2011-04-02 10:58:00

Ολοταχώς προς πτώση η κυβέρνηση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-04-02 10:58:00 Timestamp ID : 1301741880

Οι οίκοι αξιολόγησης προεξοφλούν την επερχόμενη πτώχευση της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε πόλεμο κατά των οίκων αυτών και κατά των αγορών. Αντί ο Γιώργος Παπανδρέου να υποβάλει την παραίτησή του από την καρέκλα του πρωθυπουργού και να διευκολύνει στο σχηματισμό κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών τεχνοκρατών και τραπεζιτών, λύση που θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη των οίκων και των αγορών προς τη χώρα μας, κηρύσσει τον πόλεμο σε όλους, οδηγώντας την Ελλάδα στην απομόνωση και την πτώχευση. Η τακτική αυτή του Γιώργου Παπανδρέου είναι πολύ επικίνδυνη και η πτώση της κυβέρνησής του είναι θέμα λίγων εβδομάδων.

Οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης δεν τρελάθηκαν ξαφνικά και στρέφονται κατά της Ελλάδας, απλά διαπιστώνουν ότι τα έσοδα μειώνονται, τα ελλείμματα αυξάνουν, το δημόσιο χρέος είναι τεράστιο, η δομή της χώρας μας είναι κρατικοκεντρική και μη δυνάμενη να αλλάξει μέσα σε σύντομο χρόνο και συνεπώς το καράβι βυθίζεται. Το χαρτί της πώλησης δημόσιας περιουσίας υπερπροβάλλεται από την κυβέρνηση, όμως ο ελληνικός λαός διαφωνεί με την εκποίηση γης, τα δε συνδικάτα ελεγχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στέκονται εμπόδιο στα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρεί την υπόθεση της εκποίησης γης εθνικό έγκλημα σε κλίμα πανικού και απελπισίας και γι’ αυτό από καιρό, όταν έκαναν την πρόταση ο Καρατζαφέρης αρχικά και ο Σαμαράς στη συνέχεια σταθήκαμε κάθετα αντίθετοι. Με την εκποίηση ή μακροχρόνια μίσθωση ή εν γένει αξιοποίηση δημόσιας γης διαφωνούμε πλήρως, γιατί οι όποιοι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι χρειάζονται σαν χώροι πράσινου για τους έλληνες πολίτες. Για τις κρατικές επιχειρήσεις που ούτως ή άλλως αιμορραγούν από χρόνια δεν έχουμε αντίρρηση να πουληθούν, αυτό όμως να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση τεχνοκρατών και τραπεζιτών, γιατί στον Γιώργο Παπανδρέου και στους περί αυτόν ουδεμία εμπιστοσύνη έχουμε. Και όταν μιλάμε για τραπεζίτες να μπουν στην κυβέρνηση, δεν εννοούμε ασφαλώς Λάτσηδες, Βγενόπουλους, Κωστόπουλους και εν γένει κεφαλαιούχους, εννοούμε ανώτερα τραπεζικά στελέχη με πείρα, ήθος και γνώση των ευρωπαϊκών δεδομένων. Την Ελλάδα θέλουμε να σώσουμε και όχι ασφαλώς να προωθήσουμε κάποιους.

Ακούσαμε τον κ. Δημαρά να καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ δεν τον φιλοξενεί στις εκπομπές της. Άραγε, πότε κατάλαβε ο κ. Δημαράς ότι η ΕΡΤ λειτουργεί σαν υπηρετικό προσωπικό της εκάστοτε κυβέρνησης ; Παλαιότερα είχε εκπομπές στην ΕΡΤ ο κ. Δημαράς, συνεπώς γνωρίζει ότι αποστολή της είναι το λιβάνισμα των κυβερνώντων και η φίμωση κάθε αντίλογου.

Μάλιστα αν θέλει να δει ο κ. Δημαράς πόσο δημοκρατική χώρα είμαστε, να δει τι φίμωση και τι εμπάργκο υπάρχει και στην κρατική ΕΡΤ και στα ιδιωτικά κανάλια για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Όσο για το κόμμα του, του ευχόμαστε επιτυχίες, όμως μας έχει λίγο μπερδέψει. Ήταν ο κ. Δημαράς στο ΠΑΣΟΚ τότε που το ΠΑΣΟΚ διόριζε αργόμισθους και στελέχη του λήστευαν τη χώρα. Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ τώρα, γιατί το ΠΑΣΟΚ κόβει μισθούς και συντάξεις και μας έβαλε στο ΔΝΤ. Επομένως ο κ. Δημαράς θεοποιεί το ΠΑΣΟΚ του χθες, το ΠΑΣΟΚ του ρουσφετιού, της διαφθοράς, με το χθεσινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετος σε τίποτε.

 Μήπως λοιπόν δεν ιδρύει κόμμα με ιδεολογία και προοπτική, αλλά απλά ονειροπολεί ότι θα μπορούσε η ασωτία να διαρκέσει επ’ άπειρον ; Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. Δημαρά το σημερινό ΠΑΣΟΚ το θεωρούμε ανίκανο και άτολμο και ζητούμε να φύγει, όμως το χθεσινό ΠΑΣΟΚ το κρίνουμε πολύ χειρότερο, γιατί δημιούργησε το βαθύ κράτος, τη διαφθορά και τη χρεοκοπία, από τα οποία για να απαλλαγούμε θα απαιτηθούν μεγάλες θυσίες από το λαό μας.