2011-03-26 11:37:00

Υπάρχει η λύση της φυγής Γιώργο

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-03-26 11:37:00 Timestamp ID : 1301139420

Μετά την 25η Μαρτίου παρεσχέθη πράγματι σωσίβιο σωτηρίας για την ναυαγισμένη ελληνική οικονομία, υποχρεωθήκαμε ωστόσο να φορέσουμε ένα πολύ στενό κορσέ, δώσαμε υπόσχεση για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που υπό τα σημερινά δεδομένα είναι ακατόρθωτο να πραγματοποιήσουμε.

Το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι πανύψηλο, τα δημόσια έσοδα βαίνουν μειούμενα γιατί η ίδια η οικονομία βρίσκεται σε πρωτόγνωρη ύφεση, το ετήσιο έλλειμμα καλπάζει αυξανόμενο αφού το κράτος παραμένει παχυδερμικό και παράλυτο και ο Γιώργος Παπανδρέου συντηρεί τη χλιδή της πολιτικής και διστάζει να αφαιρέσει προνόμια και βολέματα που ο δικομματισμός και η πελατοκρατία καθιέρωσαν και των οποίων όμηρος είναι όλη η ελληνική κοινωνία. Ίσως δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί το αδιέξοδο της σύγχρονης Ελλάδας…

Μέσα στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου υπάρχει ένα τραγικό δίλημα. Από τη μια να γαντζωθεί στην εξουσία, να αρχίσει να τα ξεπουλάει όλα, να καταλήξει ο μοιραίος άνθρωπος που θα πισωγυρίσει τους εργαζομένους σε αμοιβές Βουλγαρίας, Αλβανίας ίσως και Κίνας και στο τέλος ούτε την πτώχευση να γλυτώσουμε και να συνδέσει το όνομα Παπανδρέου με καταστάσεις ανάλογες αυτών που συνέβησαν στην Ελλάδα το 1922. Από την άλλη στο μυαλό του Γιώργου, υπάρχει η οδός της φυγής, η οδός της παραίτησης και των εκλογών, ο δρόμος που ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής, ένας δρόμος που τα τζάκια και οι γόνοι οικογενειών συνηθίζουν να παίρνουν όταν πλησιάζει ο ανεμοστρόβιλος.

Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εξακολουθούμε να αισθανόμαστε ότι αυτή η λύση, η λύση της φυγής μέσω εκλογών θα είναι η λύση που θα δώσει τέλος στο προσωπικό δράμα του φίλου μας του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι εκλογές από μόνες τους δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, όμως τώρα που ο λαός μας ωριμάζει, τώρα που πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα φάνηκαν τόσο άχρηστα και ανίκανα, τώρα που δεν περιμένει τίποτε ο κόσμος από τα εντός βουλής κόμματα που στο σύνολό τους εξευτελίσθησαν, τώρα είναι η ώρα για λύση κυβέρνησης τεχνοκρατών και τραπεζιτών, κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών που θα έχει μοναδική αποστολή τη διάσωση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

  Το αίτημα για μια τέτοια κυβέρνηση η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ το έχει διατυπώσει εδώ και χρόνια, αφού είχαμε διαβλέψει το που οδηγούσαν τη χώρα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα τα θυγατρικά και δόξα τω θεώ έχουμε πολλά ( Μπακογιάννη, Δημαράς, Καρατζαφέρης και λοιποί ) των οποίων οι ιδρυτές και τα στελέχη, αφού πρώτα θήτευσαν επί χρόνια στο διεφθαρμένο σύστημα, έκαναν την «επανάσταση» τους με μεγάλη καθυστέρηση και αφού ο τόπος είχε βουλιάξει, συνεπώς θα ήταν αφέλεια να περιμένουμε κάτι από όλους αυτούς…

Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχουμε πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο Λουκά Παπαδήμο, παρά στο Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη και την Παπαρήγα. Πιστεύουμε ότι ένας επιστήμονας θα σεβαστεί πολύ περισσότερο τη χώρα από όλους αυτούς που δεκαετίες τώρα μας εμπαίζουν και μας ξεζουμίζουν. Όσο κάθονται τα ίδια άτομα στα έδρανα της βουλής, τόσο η χώρα θα διασύρεται και θα βυθίζεται στη χρεοκοπία.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει δικαιωθεί σε όσα λέει από το 1992. Ο κόσμος λόγω του ρουσφετιού ψήφιζε τους άχρηστους. Τώρα στις εκλογές το κέντρο θα επιστρέψει στη βουλή και θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των απλών ανθρώπων στην υπηρεσία των οποίων πάντοτε ετάσσοντο τα κόμματα του κέντρου.