2011-05-29 16:56:00

Ανάθεμα χωρίς αυτοκριτική ίσον τίποτε

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-05-29 16:56:00 Timestamp ID : 1306688160

Όλα στην Ελλάδα γίνονται στραβά, ίσιο τίποτε δεν γίνεται. Ανακαλύψαμε τώρα την συναίνεση, γιατί την αξίωσαν οι Ευρωπαίοι. Η συναίνεση έπρεπε από πολλά χρόνια να υπάρχει και όχι μόνο τώρα που πτωχεύουμε. Η συναίνεση θωρακίζει την κάθε χώρα εν όψει δοκιμασιών και κρίσεων, η συναίνεση αμβλύνει τις αντιθέσεις και ενώνει την κοινωνία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το κόμμα μας η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνασπισμού κομμάτων και θεωρεί τις μονοκομματικές κυβερνήσεις την κατάρα της Ελλάδας. Οι συνασπισμοί κομμάτων αυξάνουν το λαϊκό πέλμα της κυβέρνησης, βασίζονται στην απλή αναλογική, στον κοινωνικό έλεγχο και την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ρέπει πολύ εύκολα στην αλαζονεία και στον αυταρχισμό και αισθάνεται μεγάλη μοναξιά σε περιόδους δοκιμασιών και κρίσεων.

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης ελέω Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου ακολουθήσαμε το στραβό μοντέλο των μονοκομματικών κυβερνήσεων και έτσι πολλές φορές προδοθήκαμε, νοιώσαμε την εξουσιομανία των κυβερνώντων, μέχρι που φθάσαμε και στην πτώχευση.

Στην Ελλάδα του 2011 βρίζουμε το μνημόνιο, ξεχνάμε όμως ότι είμαστε όλοι κατηγορούμενοι μπροστά στην ιστορία, γιατί ψηφίζαμε τόσα χρόνια άχρηστους οι οποίοι μας σαγήνευαν με το δέλεαρ του ρουσφετιού και του βολέματος οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία.

Στις διαδηλώσεις κατά του μνημονίου ελάχιστα υπάρχει η αυτοκριτική για το πώς φθάσαμε εδώ και αυτό φανερώνει τον εγωισμό του λαού μας, την έλλειψη θάρρους να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα, την φυγόδικό τάση όλων μας να φορτώνουμε σε άλλους τις ευθύνες μας, να δηλώνουμε θύματα νομίζοντας έτσι ότι οι επόμενες γενιές θα μας συγχωρήσουν για τα εγκληματικά μας λάθη.

Ισχυρίζονται πολλοί ότι με τις συγκεντρώσεις εναντίον του μνημονίου αρχίζει η επανάσταση.

Μακάρι να ήταν έτσι. Μακάρι αυτός ο λαός να έπαιρνε απόφαση να γυρίσει σελίδα, να αγωνιστεί για δικαιοσύνη, ισοπολιτεία, δημοκρατία.

Μακάρι να μας ενέπνεαν οι αξίες της ηθικής και του δικαίου ώστε να κατεδαφίσουμε ανισότητες, αδικίες, βολέματα, προνόμια, πολυθεσίες, διπλές και τριπλές συντάξεις, να θεσπίσουμε νέους κανόνες στη ζωή μας με διαφάνεια, πλουραλισμό, τίμια φορολόγηση του πλούτου και με διάθεση όλοι να δουλέψουμε για να σηκωθεί όρθια η Ελλάδα μας.

Αν οι διαδηλώνοντες κατά του μνημονίου εμφορούνται από τις πιο πάνω αντιλήψεις, η επανάσταση θα πετύχει, οι κλέφτες θα φύγουν, η πολιτική θα γίνει ο στίβος των άξιων και ικανών και όχι των ξενόδουλων και των υπηρετούντων πρόθυμα ξένους και ντόπιους νταβατζήδες. Μια Ελλάδα που θα βασίζεται σε υγιείς βάσεις δεν χρειάζεται μνημόνια. Το μνημόνιο χρειάστηκε γιατί ξεχάσαμε όλες τις ηθικές αξίες και ενδώσαμε στο φαύλο κύκλο του ρουσφετιού και του βολέματος, που με ευκολία μας πρόσφεραν απατεώνες της πολιτικής.

Αν ωστόσο αυτοί που διαδηλώνουν νοσταλγούν επιστροφή στη φαυλότητα και την ευκολία, αν κραυγάζουν και αναθεματίζουν απερίσκεπτα χωρίς αυτοκριτική, τότε ματαιοπονούν.

Το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι εκείνο που μας λυτρώνει από τα λάθη μας και σηκώνει την Ελλάδα ψηλά. Να το κάνουν λοιπόν λάβαρό τους και πίστη τους οι διαδηλωτές για να ξεπεράσουμε την κρίση.