2011-06-09 17:55:00

Το εκλογοδικείο της 8ης ΙΟΥΝΗ 2011.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-06-09 17:55:00 Timestamp ID : 1307642100

Ενώπιον του Α.Ε.Δ. (εκλογοδικείου) συζητήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2011 η προσφυγή – ένσταση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με την οποία ζητείται η ακύρωση των εκλογών της 4ης Οκτώβρη του 2009.

Αρχικά αναγνώστηκε από τον αρμόδιο εισηγητή του Α.Ε.Δ. η εισήγησή του με την οποία ζητείται η απόρριψη της προσφυγής. Λόγους απόρριψης ο κ. εισηγητής επικαλείται το ότι στην προσφυγή ο κ. Βασίλης Λεβέντης αναφέρεται ως πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και όχι ως υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών και επιπλέον διότι δια της προσφυγής ζητείται η ακύρωση των εκλογών και όχι η ακύρωση της εκλογής τουλάχιστο ενός εκλεγέντος βουλευτή.

Η ομιλία του κ. Βασίλη Λεβέντη ενώπιον του Α.Ε.Δ. έχει ως ακολούθως:

”Εφ’ όσον κ. Δικαστές ο νόμος θέτει ως προϋπόθεση το να είναι κάποιος υποψήφιος βουλευτής για να προσφύγει στο εκλογοδικείο και εγώ είχα την ιδιότητα αυτή σας υποχρεώνει νομίζω να αγνοήσετε επί του προκειμένου την πρόταση του κ. εισηγητή για απόρριψη. Το ότι στην προσφυγή υπογράφω ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος βουλευτής, δεν σημαίνει ότι δεν είχα το δικαίωμα να κάνω προσφυγή, ούτε ότι η προσφυγή εξασθενίζει σε ουσία. Ελπίζω το δικαστήριό σας να μην ψάχνει για νομικίστικους τρόπους απόρριψης αλλά να ενδιαφερθεί για την αλήθεια των παρατιθεμένων στοιχείων. Το κόμμα μας Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν κάνει προσφυγή κατά κάποιου εκλεγμένου βουλευτή γιατί δεν φταίει ένας βουλευτής ή δύο βουλευτές, αδικηθήκαμε λόγω του άδικου και ανήθικου τρόπου με τον οποίο διεξήχθησαν συνολικά οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009.

Όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1961 έκανε προσφυγή στο αντίστοιχο εκλογοδικείο για τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961 (εψήφισαν και τα δένδρα και τα νεκροταφεία), δεν εστράφη κατά κάποιου εκλεγέντος βουλευτή, ζήτησε την ακύρωση της όλης διαδικασίας των εκλογών. Τότε δυστυχώς το εκλογοδικείο απέρριψε την προσφυγή του Γεωργίου Παπανδρέου και δικαίωσε τους νοθευτές της λαϊκής ετυμηγορίας και ήταν εκείνη η ώρα μια κακή ώρα για τη δικαιοσύνη.

Γνωρίζετε κ. Δικαστές ότι Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για τη διαδικασία των εκλογών δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ από το κράτος, ενώ τα κόμματα που κέρδισαν έδρες στη βουλή πήραν πολλά εκατομμύρια ευρώ έκαστο. Ο αγώνας μεταξύ κομμάτων με εκατομμύρια ευρώ και άλλων που κατέρχονται απλά με την οικειοθελή συνεισφορά των μελών τους είναι άνισος. Ωστόσο Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν ζητάει χρήματα, ζητάει με τη μεσολάβηση και της δικής σας απόφασης να απαγορευθεί να παίρνουν χρήματα αυτοί που παίρνουν και γιατί είναι άδικο άλλοι να παίρνουν και άλλοι όχι και γιατί λόγω οικονομικής κατάρρευσης της χώρας τα έξοδα του δημοσίου βίου πρέπει άμεσα να περιοριστούν.

