στο ίδιο το κόμμα της, κατηγορούν την καγκελάριο ότι όσο συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, τόσο ο γερμανός φορολογούμενος θα χάνει και περισσότερα και ότι «αν είχαμε αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει από την αρχή, η απώλεια θα ήταν μικρότερη». Με άλλα λόγια, ενώ εμείς οι έλληνες κατηγορούμε τη Μέρκελ ότι δεν μας βοήθησε αρκετά, εκείνη κατηγορείται στη χώρα της ότι σπαταλά λεφτά ενώ γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την πτώχευση …

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα άκρη δε βρίσκεται, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να αιφνιδιάσει με εκλογές ώστε να φύγει από τις ευθύνες και την κυβέρνηση να αναλάβει ομάδα εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων. Το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται αρρωστημένο και ξοφλημένο. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχε προειδοποιήσει γι’ αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή είναι αδύνατο να μας βγάλουν από την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, αυτοί που δόμησαν τη διεφθαρμένη μεταπολίτευση και με σκάνδαλα, ρουσφέτια και φασίζουσες ενέργειες μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.

Θα μπορούσε βέβαια, η ομάδα εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων να αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας και χωρίς εκλογές. Όμως οι εγωισμοί, η έλλειψη γενναιότητας και η ανωριμότητα της κοινωνίας μας καθιστούν τις εκλογές μονόδρομο. Όσο καθυστερούμε τις εξελίξεις, τόσο οι ελπίδες αποσόβησης της πτώχευσης περιορίζονται.

Ο αξιοσέβαστος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας με προτροπές του από τα Ιωάννινα, τόνισε ότι καλό είναι όλοι να συμφωνήσουμε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, γιατί δεν πρέπει οι επόμενες γενιές να φορτωθούν το χρέος της χώρας. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ωστόσο φοβάται, ότι ούτως ή άλλως οι επόμενες γενιές θα επιβαρυνθούν  δυσβάστακτα, ακόμη και όλη τη δημόσια περιουσία να την πουλήσουμε. Όμως έχουμε δικαίωμα να πουλήσουμε τη δημόσια γη, τη δημόσια περιουσία μας ; Εμείς συμφωνούμε μόνο με το να ιδιωτικοποιηθούν, όσες κρατικές επιχειρήσεις ή ΔΕΚΟ αποτελούν επί χρόνια εστίες αιμορραγίας της οικονομίας. Αυτών των επιχειρήσεων η λειτουργία κακώς συνεχίζεται για τόσα χρόνια. Για την πώληση όμως γης, ή την «αξιοποίηση» γης είμαστε τελείως αντίθετοι, ιδιαίτερα όταν γίνεται εν μέσω πανικού προς κάλυψη αμαρτιών του παρελθόντος.

Όσοι μιλάνε για αξιοποίηση, πρέπει να ξέρουν ότι δεν παίζουμε με τις λέξεις. Αξιοποίηση σημαίνει να «μισθώσεις» για εκατό χρόνια, ή να δώσεις αντιπαροχή κάτι βάσει κάποιας συμφωνίας προς επίτευξη ανάπτυξης. Αυτό όμως γιατί οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν το έκαναν επί τόσα χρόνια και ξύπνησαν τώρα, αφού πρώτα μας οδήγησαν στη χρεοκοπία; Τώρα η Ελλάδα είναι εξασθενημένη, όποια διαπραγμάτευση κάνει θα την κάνει σε θέση αδυναμίας. Εν τω μεταξύ, λόγω του άτσαλου τρόπου δόμησης σε όλες τις πόλεις της χώρας, οι ελεύθεροι χώροι είναι απαραίτητοι ως χώροι πράσινου. Η ζωή μας έχει γίνει εφιάλτης. Πώς θα επιτρέψουμε αξιοποιήσεις ασφυξίας και περίσφιξης των πόλεών μας ;

Το πρέπον είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, να εξαλείψουμε βολέματα και προνόμια, να πατάξουμε αδικίες και ανισότητες, να φτιάξουμε δημοκρατία, να διώξουμε τους κλέφτες από την πολιτική και να αναλάβει νέα γενιά ανθρώπων. Μια τέτοια αλλαγή θέλει δύναμη, δίνει όμως τη λύση, ενώ κάθε τι άλλο μας βυθίζει περαιτέρω στην κρίση.