2011-03-19 12:01:00

Κυβέρνηση τραπεζιτών

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-03-19 12:01:00 Timestamp ID : 1300536060

Το δημόσιο χρέος είναι πανύψηλο. Οι « αγορές » βλέποντας το χρέος αυτό θα εξακολουθούν πάντοτε να είναι δύσπιστες. Οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο αυτή να κάνει η Ελλάδα είναι επώδυνες και αμφίβολες. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έδωσε κρατικοδίαιτο χαρακτήρα στην οικονομία, διόρισε την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και τους έδωσε προνόμια και υψηλές αμοιβές, είναι λοιπόν ανέφικτο το ίδιο κόμμα να έρχεται να κόβει τώρα ό,τι απλόχερα χορηγούσε επί σειράν ετών. ‘Όσο καλή διάθεση και να έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει και αυτό μόνο αφελείς δεν το καταλαβαίνουν…

Μπορεί η κ. Μέρκελ να προσφέρθηκε να αγοράζει, μέσω του μηχανισμού, τα ελληνικά ομόλογα για όσο διάστημα οι αγορές διατηρούν τα σπρέντ σε απαγορευτικά επίπεδα, όμως αυτό μπορεί να γίνει μία έστω δύο φορές, πρακτικά δεν μπορεί να γίνεται για πάντοτε. Η Ελλάδα πάντοτε θα κρίνεται με αυστηρότητα λόγω του τεραστίου χρέους της και θα της αποδίδεται συνέχεια η ευθύνη μη επίτευξης των στόχων. Μία προστατευτική ομπρέλα χρησιμοποιείται σε περίπτωση « βροχής », όταν βρέχει συνέχεια η ομπρέλα λίγα μπορεί να προσφέρει και έτσι ο κίνδυνος χρεοκοπίας επιστρέφει παρά τις θριαμβολογίες των κυρίων του ΠΑΣΟΚ και των ελεγχόμενων δημοσιογράφων οι οποίο επιχειρούν να περάσουν κλίμα ευφορίας εν μέσω απελπισίας και κατάρρευσης.

Η πώληση ή όπως την αποκαλούν « αξιοποίηση » της δημόσιας περιουσίας βρίσκει την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κάθετα αντίθετη. Οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι είναι εντελώς απαραίτητοι σαν χώροι πρασίνου, είναι έγκλημα να ξεπουλάς δημόσια γη επιβαρύνοντας το περιβάλλον και την οικιστική συμφόρηση και αυτό για να κλείσει η τρύπα που δημιούργησε η διαφθορά και η κακοδιαχείριση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι ατιμωτικό να βγαίνει στο σφυρί η Ελλάδα για να σωθούν οι υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης και να έχουν μάλιστα το θράσος να μένουν στην εξουσία. Το θλιβερό είναι ότι η ιδέα πώλησης της δημόσιας περιουσίας ξεκίνησε από τον κ. Καρατζαφέρη, στη συνέχεια την υιοθέτησε ο κ. Σαμαράς, το ΠΑΣΟΚ αρχικά την στηλίτευσε για να την ασπαστεί ως σωτήρια λύση αμέσως μετά. Το μόνο που θα δεχόταν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι να ιδιωτικοποιηθούν κάποιες ΔΕΚΟ ώστε να σταματήσει η αιμορραγία του δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ όμως ετοιμάζει να παραδώσει στην Τρόϊκα κατάλογο ακινήτων του δημοσίου. Άρα τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, κανένας δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει εταιρείες με παθητικό και να έχει φασαρίες με το προσωπικό, όλοι θα κοιτάξουν να αρπάξουν γη φιλέτο του δημοσίου, το πουλάμε περιουσία θα γίνει πουλάμε γη και έτσι θα ισχύσει η ρήση του Πομπιντού, « οι Έλληνες είναι καλοί, κάνουν μόνο για γκαρσόνια των Ευρωπαίων ».

Η λύση του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται στην επαναγορά των ομολόγων μας μέσω βοήθειας από την Ε.Ε., μέθοδο που μειώνει το χρέος κατά 30% έως 50%. Αυτό βέβαια πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα νοικοκυρέματος, πάταξη διπλοθεσίας και πολυθεσίας, απαγόρευση να λαμβάνει κάποιος πιο πολλές από μία σύνταξη, απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται, αυστηρότερη φορολόγηση για όσους έχουν περισσότερες των τριών κατοικίες, μείωση κατά 50% των μισθών όλων των αξιωματούχων και κατάργηση της χλιδής στη λειτουργία βουλής και κομμάτων.

Αυτή είναι η λύση του προβλήματος της οικονομίας και όχι το σκοτεινό τούνελ του Γιώργου και του Αντώνη. Πιστεύουμε ότι στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου κυριαρχεί άμεσα η προκήρυξη εκλογών και η δραπέτευση κατά το προηγούμενο του Κώστα Καραμανλή. Η κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές θα είναι κυβέρνηση τραπεζιτών. Οι πολιτικοί φάνηκαν ανίκανοι και άχρηστοι.