Επίσης κ. Δικαστές τα εντός βουλής κόμματα είχαν απεριόριστο χρόνο στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα, ενώ με την φασίζουσα και απαράδεκτη για κράτος – μέλος της Ε. Ε. ΥΑ 22440/2009 Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ περιοριζόταν σε ένα πεντάλεπτο ανά τηλεόραση και ραδιόφωνο και μία ώρα μετάδοσης στην κρατική ΕΡΤ. Και η μέν ΕΡΤ μετέδωσε την ώρα μας στις 10 η ώρα πρωί απροειδοποίητα με σχεδόν μηδενική τηλεθέαση, οι δε ιδιωτικές τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα εκδικητικά λόγων των απόψεων μας για έλεγχο και πάταξη της διαπλοκής, μετέδωσαν το πεντάλεπτό μας πολύ μετά τα μεσάνυκτα και γύρω στα ξημερώματα ώστε επίσης να μη τα δει κανείς. Αυτά όλα που σας περιγράφω δεν έχουν χρεία αποδείξεων, όλη η Ελλάδα τα είδε και ανυποψίαστος ο κόσμος μας τηλεφωνούσε και μας ζητούσε να αξιώσουμε πιο λογική ώρα. Όμως εδώ επρόκειτο για δίωξη σε βάρος μας, γιατί έχουμε καταγγείλει ότι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι οι πρωταγωνιστές και οι ένοχοι της χρηματιστηριακής κομπίνας του 1999.

Ωστόσο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Ζώρας σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα (Ιανουάριος 2010) και σε αναφορά της δημοσιογράφου «Τι να κάνουμε; καλούμε μόνο τα εντός βουλής κόμματα», παρατήρησε ότι «με τον τρόπο αυτό η δημοκρατία σαπίζει και κουράζει, μονιμοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα στο προσκήνιο και αυτό συνιστά παθογένεια, η αξία της δημοκρατίας είναι να ανανεώνεται και να αναγεννάται και προς τούτο πρέπει όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο, αλλά και συνεχώς, ναι μεν τα εντός βουλής κόμματα να έχουν το χρόνο τους στα ΜΜΕ, όμως να διασφαλίζεται σημαντικό ποσοστό χρόνου και χώρου και για τα άλλα κόμματα (ιδιαίτερα τα άρτια κατερχόμενα στις εκλογές) ώστε να λειτουργεί η δημοκρατία και ο λαός να μην μένει απληροφόρητος, άλλως η πολιτική είναι κλειστό κλάμπ λίγων οικογενειών».

Επίσης κ. Δικαστές οι εφημερίδες φίμωναν πλήρως (και συνεχίζουν ακόμη) την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ενώ όμως όταν ζητούσαμε να μας καταχωρήσουν διαφήμιση με ευχαρίστηση μας έστελναν προσφορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ εκάστη, ενώ εγνώριζαν καλά ότι το κόμμα μας δεν έλαβε κρατική επιδότηση. Αυτή είναι η «δημοκρατία» μας, με φίμωσή μας και με προτάσεις να πληρώσουμε αδρά την όποια μνεία περί της ύπαρξής μας. Συνάπτονται στο δικαστήριό σας αντίγραφα των… προσφορών τους.

Οι συνθήκες των εκλογών κ. Δικαστές ήταν φασιστικές και απαγορευτικές για την όποια επαφή μας με την κοινωνία. Αν απορρίψετε την προσφυγή μας αυτή που αξιώνει την ακύρωση των εκλογών της 4ης Οκτώβρη του 2009, είναι σαν να επιτρέπετε στους βιαστές της λαϊκής ετυμηγορίας στο μέλλον να διαπράξουν τα χειρότερα. Αυτά όμως τα χειρότερα ίσως οδηγήσουν σε εθνική τραγωδία, γιατί οι αγανακτισμένοι, οι άνεργοι, οι αμφισβητούντες την έννομη τάξη, πληθαίνουν. Τον χρόνο στα ΜΜΕ λιγότερο Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητούσε για την εκλογική της προβολή και περισσότερο για να ενημερώσει τον κόσμο για την πτώχευση που επέκειτο. Όσοι με παρακολουθούν στο EXTRA όπου ομιλώ επί χρόνια κάθε Κυριακή και στο Internet γνωρίζουν καλά ότι από το 1992 είχα προειδοποιήσει ότι με τα ρουσφέτια και την πελατειακή νοοτροπία των άλλων κομμάτων η χώρα οδηγείτο σε οικονομικό αφανισμό…

Η προσφυγή μας ελάχιστα σκοπεύει στο να επαναληφθούν οι κακώς γενόμενες εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009, πολύ περισσότερο αιτούμαι από εσάς να διατάξετε τέτοια έκτροπα, τέτοια φίμωση και τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές να απαγορεύονται στο μέλλον, ιδιαίτερα για κόμματα όπως Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που μετέχουν στις εκλογές με πληρότητα υποψηφίων πανελλήνια.

Σας Ευχαριστώ Πολύ
Λεβέντης Βασίλης