2011-04-09 10:56:00

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-04-09 10:56:00 Timestamp ID : 1302346560

Φουντώνουν τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας μας. Έγινε και επίσκεψη του Σώρρος στην Ελλάδα, ο οποίος θεωρείται «γραφείο τελετών» στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, εκπροσωπεί δηλαδή όμιλο επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν πάνω στις ψυχορραγούσες οικονομίες.

Ο κ. Σαμαράς λέγει να βοηθούν τους διπλανούς τους όσοι δύνανται και να αγοράζουμε τώρα το Πάσχα προϊόντα από τα μικρομάγαζα των συνοικιών για να ενισχύσουμε τους ετοιμοθάνατους μικροκαταστηματάρχες. Σε εμάς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ο κ. Σαμαράς με αυτές του τις δηλώσεις μας θύμισε τον άγιο Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος και αυτός κάθε Κυριακή από την ΕΡΤ 3 διδάσκει πατριωτισμό και ελεημοσύνη, όμως στο αίτημα του Βασίλη Λεβέντη, Πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, μητροπολίτες και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, να θυσιάσουν το 50% του μισθού τους υπέρ της οικονομίας, κωφεύει …

Έτσι λοιπόν και ο κ. Σαμαράς, αν αγαπάει τους φτωχούς να παραιτηθεί των 25 εκατομμυρίων ευρώ που λαμβάνει ετήσια η Νέα Δημοκρατία υπέρ των φτωχών και να κάνει πολιτική με ένα ταπεινό μπλοκ κουπονιών, όπως κάνουμε εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Διαφορετικά υποκρίνεται.

 Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας την Τετάρτη 6 Απρίλη στον κ. Αυτιά ανέλυσε το οικονομικό «πρόγραμμα» του κόμματός του. Σας παραθέτουμε τα τέσσερα σημεία που μνημόνευσε. Πρώτα, τα δημόσια έργα να τα κάνει η ΜΟΜΑ. Θυμίζουμε όμως στον κ. Καρατζαφέρη ότι όταν έκανε έργα η ΜΟΜΑ η θητεία ήταν 36 μήνες και τα έργα ήταν μικρά. Τώρα τα έργα είναι τεράστια, απαιτούν γνώσεις και πείρα και συνεπώς η πρόταση άκυρη. Δεύτερον, να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, συνεπώς ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης το αυτοκίνητό του να το πάει για ανακύκλωση, να πετάξουμε από τα σπίτια μας τηλεοράσεις, ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, αφού όλα είναι εισαγωγής. Η πρότασή του, μας θύμισε την καμπάνια του Παττακού για τα ελληνικά χοιρινά. Τρίτον, να βάλουμε φόρο διοξειδίου του άνθρακα, αυτό λυπούμαστε δεν το καταλάβαμε, ίσως φταίει το «χαμηλό» διανοητικό μας επίπεδο. Τέταρτο, ο μέγιστος μισθός να είναι το πολύ επτά φορές μεγαλύτερος από τον ελάχιστο. Εδώ απλά ο κ. Καρατζαφέρης αντέγραψε το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Αλήθεια, πλην του τελευταίου που είναι σοβαρό και δίκαιο, τα υπόλοιπα που είπε ο κ. Καρατζαφέρης, τα θεωρεί πρόγραμμα ;

 Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης προτείνει τώρα εκλογές, ενώ πριν ένα μήνα έλεγε ότι το κόστος των εκλογών θα είναι καταστροφικό. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προτείνει εκλογές χωρίς αφίσες, χωρίς έξοδα, μόνο με διάλογο στην τηλεόραση, πολιτισμένες εκλογές. Τέτοιες εκλογές δέχονται, ο κ. Καρατζαφέρης, η κ. Παπαρήγα, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου ; Αν ναι, να παραιτηθούν αμέσως από την κρατική επιχορήγηση χάριν του τόπου. Αυτό δείχνει ήθος και θυσία υπέρ των φτωχών, τα υπόλοιπα είναι μεγάλα λόγια.

Επανερχόμεθα στην πρότασή μας για κυβέρνηση τεχνοκρατών και τραπεζιτών. Με τη λέξη τραπεζίτες δεν εννοούμε ασφαλώς το Λάτση, τον Κωστόπουλο, το Βγενόπουλο, αλλά καταξιωμένα τραπεζικά στελέχη με προϋπηρεσία στην Ευρώπη. Αφού η πολιτική σάπισε και απογοήτευσε, ας ελπίσουμε ότι οι επιστήμονες θα πονέσουν περισσότερο το λαό μας. Διαφορετικά με τους εγωισμούς και την αλαζονεία που επικρατούν η πτώχευση είναι βέβαιη.