2011-06-06 16:58:00

Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-06-06 16:58:00 Timestamp ID : 1307379480

Το κύμα λαϊκής αγανάκτησης ογκούται και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μοιάζει με φτερό στον άνεμο. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει δεξιό κόμμα, οι επιλογές του είναι αντικοινωνικές και ακραίες, ο πανικός είναι εμφανής, πότε δηλώνει ότι είναι ανυποχώρητο και θα τραβήξει μέχρι τέλους και πότε καταρρέει περιμένοντας το « πρώτων βοηθειών ».
Αυτή η κατάσταση έχει παραλύσει τη χώρα και τα δελτία ειδήσεων των καναλιών θυμίζουν ντουντούκα κατοχικών στρατευμάτων που καλεί στην κεντρική πλατεία του χωριού τους άρρενες άνω των δεκαπέντε ετών με σκοπό την εκτέλεση τους…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 πρότεινε δέσμη από 9 σημεία, με τα οποία η χώρα θα έμπαινε σε τροχιά οικονομικής διάσωσης χωρίς να χρειαστούν μνημόνια και μεγάλοι δανεισμοί, το μόνο που θα απαιτείτο είναι να χάσουν το βόλεμά τους εκατό χιλιάδες άνθρωποι που έχουν ταμπουρωθεί γύρω από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και πίνουν το αίμα της Ελλάδας και να πληρώσουν κάτι παραπάνω οι έχοντες και κατέχοντες.

Το ΠΑΣΟΚ όμως κώφευσε στις προτάσεις μας, έβαλε στο στόχαστρο τους συνήθεις «υπόπτους» μικρομεσαίους, γιατί σε αυτή τη χώρα κανένας δεν διανοήθηκε να τα βάλει με τον πλούτο, η αγορά και η οικονομία παρέλυσαν και τώρα ήλθε η πτώχευση.

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα μοναδική λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και η ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο με εξωκοινοβουλευτικά μέλη και αυτό μπορεί να γίνει από αυτή τη βουλή χωρίς εκλογές.

Αν οι εγωϊσμοί και τα κόμπλεξ των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά εμποδίσουν κάτι τέτοιο, τότε μόνη λύση είναι οι εκλογές και η ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο μετά από αυτές. Οτιδήποτε άλλο συνιστά χρονοτριβή και θα μας οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες περιπέτειες.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προτείνει τον Λουκά Παπαδήμο χωρίς κανένα κέρδος, με μόνο κριτήριο ότι είναι αποδεκτός στην Ευρώπη, μιλάει λίγο, δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες και διαφέρει αισθητά από τους οικονομολόγους που βγαίνουν στα κανάλια και λένε αρλούμπες γινόμενοι μαϊντανοί, όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί που έχουν χάσει τη σοβαρότητα τους. Προς απόδειξη των όσων λέμε, σας καλούμε να προσέξετε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δέχεται να δώσει συνέντευξη σε κανένα παπαγαλάκι των ΜΜΕ της διαπλοκής.

Οι προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που επιμένουμε είναι αρκετές για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση είναι οι ακόλουθες :

Μείωση κατά 20% όλων των μισθών και συντάξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υπερβαίνουν τα 2 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Για ποσά κάτω των 2 χιλ. ευρώ το μήνα δεν προβλέπεται καμία περικοπή.

Απαγόρευση διπλοθεσίας και πολυθεσίας και απαγόρευση στο ίδιο πρόσωπο να παίρνει πλέον της μίας σύνταξη. Απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται. Κόψιμο της σύνταξης για όσους διαθέτουν υψηλά εισοδήματα από κάθε πηγή.

Θέσπιση φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες γης και διαμερισμάτων επί της διαφοράς μεταξύ τιμής πώλησης και τιμής αγοράς. Απαλλάσσεται ολοσχερώς η πρώτη και η δεύτερη κατοικία κάθε οικογένειας.

Αύξηση του ΦΜΑΠ και του φόρου κλίμακας για έσοδα από ενοίκια σε οικογενειακές μερίδες διαθέτουσες πλέον των τριών κατοικιών. Αυστηροποίηση του Πόθεν Έσχες για τις περιπτώσεις αυτές.

Κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος και κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών.

Μείωση κατά 50% των αποδοχών Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών, μητροπολιτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, Γεν. Γραμματέων Υπουργείων και όλων των ανωτέρων κρατικών λειτουργών.

Μείωση των συμβούλων των υπουργών και επιστροφή αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους.

Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας με κάθε μέσο και θέσπιση γενναίων κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων.

Θέσπιση κοινωνικής σύνταξης 800 ευρώ μηνιαίως για όλους τους ανασφάλιστους και τους στερούμενους πόρων Έλληνες πολίτες. Έναρξη του μέτρου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.